Δηκτικά 25-5-18

25/05/2018 - 17:17

Αντί να αξιοποιηθεί…

Απίστευτη η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο… επικεφαλής στη διοίκηση του Νοσοκομείου που τυγχάνουν να έχουν και το ίδιο επίθετο. Μιλάμε για την κόντρα της διοικήτριας Άννας Ζερβού εναντίον της αντιπροέδρου του Νοσοκομείου Μυτιλήνης Μαρίας Ζερβού, προέδρου του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Μυτιλήνης. Όταν ένας άνθρωπος διορίζεται σε μια θέση εξουσίας και σε ένα μέρος που δεν γνωρίζει, φαντάζει φυσικό να χαίρεται που έρχεται δίπλα του ένας άλλος που γνωρίζει από την καλή και την ανάποδη τα πεπραγμένα του χώρου στον οποίο ο πρώτος προΐσταται. Το γεγονός ότι δεν «αξιοποιήθηκε» η Μαρία Ζερβού, αλλά φέρεται να εγκαλείται για το ότι θέλει να γίνει… «χαλίφης στη θέση του χαλίφη» δεν δείχνει καχυποψία- που σε τελική ανάλυση ο καθένας μπορεί να νομίζει ό,τι θέλει και ο καθένας να φιλοδοξεί επίσης. Δείχνει αδυναμία και έλλειψη κριτηρίου στο τι πρέπει να προταχθεί και στο ποιο είναι το πρόβλημα που πρέπει να λυθεί πρώτο. Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του και πρωτίστως το υπουργείο Υγείας.

Αν.Παζ.

 

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (1)

Ανακοίνωση για τις ψευδείς «ειδήσεις» γύρω από τη σχολική παράσταση του δημοτικού σχολείου Λουτρών που υποτίθεται ότι τα παιδιά θα άλλαζαν φύλο (!), ενώ ανεβάζουν Αριστοφάνη, εξέδωσε και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου. Και αναφέρει: «Με αφορμή τα δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο για το Δημοτικό Σχολείο Λουτρών, θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι στα Σχολεία πραγματοποιούνται κατάλληλα σχεδιασμένες δράσεις που συμπληρώνουν και εμπλουτίζουν τα προγράμματα σπουδών. Οι δράσεις αυτές έχουν διεπιστημονικό περιεχόμενο και αποσκοπούν στην έκφραση της δημιουργικότητας και στη συνεργατικότητα ανάμεσα σε όλους τους φορείς της σχολικής κοινότητας. Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί των σχολείων μας, συνεργάζονται πάντα με τους γονείς των μαθητών τους, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό προς όφελος των μαθητών και της παιδείας γενικότερα. Ως εκ τούτου θεωρούμε ότι τα δημοσιεύματα για το συγκεκριμένο σχολείο δεν έχουν καμία βάση. Δηλώνουμε δε ότι τα ΜΜΕ δεν μπορούν να προκαλούν αβασάνιστα αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα, κάτι που θα μπορούσαν να αποφύγουν αν επικοινωνούσαν με τα σχολεία και τη Διεύθυνση ΠΕ Λέσβου».

 

Και μια οφειλόμενη απάντηση (2)

Πολύ συνετά και καλά έκανε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εκδίδοντας ανακοίνωση υπεράσπισης του σχολείου και των δασκάλων του που βάλλονταν με αυτά τα δημοσιεύματα. Εδώ, ωστόσο θα πρέπει να απαντηθούν τα εξής και -πάντα- με καλές προθέσεις από την πλευρά μας. Είναι σωστή η άποψη ότι τα ΜΜΕ δεν μπορούν να προκαλούν αβασάνιστα αναστάτωση, όμως εδώ περνάμε από τη θεωρία στην πράξη. Το να μην κατονομάζονται ποιοι ήταν οι φορείς των ψευδών «ειδήσεων» είναι αρκετά προβληματικό γιατί κακά τα ψέματα τα ΜΜΕ δεν είναι όλα ίδια και δεν μπορούν να τσουβαλιάζονται. Δεύτερον και σημαντικό: Εκτός του ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι, δεν είμαστε και όλοι μέσα «ενημέρωσης». Εδώ και χρόνια, γράφουμε και ξαναγράφουμε ότι αρκετοί αυτό-αποκαλούνται δημοσιογράφοι χωρίς τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Ας μην τους δίνουν οι θεσμικοί φορείς παραπάνω αξία από αυτή που δικαιούνται. Και τέλος δεν μπορεί ένας θεσμικός φορέας να ζητά από ένα τυχάρπαστο site να ασκεί δημοσιογραφική δεοντολογία και να κάνει ρεπορτάζ όταν δεν έχει δημοσιογράφους. Ταυτόχρονα δεν μπορεί να «μοιράζει» τις ανακοινώσεις της σε μέσα που φορούν τον ενημερωτικό μανδύα, ενώ καμία σχέση δεν έχουν με τη δημοσιογραφία. Για να υποδεικνύουμε στους αναγνώστες ότι πρέπει να αποφεύγουν τις ψευδείς «ειδήσεις» πρέπει ταυτόχρονα να στηρίζουμε και τα πραγματικά ειδησεογραφικά μέσα…

Αν.Παζ.

