Δηκτικά 20-07-19

20/07/2019 - 16:43 Ενημερώθηκε 25/07/2019 - 16:48

Βραβεύσεις του ούζου «Βαρβαγιάννη» που προβάλουν τη Λέσβο

Στο 16ο forum Επιχειρηματικής Αριστείας, που πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια, συμμετείχε η ποτοποιία Βαραβαγιάννη, όχι ως ένας απλός συμμετέχων, αλλά ως μία από τις βραβευθείσες εταιρείες των «Diamonds of the Greek Economy 2019». Η βράβευση αυτή, 2η συνεχή της διοργάνωσης, αποτελεί επιστέγασμα της επιχειρηματικής αριστείας που χαρακτηρίζει την εταιρεία και σηματοδοτεί τη δέσμευση της για το μέλλον.

H «Ποτοποιία Βαρβαγιάννη», μία αμιγώς οικογενειακή εταιρεία,100% Ελληνική που δραστηριοποιείται συνεχώς από το 1860 στο ακριτικό Πλωμάρι της Λέσβου, στο τιμόνι της οποίας σήμερα είναι η 5η και η 6η γενιά, εδώ και ενάμιση περίπου αιώνα συνεχίζει με υπευθυνότητα να προσφέρει στην ελληνική και διεθνή αγορά ένα παραδοσιακό, αυθεντικό Ούζο από 100% απόσταξη. Ένα επώνυμο προϊόν του νησιού μας και της Ελλάδας γενικότερα, που προβάλλει τη Λέσβο και την καθιστά «πρωτεύουσα» του ούζου. Όμως τα εύσημα ανήκουν στην οικογενειακή αυτή επιχείρηση που έχοντας παραδώσει τα ηνία της διοίκησής της στην 5η και 6η γενιά συνεχίζει μια παράδοση με υπευθυνότητα, κερδίζοντας διακρίσεις που προβάλλουν και το προϊόν, αλλά και το νησί μας παγκοσμίως και γι’ αυτό αξίζει τα συγχαρητήριά μας!

Α.Ω.

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέσβου στα πλαίσια της προσπάθειας για αισθητική αναβάθμιση και λειτουργικότητα των εγκαταστάσεων που διαχειρίζεται, προχώρησε στη συντήρηση και ευπρεπισμό των όψεων του κτιρίου που στεγάζει το Τελωνείο Μυτιλήνης και λοιπές δημόσιες υπηρεσίες. Με την ολοκλήρωση των εργασιών, το κτίριο που διαχειρίζεται το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέσβου και έχει παραχωρηθεί για να στεγάσει τις ανάγκες του Τελωνείου Μυτιλήνης αναβαθμίστηκε αισθητικά και αντιμετωπίστηκαν προβλήματα των όψεων.

Πέντε βουλευτές Λεσβιακής καταγωγής

Παραμένουν πέντε οι λεσβιακής καταγωγής βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, αφού εκτός των τριών κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του νομού Λέσβου, που ανέδειξε η κάλπη των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου, εκλέχτηκαν άλλοι δυο Μυτιληνιοί σε άλλες εκλογικές περιφέρειες. Εκτός δηλαδή των Χαρ. Αθανασίου, Γ. Μπουρνού και Μαρ. Κομνηνάκα, που εκπροσωπούν τη Λέσβο, εκλέχτηκαν και οι Γιάννης Τραγάκης για πολλοστή φορά στη Β΄ Πειραιά και για πρώτη φορά ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας στον νότιο τομέα της Β΄ Αθήνας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο καταγόμενος από το χωριό Πλαγιά του Πλωμαρίου Γ. Τραγάκης είναι ο ...αρχαιότερος βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου, αφού εκλέγεται συνεχώς από το 1974 χωρίς καμιά απουσία. Τούτη τη φορά ωστόσο χρειάστηκε να ...βοηθήσει και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης, αφού επέλεξε να πάρει την έδρα του Δυτικού τομέα της Β΄ Αθήνας, στερώντας έτσι την έδρα από τον Γερ. Γιακουμάτο, αντί της Β΄Πειραιά, που στην περίπτωση αυτή θα έμενε εκτός Βουλής ο συμπατριώτης μας. Τέλος να σημειώσουμε ότι δεν κατάφερε τελικά να εκλεγεί ένας άλλος συμπατριώτης μας ο Γιάννης Σηφάκης (που ήταν στην προηγούμενη Βουλή) εκπροσωπώντας το Νομό Πέλλας, όπου ζει και εργάζεται.

Μα.Μ.

«Σκιώδης» του Αθλητισμού ο Γιάννης!

Ο νεοεκλεγείς βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς, πήρε μέρος στην τελετή ορκωμοσίας της νέας Βουλής, ως ένας από τους πολλούς νέους βουλευτές που για πρώτη φορά εκλέχτηκαν και που θα εκπροσωπήσει τα νησιά μας στην κοινοβουλευτική αυτή περίοδο που ήδη ξεκίνησε με τα …προκαταρτικά! Αναμενόμενες και οι φωτογραφίες και οι σέλφις στην αίθουσα του κοινοβουλίου. Ο Γιάννης πάντως με το ...καλημέρα έπεσε στα βαθιά, αφού ορίστηκε «σκιώδης» υπουργός για θέματα αθλητισμού από μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στο υφυπουργό Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη. Ήταν από τις εκπλήξεις της ...σκιώδους κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που δείχνει ότι ο Αλ. Τσίπρας δείχνει εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του μέχρι πρότινος συνεργάτη του και παλιού γνώριμου του από τα χρόνια της νεολαίας του Συνασπισμού. Άλλωστε και οι δυο τους είναι …«βάζελοι» και δεν αποκλείεται να έπαιξε και αυτό το ρόλο του!

Μα.Μ.

Οι ροές αυξάνονται και μαζί τους και η αβεβαιότητα

Μεγάλη πρόκληση για τη νέα κυβέρνηση αποτελεί η αντιμετώπιση του προσφυγικού-μεταναστευτικού, καθώς η κατάσταση εδώ και πολλούς μήνες κινείται στα όρια των αντοχών για τις τοπικές κοινωνίες, αλλά και τους ανθρώπους, που συνεχίζουν πάντως να καταφθάνουν καθημερινά.

Το σύστημα υποδοχής και ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών στα νησιά έχει ξεπεράσει τα όρια των υποδομών αλλά και των υπηρεσιών, καθώς χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες παραμένουν σε άθλιες συνθήκες στα hot-spots για μήνες. Λόγω καλοκαιριού, οι μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία βρίσκονται σε αυξητική τροχιά. Ενώ και στη Λέσβο τα πράγματα έχουν πάρει την ανιούσα και η Μόρια… ξεχειλίζει, γι’ αυτό και αιφνιδίασε η δήλωση Χρυσοχοΐδη κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στη δομή, ότι είναι «ικανοποιημένος» από τη διαχείριση των αρμοδίων. Όμως η κατάσταση αρχίζει πάλι να παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις γιατί η αποσυμφόρηση δεν γίνεται, γιατί και αυτοί που έχουν πάρει άσυλο εξακολουθούν να παραμένουν στη Μόρια, ως φιλοξενούμενοι, αφού οι δομές στην ενδοχώρα είναι ήδη καλυμμένες και άλλες εναλλακτικές λύσεις δεν υπάρχουν. Και το ζητούμενο για τη νέα κυβέρνηση είναι άμεσα να υπάρξουν κινήσεις αποσυμφόρησης των νησιών, μετά την ενημέρωση και τις διαπιστώσεις. Από αυτά θα κριθεί και η νέα κυβέρνηση και όχι από τις προθέσεις της. Η υπομονή έχει εξαντληθεί προ πολλού, δεν υπάρχει καμιά πίστωση χρόνου, όταν εδώ και τέσσερα χρόνια η κατάσταση στη Λέσβο είναι εκτός …ορίων!

Α.Ω.

«Αρχηγική» εμφάνιση

Η «αρχηγική» επίσκεψη πριν μερικές μέρες του αντιπεριφερειάρχη Θ. Βαλσαμίδη, χωρίς την παρουσία της Χρ. Καλογήρου, στις εργασίες του οδικού άξονα Θερμής-Μανταμάδου και η ανακοίνωση που ακολούθησε με τα έργα που είναι σε εξέλιξη και αυτά που δρομολογούνται από την Περιφέρεια έκανε αίσθηση και σχολιάστηκε. Δεν ξέρουμε αν ο Θ. Βαλσαμίδης γνώριζε κάτι σε σχέση με τις εξελίξεις που δρομολογήθηκαν με την τοποθέτηση της κ. Καλογήρου ως γενικής γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής και άρα την αποχώρησή της από τη θέση της Περιφερειάρχη, αλλά η κίνησή του αυτή προϊδέαζε και σε αλλαγή τακτικής από μέρους του. Γιατί μέχρι τώρα ως αντιπεριφερειάρχης φρόντιζε, αν και είχε μεγάλο αντικείμενο της Περιφέρειας, να είναι …διακριτικός και σε σχέση με την Καλογήρου και να μην εμφανίζεται… μπροστά, ακόμη και για θέματα της αρμοδιότητάς του, όπως τα έργα. Μάλιστα αυτή η τακτική του αποτέλεσε και αντικείμενο κριτικής ακόμη και από πολιτικούς του φίλους. Με δεδομένο ότι έστω και για μικρό διάστημα, μέχρι να λήξει η θητεία της απερχόμενης περιφερειακής αρχής ο ίδιος θα είναι ο επικεφαλής της, του δίνεται η ευκαιρία να ...παίξει μπάλα και πρώτο ρόλο ενδεχομένως και μετά την 1η Σεπτεμβρίου που αναλαμβάνει ο Κ. Μουτζούρης τα ηνία της Περιφέρειας. Ίδωμεν!

Μα.Μ.

Αντιπρόεδρος της Βουλής ο Χ. Αθανασίου

Σε Β΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής αναδείχτηκε ο Χαρ. Αθανασίου, κατά την προχθεσινή ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου και προεδρείου στη Βουλή των Ελλήνων. Ο κ. Αθανασίου διά της πρότασης αυτής του Κ. Μητσοτάκη, να συμμετέχει στο προεδρείο της Βουλής, …παροπλίζεται σε μια τιμητική θέση, μένοντας εκτός κυβέρνησης ακόμη και για τους μελλοντικούς ανασχηματισμούς. Ο Κ. Μητσοτάκης είναι εμφανές ότι θέλει να κυβερνήσει με άτομα της γενιάς του, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει και πριν τις εκλογές, και αυτή του την απόφαση την έκανε πράξη με τις συγκεκριμένες επιλογές. Η εξέλιξη αυτή, απ’ ό,τι θέλουν οι πληροφορίες, ήταν αναμενόμενη και στον πρώην υπουργό, ο οποίος έχοντας θεσμικό ρόλο στη νέα Βουλή, νομίζουμε ότι θα συμβάλει στην αναβάθμιση του κοινοβουλίου, όπως άλλωστε δεσμεύτηκε στην πρώτη του ομιλία και ο εκλεγμένος με ψήφους ρεκόρ, Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας.

Α.Ω.

Εξέπληξε ευχάριστα, αλλά...

Με δυο εντυπωσιακές κινήσεις αντέδρασε …αστραπιαία ο υπουργός Υγείας Βασ. Κικίλιας στα προβλήματα που προέκυψαν με τις ελλείψεις γιατρών στα νοσοκομεία Λήμνου και Σάμου, εξαγγέλλοντας την άμεση προκήρυξη των θέσεων και αιφνιδιάζοντας ευχάριστα την κοινή γνώμη των νησιών μας και τους υπηρεσιακούς παράγοντες των συγκεκριμένων μονάδων. Σε σημείο μάλιστα που κάποιοι σκέπτονται να αναδείξουν τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και στη Λέσβο, προκειμένου να τύχουν της ίδιας αντίδρασης από το νέο υπουργό. Όμως πέρα από τις ευχάριστες αυτές εκπλήξεις που έχουν και επικοινωνιακά χαρακτηριστικά, η λύση στις όποιες ελλείψεις γιατρών στη Λήμνο δεν μπορεί να γίνεται με μετακινήσεις από το νοσοκομείο της Μυτιλήνης ή το Κ.Υ. του Πλωμαρίου, γιατί μπορεί να ...μπαλώνεται κάπως μια τρύπα στο σύστημα υγείας, αλλά είναι βέβαιο ότι ανοίγουν άλλες και αυτή η κατάσταση δεν διορθώνεται με τέτοιες προχειρότητες. Επιβάλλεται άμεσα και με τις ταχύτερες διαδικασίες να καλυφθούν οι αναγκαίες θέσεις με ιεράρχηση του επείγοντος, που δεν μπορεί να περιμένει και με προτεραιότητα στα νησιά, που ο θαλάσσιος αποκλεισμός τους είναι ένα δεδομένο που δεν πρέπει να παραλείπεται ή να ξεχνιέται στις όποιες κεντρικές αποφάσεις. Τα νησιά έχουν …ασυνέχεια που οι όποιες μετακινήσεις έχουν και κόστος και τεράστια ταλαιπωρία και για τους ασθενείς, αλλά και για τους λειτουργούς του Ιπποκράτη!

Μα.Μ.

Αστείες εξηγήσεις που προκαλούν θλίψη!

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ήρθε ο ΕΦΚΑ με τις διευκρινίσεις του για την υπόθεση του Σάρλιτζα, να επιβεβαιώσει τις κραυγαλέες καθυστερήσεις για την αξιοποίηση του ιστορικού κτιρίου που δεσπόζει στην παραλία της Λ. Θερμής και τη λειτουργία των ιαματικών πηγών. Μόνο διαβάζοντας κανείς τα όσα περιγράφει ως ενέργειές του ο ΕΦΚΑ στην υπόθεση Σάρλιτζα μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια και το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί, κατανοεί, χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις, ότι η όλη υπόθεση ήταν επί 2,5 χρόνια στον «αυτόματο πιλότο», γι’ αυτό και η απαράδεκτη στασιμότητα. Υποτίθεται μετά την αδιαφορία και την αδράνεια δεκαετιών που το «Σάρλιτζα» ήταν στη διαχείριση του ΤΣΑΥ, στην ιδιοκτησία του οποίου είναι εδώ και δεκαετίες, το πέρασμα του στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, θα άλλαζε τα δεδομένα και τους ρυθμούς για την αξιοποίησή του. Γιατί θα υπήρχε ένας τοπικός φορέας για να …τρέξει το έργο, να λειτουργήσει ξανά τις ανακαινισμένες πηγές και να δρομολογήσει τις αναγκαίες ενέργειες για την ανακαίνιση του ιστορικού ξενοδοχείου και την αναζήτηση επενδυτών, αναδεικνύοντας την ευρύτερη περιοχή με σημείο αναφοράς το Σάρλιτζα, σε θερμαλιστικό κέντρο της Λέσβου. Αυτός άλλωστε ήταν από την αρχή ο στόχος για το όλο εγχείρημα και οι εξελίξεις γύρο από αυτόν μόνο απογοήτευση δημιουργούν, αφού μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει ούτε τα βασικά. Δεν είναι κρίμα ένα μείζονος σημασίας θέμα για τη Λέσβο, που δημιούργησε τεράστιες προσδοκίες για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, με την αξιοποίηση του επιβλητικού «Σάρλιτζα Παλλάς» να έχει αυτήν την εξέλιξη; Θα αναλάβει κανείς τις πολιτικές ευθύνες από την Περιφέρεια, ή θα αρκεστεί στο ...ημερολόγιο ενεργειών, όπως αυτό που μας δημοσιοποίησε η διοίκηση του ΕΦΚΑ, που προκαλεί θλίψη με τις αστείες δικαιολογίες που λέγονται για το ότι οι εμπλεκόμενοι φορείς και υπηρεσίες δεν κατάφεραν στοιχειωδώς να συνεννοηθούν επί 2,5 χρόνια αφήνοντας να περνά ο χρόνος σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Αλήθεια για όλα αυτά η απερχόμενη περιφερειακή αρχή δεν έχει να πει το παραμικρό;

Μα.Μ.

Με προσωρινές καταστάσεις η αρχή και το τέλος…

Με προσωρινές λύσεις και διαδικασίες στα πλαίσια της πλειοψηφούσας παράταξης Καλογήρου, ξεκίνησε τη θητεία της το 2014 η απερχόμενη περιφερειακή αρχή, λόγω των ενστάσεων που υπήρχαν τότε στην εκλογή της Χρ. Καλογήρου για το ότι παρέμεινε μέχρι την …τελευταία στιγμή Γεν. Γραμματέας στην Αποκεντρωμένη, γεγονός που καθυστέρησε για κάποιο χρονικό διάστημα να αναλάβει τα καθήκοντά της μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση. Και σχεδόν με τον ίδιο τρόπο κλείνει την πενταετή θητεία της πάλι λόγω …Καλογήρου με προσωρινές λύσεις και ενδοπαραταξιακές διαδικασίες! Τούτη τη φορά όχι λόγω ενστάσεων, αλλά εξαιτίας της εσπευσμένης αποχώρησής της από τη θέση της Περιφερειάρχη, μετά την τοποθέτησή της από την κυβέρνηση ως Γεν. Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής. Είναι από τα αξιοπρόσεκτα της απερχόμενης περιφερειακής αρχής, που συμβαίνουν σπανίως, αλλά εν προκειμένου συνέβησαν και στην έναρξη της θητείας της και τώρα και στη λήξη της!

Μα.Μ.

Μήπως να τους το …πούμε με τρόπο;

Αν παρακολουθήσει κανείς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυτές τις μέρες θα διαπιστώσει ότι είναι κάποιοι -κυρίως από την πλευρά των χαμένων, χωρίς να λείπουν και οι …οργισμένοι της άλλης πλευράς- που συμπεριφέρονται και γράφουν με τον φανατισμό της προεκλογικής περιόδου, επαναλαμβάνοντας τα όσα έγραφαν και πριν το εκλογικό αποτέλεσμα. Φίλοι, επειδή μάλλον δεν το καταλάβατε, οι εκλογές τέλειωσαν, αποτέλεσμα βγήκε, όσους πείσατε, πείσατε, όσους πάλι δεν πείσατε, δεν έχει νόημα να το κάνετε τώρα εκ των υστέρων, πάψτε λοιπόν να μας βομβαρδίζετε με αναρτήσεις εχθροπάθειας και αφήστε μας ήσυχους να κάνουμε καμιά δουλειά, και σε 2-3 χρόνια άμα θέλετε ξαναρχίστε!

Π.Μ.

Επίκαιρο αφιερωμένο

Τι συμφορά, ενώ είσαι καμωμένος

για τα ωραία και μεγάλα έργα

η άδικη αυτή σου η τύχη πάντα

ενθάρρυνσι κ’ επιτυχία να σε αρνείται·

να σ’ εμποδίζουν ευτελείς συνήθειες,

και μικροπρέπειες, κι αδιαφορίες.

Και τι φρικτή η μέρα που ενδίδεις

(η μέρα που αφέθηκες κ’ ενδίδεις),

και φεύγεις οδοιπόρος για τα Σούσα,

και πιαίνεις στον μονάρχην Αρταξέρξη

που ευνοϊκά σε βάζει στην αυλή του,

και σε προσφέρει σατραπείες, και τέτοια.

Και συ τα δέχεσαι με απελπισία

αυτά τα πράγματα που δεν τα θέλεις.

Άλλα ζητεί η ψυχή σου, γι’ άλλα κλαίει·

τον έπαινο του Δήμου και των Σοφιστών,

τα δύσκολα και τ’ ανεκτίμητα Εύγε·

την Αγορά, το Θέατρο, και τους Στεφάνους.

Αυτά πού θα στα δώσει ο Αρταξέρξης,

αυτά πού θα τα βρεις στη σατραπεία·

και τι ζωή χωρίς αυτά θα κάμεις.

Κωνσταντίνος Π. Καβάφης

Για την αντιγραφή

Π.Μ.

Κίνηση ενοποίησης

Πολλοί παραξενεύτηκαν, ιδιαίτερα από το χώρο της ΝΔ, για την τοποθέτηση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, της έως τώρα Περιφερειάρχη κ. Χριστιάνας Καλογήρου στην Γενική Γραμματεία Νησιωτικής Πολιτικής. Ίσως οι φίλοι αυτοί δεν είχαν προσέξει ότι από την πρώτη στιγμή ο κ. Μητσοτάκης μιλούσε για την εκλογή 12 στους 13 Περιφερειάρχες από το χώρο της ΝΔ, «υιοθετώντας» έμμεσα και την εκλογή Μουτζούρη στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Ήταν αναμενόμενο λοιπόν να κάνει κινήσεις επούλωσης του εσωκομματικού τραύματος και ενοποίησης των φίλιων δυνάμεων στην Περιφέρεια, οπότε και η κίνηση αξιοποίησης της κ. Καλογήρου μάλλον σε αυτή τη λογική εντάσσεται.

Π.Μ.

Κύριε Διευθυντά

Θα μου κάνετε τη χάρη να ρωτήσετε κάτι τον νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη μας; Πώς ανέχεται αυτός, κοτζάμ Πρύτανης, να έχει ως βασικούς υποστηρικτές αγράμματους δημοσιογράφους, που τον υμνούν γράφοντας ότι έχει ισχυροποιήσει τη θέση του μετά την …πύρρεια νίκη που πέτυχε;!

Διαπορών Μυτιληνιός

Παγωμάρα

Δεν πρέπει να ενθουσιάστηκαν οι τοπικοί παράγοντες της ΝΔ από τις δηλώσεις Χρυσοχοΐδη κατά την πρόσφατη επίσκεψη στο νησί μας για να ενημερωθεί από κοντά για θέματα που άπτονται του προσφυγικού-μεταναστευτικού. Ενώ περίμεναν από το νέο Υπουργό, να καταφερθεί λάβρος κατά των προκατόχων του, αυτός περιορίστηκε σε μια δήλωση …φιλοφρόνησης προς του αιρετούς εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας για την «σεμνότητα, πληρότητα και υπευθυνότητα» της ενημέρωσης που του παρείχαν. Και σε μια επαινετική κουβέντα για τους -προφανώς υπηρεσιακούς και όχι πολιτικούς- εμπλεκόμενους στο μεταναστευτικό για τις προσπάθειες που καταβάλουν. Οι δηλώσεις, όμως, Χρυσοχοΐδη είναι ακριβώς στο πνεύμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που απαιτούν πράξεις και ουσία στην αντιμετώπιση των ζητημάτων και όχι συνέχιση της προεκλογικής αντιπαράθεσης, που κατά κανόνα συμφέρει μόνο την εκάστοτε αντιπολίτευση. Το εάν τελικά «έχουσι γνώσιν οι φύλακες», που κατά την άποψή μας στην περίπτωση Χρυσοχοϊδη έχουν και με το παραπάνω, θα κριθεί από τα έργα τους.

Α.Ω.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey