Αθεράπευτα αυταπατώμενοι και ανεπίδεκτοι μαθήσεως

23/05/2018 - 18:53

Plaudite cives, plaudite amici, finita est comedia! (χειροκροτήστε πολίτες, χειροκροτήστε φίλοι. Η κωμωδία τελείωσε!).

(τα τελευταία λόγια του αυτοκράτορα Οκταβιανού Αύγουστου).

Πιθανώς δεν το είχατε αντιληφθεί. «Η χώρα μας είναι πλέον ισότιμος συνομιλητής στην Ευρώπη. Τώρα πια μας ακούν, μας αναγνωρίζουν, μας σέβονται»! Αυτά μας είπε, καμαρωτός και ξεχειλίζοντας από εθνική περηφάνια, ο πρωθυπουργός μας, στο βίντεο που έδωσε πρόσφατα στα Μ.Μ.Ε.

Και για να τον πιστέψουμε, έστρωσε και το κόκκινο χαλί στην είσοδο του Μαξίμου και μας κατέπληξε με τους θαυμαστές του… κοσμοϊστορικού έργου του, που τον επισκέφτηκαν: τον Ομπάμα, τον Πούτιν, τον Μακρόν, τον Γκουρία, την Μέρκελ, τον Γιούνκερ, τον Ερντογάν (Λάθος. Αυτόν δεν τον έδειξε)…

Δεν αισθανθήκατε ένα εθνικό ρίγος στο άκουσμα του χαρμόσυνου αγγέλματος ότι «η κοινωνία σηκώνει το κεφάλι και βαδίζει πια σταθερά σε μια χώρα κανονική»;

Δεν μεταφερθήκατε νοερά σε εκείνη την άλλη, τη μεγαλειώδη ιστορική στιγμή, όπου ο Ελευθέριος Βενιζέλος ανακοίνωνε πως «έκανε την Ελλάδα μια χώρα των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών»;

Όχι; Μα γιατί είστε τόσον αχάριστοι; Πόση δόξα, ακόμα, θέλετε να κουβαλήσει για τη χώρα του ένας πρωθυπουργός, όταν, μέσα σε τριάμισι χρόνια, κατήγαγε τόσες σπουδαίες νίκες:

- Την νομοθέτηση της περικοπής της 12ης και πιθανώς και της 11ης σύνταξης από την 1/1/2019 και της φορολογίας των πολιτών το 2020, από τα πρώτα 5.500 ευρώ.

- Την αύξηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ακινήτων των οφειλετών (στην Εφορεία και στις τράπεζες) στις 10.000 για το 2018 και στις 40.000 από το 2019 και μετά.

- Τη διασφάλιση της «καθαρής εξόδου από το μνημόνιο» με την επιβολή, μετά τους πανηγυρισμούς της «εξόδου», του «εργαλείου της ενισχυμένης εποπτείας», ανά τρίμηνο και πιθανώς, μέχρι την αποπληρωμή του χρέους.

- Την υπέρβαση του στόχου για το δημοσιονομικό πλεόνασμα του 2017 από το 1,75% στο 4,2%, με την εφαρμογή της «ευφυούς» οικονομικής πολιτικής του φορολογικού στραγγαλισμού κάθε επιχειρηματικής αναπτυξιακής προσπάθειας, τη στάση πληρωμών του κράτους και τη συρρίκνωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

- Την ανάπτυξη του 1,4% για το 2017, έναντι του στόχου 2% (ανάπτυξη Κύπρου για το 2017 3,9%) και την αναμενόμενη για το 2018 «εκτίναξη του ελατηρίου της ανάπτυξης» (και σίγουρα, της παραίσθησης) με την καλλιέργεια της «φαρμακευτικής κάνναβης»!

- Την αύξηση του χρέους από τα 315 δις, το 2016, στα 317 δις, το 2017 (αύξηση 2,4 δις) και την παραπομπή της υπεσχημένης απομείωσης του συνολικού χρέους στις γερμανικές… Καλένδες!

- Την χρεοκοπία της ΔΕΗ και της επαπειλούμενης ενεργειακής κατάρρευσης της χώρας, μετά την επιβολή της «αριστερής» πολιτικής στη διαχείριση της εταιρείας από τους Σκουρλέτη - Σταθάκη.

- Την απόρριψη της Πιστοληπτικής Γραμμής Στήριξης και την ετοιμασία των αγορών να μας… υποδεχθούν με «νταούλια» και «ζουρνάδες» (για να μας χορέψουν στο… ταψί).

- Το στήσιμο της βλακωδέστερης «από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους» σκευωρίας -στη θέση ενός τεράστιου υπαρκτού σκανδάλου- για την πολιτική εξόντωση 10 πολιτικών αντιπάλων τους.

- Την άμεση… ανακάλυψη από τον ίδιο τον πρωθυπουργό (και χωρίς τη βοήθεια, αυτή τη φορά, Παπαγγελόπουλου - Πολάκη) του «ακραίου τμήματος της Ν.Δ.» (!) που… οργάνωσε και εκτέλεσε την επίθεση εναντίον του Μπουτάρη, δημάρχου Θεσσαλονίκης.

- Τον εξαναγκασμό σε παραίτηση, από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό, του διευθυντή διαστημικών προγραμμάτων της NASA, Σταμάτη Κριμιζή και την ανάθεση της τύχης του Οργανισμού στον «θαυματόπληκτο» πιστό του «θαύματος της… “συστολής του χρόνου”» του «Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου»!

- Τη «μείωση της ανεργίας» με την αύξηση των «εξαγωγών» νέων επιστημόνων (Brain drain) και τον διορισμό στο Δημόσιο όλων των «συντρόφων» που διακρίθηκαν στις καταλήψεις σχολείων και πανεπιστημιακών Σχολών, στις πλατείες των αγανακτισμένων, στα «γιαουρτώματα» και τους προπηλακισμούς των «Μερκελιστών» και των «Γερμανοτσολιάδων».

- Την τεράστια επιτυχία στις διαπραγματεύσεις για τη λύση του «Μακεδονικού», κατά τις οποίες «στριμώχτηκαν» σε τέτοιο βαθμό οι Σκοπιανοί, ώστε πρότειναν για την ονομασία, erga omnes, του κράτους τους το Σύμβολο του αλυτρωτισμού, την επανάσταση του Ίλιντεν!

Και τέλος, υπάρχει, σήμερα, ακόμα ένας λόγος για να αισθάνεται υπερήφανος ο πρωθυπουργός μας: ο «σύντροφος» Μαδούρο κατήγαγε… περιφανή νίκη στην Βενεζουέλα (κερδίζοντας το 68% των ψήφων, με την… αποχή της Αντιπολίτευσης) !

Μετά από τόση δόξα και ευτυχία που μας χάρισε ο πρωθυπουργός μας, του αξίζει να τον από-χαιρετίσουμε με την κραυγή των Ρωμαίων μονομάχων «Ave, Caesar, morituri te salutant» (Χαίρε, Καίσαρ, οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν)!

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey