FOLLOW US

Τα Δηκτικά

Παρέμβαση που εκπλήσσει!

Σαφή παρέμβαση στα της υπόθεσης του σκανδάλου της Συνεταιριστικής κάνει με ανακοίνωση του ο σύλλογος μεριδιούχων της τράπεζας, κάνοντας λόγο για "πανικό που έχει κυριεύσει τα κατηγορούμενα στελέχη " της τράπεζας μετά τις πρόσφατες προφυλακίσεις στελεχών, εν όψει της δίκης της 8ης Μαρτίου , όπου όπως σημειώνει "τα περιθώρια για νέα αναβολή έχουν πλέον στενέψει υπερβολικά". Αυτό ωστόσο που εντυπωσιάζει από την παρέμβαση αυτή του συλλόγου μεριδιούχων είναι η τοποθέτηση του ότι εκ των κατηγορουμένων που παραπέμπονται στο δικαστήριο την 8 Μαρτίου "τρεις εξ αυτών θα έπρεπε να βρίσκονται στη θέση των μαρτύρων κατηγορίας και όχι των κατηγορουμένων (αφού αυτοί ανέδειξαν το σκάνδαλο)". Και προτείνει για τους λοιπούς κατηγορούμενους ως ένδειξη καλής θέλησης να ανοίξουν με δική τους βούληση άμεσα όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί αυτής της περιόδου. Με την παρέμβαση του αυτή ο σύλλογος μάλλον προτρέχει βγάζοντας αθώους και καταδικάζοντας άλλους πριν αποφανθεί το ίδιο το δικαστήριο! Δεν ξέρουμε αν αυτός είναι ο ρόλος του συλλόγου, αλλά στην παρούσα φάση όλοι θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί και πάντως ας μη σπεύδουν να προδικάσουν...

Α.Ω. 

Τον Δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό, επισκέφθηκε  στο γραφείο του,  ο ο απερχόμενος Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Αιγαίου, Αρχιπύραρχος, Μάριος Αποστολίδης.

Ο κ. Γαληνός, ευχαρίστησε το κ. Αποστολίδη για την άψογη συνεργασία, του πρόσφερε αναμνηστικά δώρα και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Ας τη στηρίξουμε

Μια ενδιαφέρουσα είδηση για τους κατοίκους της Λέσβου πέρασε νομίζουμε αρκετά στα «ψιλά». Μιλάμε για την εξαγγελία ότι η μικρή - αλλά μέχρι τώρα αρκετά αξιόπιστη - αεροπορική εταιρεία με έδρα την Κρήτη Sky Express, πέραν των δρομολογίων που πραγματοποιούσε ως τώρα μεταξύ νησιών σχεδιάζει να βάλει στο πρόγραμμά της και δύο ημερήσια δρομολόγια από Μυτιλήνη προς Αθήνα, μετ επιστροφής, σε ιδιαίτερα συμφέροντες ναύλους. Δεν λέμε ότι θα λυθεί έτσι το πρόβλημα κατοίκων και επισκεπτών με τις πανάκριβες μετακινήσεις, όμως κάθε προσπάθεια που συμβάλλει στον περιορισμό πρακτικά μονοπωλιακών καταστάσεων στις αεροπορικές συγκοινωνίες, σίγουρα είναι προς όφελος του καταναλωτή. Φτάνει οι ίδιοι οι κάτοικοι, αλλά και οι ταξιδιωτικοί πράκτορες που έχουν καθοριστικό ρόλο στην αγορά, να στηρίζουμε στην πράξη τέτοιες εναλλακτικές επιλογές, συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση και την ενδεχόμενη επέκτασή τους. Αν με την συμπεριφορά μας τις αποθαρρύνουμε, στηρίζουμε ουσιαστικά αυτούς που σήμερα δεσπόζουν στην αγορά, που μέχρι τώρα μόνο καλά δεν μας έχουν φερθεί!

Π.Μ.

Όμορφη εκδήλωση από «Το Πόλιον»

 

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η κοπή της βασιλόπιτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλωμαρίου «Το Πόλιον» στο Πολύκεντρο του χωριού. Ήταν μια αλλιώτικη και χαρούμενη εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας! Η αίθουσα γεμάτη από παιδιά και μεγάλους. Κυριάρχησε το συναίσθημα της χαράς των παιδιών που έζησαν, μετά το κόψιμο της πίτας, ένα κεφάτο μουσικό πρόγραμμα με χορούς, παιχνίδια και τη χαρά του δώρου - βιβλίου!

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν όλα τα Δημοτικά Σχολεία της περιφέρειας Πλωμαρίου για τις επιτυχημένες σχολικές δραστηριότητες τους παρά τις, απρόσμενες και διαρκείς, δύσκολες συνθήκες διεξαγωγής του έργου τους. Παρόντες στην εκδήλωση ο Αντιδήμαρχος Πλωμαρίου Μανώλης Αρμενάκας, η Αντιπεριφερειάρχης Πόπη Πρωτογεράκη-Γόμου και ο πρύτανης και Πλωμαρίτης Κώστας Μουτζούρης.

Σ.Σ.

Με πρωτοβουλία της «Συνύπαρξης» την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου , 36 ανήλικα ασυνόδευτα  προσφυγάκια  από το ΚΥΤ Μόριας και ξενώνα της ΗΛΙΑΚΤΙΔΑΣ, πήραν μέρος στη διαδικασία σποράς στο καμένο δάσος της Χαραμίδας. Τα παιδιά μεταφέρθηκαν με λεωφορείο στο καμένο δάσος, όπου τα περίμενε ο Δασάρχης και εργαζόμενοι στο Δασαρχείο Μυτιλήνης.Αφού τους εξηγήθηκε τι ακριβώς έπρεπε να κάνουν χωρίστηκαν σε 5 ομάδες και με επικεφαλής τους δασικούς υπαλλήλους και συνοδούς (Από Μόρια και Ηλιακτίδα) πήραν αξίνες και τσουγκράνες  και έθαβαν στο έδαφος τους σπόρους πεύκων που είχε φροντίσει το Δασαρχείο να τους εφοδιάσει. Ευνόησε ο καιρός και σε λίγο σχετικά χρόνο καλύφθηκε η σπορά σε μια μεγάλη περιοχή στο καμένο δάσος. Η «Συνύπαρξη» διοργάνωσε στη συνέχεια πικ νικ για τους νεαρούς εθελοντές, που επέστρεψαν ευχαριστημένοι, αφού εκτός από την ευκαιρία εξόδου που τους δόθηκε, απόλαυσαν τη φύση και ένοιωσαν χρήσιμοι στην  εργασία αναδάσωσης.

Αινιγματική παρουσία Μουτζούρη

Το γεγονός πως ο πρώην πρύτανης Κώστας Μουτζούρης φημολογείται πως θέλει να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, είναι γνωστό εδώ και καιρό. Εκείνο όμως που περιέπλεξε κάπως την κατάσταση ήταν η χθεσινή παρουσία του στο Δημαρχείο, κατά τη συνάντηση των εκπροσώπων της ΝΔ με τον Δήμαρχο Σπύρο Γαληνό. Η παρουσία του πρώην πρύτανη δίπλα στον Χ. Αθανασίου και τα  τοπικά κομματικά στελέχη κατά την επίσκεψη αυτή στο Δημαρχείο είναι γεγονός ότι προκαλεί εύλογες απορίες που αποσκοπεί , δεδομένης της πρόθεσης του, όπως και ο ίδιος διαρρέει και φίλοι του ότι επιθυμεί να κατέβει ως ανεξάρτητος. Πέραν τούτων, ενδιαφέρουσα ήταν αυτή καθαυτή η συνάντηση του κλιμακίου της ΝΔ με τον Σπύρο Γαληνό, που εκ των πραγμάτων επανατροφοδοτεί  όσους ισχυρίζονται πως «φλερτάρει» εκ νέου το τελευταίο διάστημα με την ΝΔ. Ο κ. Κόνσολας προσπάθησε να «θολώσει τα νερά», επισημαίνοντας πως «είχαμε θεσμική υποχρέωση να συναντηθούμε με τον Δήμαρχο», όσο ο κ. Αθανασίου σιγοψιθύριζε πως «δεν δεσμευόμαστε στην παρούσα φάση με κανέναν», για να ακολουθήσει τοποθέτηση του κ. Βαρβιτσιώτη, στην οποία εκθείαζε την Περιφερειάρχη Χριστιάνα Καλογήρου, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «ήταν, είναι και θα παραμείνει σημαντικό στέλεχος της ΝΔ, έχοντας μαζί της άριστη συνεργασία».Ολα αυτά όμως βγάζουν ...θολό μήνυμα και στην παρούσα φάση κάθε άλλο είναι αυτό που θα έπρεπε να εκπέμπει η επίσκεψη ενός τόσο υψηλόβαθμου κλιμακίου της ΝΔ, νομίζουμε!

Β.Παπ.

Ανακοινώθηκε αλλά... έχουμε δρόμο!

Αναρτήθηκε επιτέλους στο διαδίκτυο όπως είχαμε γράψει προ ημερών ο οδηγός εφαρμογής του ...ταλαιπωρημένου νέου κύκλου εφαρμογής του προγράμματος "Εξοικονομώ κατ' οίκον" που προβλέπει επιδοτήσεις σε όσους επιθυμούν να αναβαθμίσουν ενεργειακά την κατοικία τους. Πλην όμως, παρά το γεγονός ότι η ανάρτηση προβλέπει έναρξη παραλαβής αιτήσεων από τις 28 Φεβρουαρίου, φοβούμαστε ότι ακόμα έχουμε πολύ δρόμο μέχρι αυτό να ισχύσει πρακτικά. Αφενός διότι το ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής αιτήσεων δεν είναι έτοιμο, και αφετέρου διότι τα βοηθητικά παρατήματα που είναι απαραίτητα για την υποβολή αιτήσεων δεν έχουν ακόμα αναρτηθεί. Πώς τα καταφέρνουμε σ' αυτή τη χώρα, πράγματα που υποτίθεται προετοιμάζονται μήνες και χρόνια, όταν έρθει η ώρα να εφαρμοστούν να "πνίγονται" κυριολεκτικά στην προχειρότητα του όποιου σχεδιασμού είναι να τρελαίνεσαι!

Π.Μ.

Ναι στις ΜΚΟ, αλλά με κανόνες

Μεγάλο κομμάτι στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν οι βουλευτές της ΝΔ, απασχόλησαν οι ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται και στο νησί μας, μετά την έξαρση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος. Όπως επισημάνθηκε είναι πολύ σημαντική η συνεργασία των ΜΚΟ με το κράτος, κάτω από τους κανόνες ωστόσο που θέτει η πολιτεία. Προτάθηκε μάλιστα, για μια ακόμα φορά, η δημιουργία ενός μητρώου όπου θα καταγράφονται όλες οι ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, ώστε να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια για το πού δραστηριοποιούνται και από πού χρηματοδοτούνται. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρβιτσιώτης «η ΝΔ δεν πρόκειται να επιτρέψει στις ΜΚΟ να υποκαταστήσουν τις κρατικές λειτουργίες» και αυτό, αν μήτι άλλο, είναι κάτι που μένει να αποδειχθεί και στην πράξη αργά ή γρήγορα.

Β.Παπ.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018 17:16
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Δηκτικά Δηκτικά »
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top