 

Να που μπορεί να είναι χρήσιμος!

Η προχθεσινή παρέμβαση του Γιώργου Πάλλη για την τύχη των «κόκκινων» σχολείων της Λέσβου από τον περσινό σεισμό, με ερώτησή του στη Βουλή προς τους αρμόδιους υπουργούς ήταν και τεκμηριωμένη και αναγκαία και στην ώρα της, για να φέρει προ των ευθυνών τους όλους τους εμπλεκόμενους, δεδομένου ότι κάποια πράγματα καθυστερούν και χρειάζεται ο έλεγχος και η... πίεση για να ξεκολλήσουν. Όταν μάλιστα η νέα σχολική χρονιά δεν είναι πολύ μακριά, θα πρέπει να επισπευστούν οι διαδικασίες όσο το δυνατόν συντομότερα για να μη χαθεί ακόμη μια χρονιά αναίτια. Η παρέμβαση αυτή του Γ. Πάλλη αποδεικνύει ότι μπορεί να λειτουργήσει ως κυβερνητικός βουλευτής και πρωτίστως ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Λέσβου, συμβάλλοντας στη λύση προβλημάτων του τόπου μας που κωλυσιεργούν και με κυβερνητική ευθύνη. Έχει μεγαλύτερη αξία τις παρατηρήσεις αυτές και τις ερωτήσεις προς τους κυβερνητικούς υπεύθυνους, να τις κάνει ένας κυβερνητικός βουλευτής, παρά ένας αντιπολιτευόμενος, γεγονός που σε τελική ανάλυση αναδεικνύει το ρόλο του και τη χρησιμότητά του ως εκπροσώπου της τοπικής κοινωνίας που τον έστειλε στο κοινοβούλιο. Κατά τη γνώμη μας και οι δυο «ιδιότητες», του κυβερνητικού και του τοπικού βουλευτή μπορούν να λειτουργήσουν αρμονικά προς όφελος του τόπου μας και για τα «μεγάλα» και για τα «μικρά» ζητήματα που απασχολούν το νησί και τους κατοίκους του. Και το... διττό αυτό ρόλο οφείλει να τον υπηρετήσει ο Γ. Πάλλης, αν θέλει να εκπροσωπεί τα νησιά μας και στο μέλλον. Η προχθεσινή ερώτηση για τα «κόκκινα» σχολεία αποτελεί ένα καλό δείγμα γραφής της λογικής που προαναφέραμε! Μακάρι να έχει συνέχεια...

Μα.Μ.

 

Στον Πατούλη, είπαμε τίποτα;

Ο Γιώργος Πατούλης, ασφαλώς και είναι ολόψυχα υπέρ της διατήρησης του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά (από τη στιγμή που ψέλλισε το ίδιο πρόσφατα και η ΝΔ) και ασφαλώς και θα συνέβαλλε τα μέγιστα (όπως έκανε πρόσφατα και με αιχμή το προσφυγικό) να στρέψει (και να ενισχύσει) μέσω της ΚΕΔΕ, το μέτωπο των «νησιωτών δημάρχων». Και η πρωτοβουλία του να ενισχύσει τις αγωνίες των νησιωτών συναδέλφων του, είναι καλοδεχούμενη. Έχει όμως ενδιαφέρον να μας πει (ει δυνατόν) ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, αν είχε κάτι να πει στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ για την πρόσφατη επίσης πρωτοβουλία του να καταγγείλει μέσα στην αντιπολιτευτική του μανία απέναντι στον «Κλεισθένη» και την πιθανές μερικές χωροταξικές αλλαγές που «έταξε» ο Πάνος Σκουρλέτης. Είναι ακόμα πιο ευπρόσδεκτη στη Λέσβο, η… αναθεώρηση (πάλι ει δυνατόν) δημόσια του κ. Πατούλη για την πιθανότητα διάσπασης του δήμου Λέσβου. Για να μην πούμε ότι είναι χρέος και του δημάρχου Λέσβου και γενικά του δημοτικού συμβουλίου Λέσβου να επιβάλλει στον λαμπερό δήμαρχο Αμαρουσίου να ανακαλέσει για να αποδείξει μεταξύ άλλων και ότι η ΚΕΔΕ, δεν είναι «μαγαζί» του.

Μ.ΟΡΦ

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey