
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Εκδήλωση στις 29/05 στο Επιμελητήριο
Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων & Αλκοολούχων Ποτών (Σ.Ε.Α.Ο.Π.), σε συνεργασία με το Burgundy School of Wine & Spirits Business και με την υποστήριξη της Ποτοποιίας Πλωμαρίου «Ισίδωρος Αρβανίτης», της Ποτοποιίας «Ι. Βαρβαγιάννης» και της Ποτοποιίας «Σπέντζα» διοργανώνουν εκδήλωση με τίτλο: «Μελετώντας το Ούζο Λέσβου: Από την τοπική παράδοση στην διεθνή αγορά» .
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Πέμπτη 29 Μαΐου 2025, ώρα 19:00 – 21:00, στην αίθουσα “ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΥΛΑΚΕΛΛΗΣ”, του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου του Επιμελητήριου Λέσβου.
Στην εκδήλωση, εκ μέρους του Συνδέσμου, θα μιλήσει ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Α.Ο.Π, κ. Χάρης Μαυράκης, για το ούζο και τις δυνατότητές του για περαιτέρω ανάπτυξη στις διεθνείς αγορές.
Ειδικότερα για το ούζο της Λέσβου, θα μιλήσει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ποτοποιών Αποσταγματοποιών Λέσβου, κ. Δημήτριος Σπέντζας και εκπρόσωπος της Χημικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης.
Ο υπεύθυνος του προγράμματος κ. Chris McIndoe, συμβούλος με διεθνή εμπειρία και μέλος του ακαδημαϊκού προσωπικού της Σχολής, θα αναφερθεί στο μοντέλο συνεργασίας που έχει θεσμοθετήσει ο Σύνδεσμος με τη Σχολή της Βουργουνδίας, καθώς και στα αποτελέσματα της συμβουλευτικής πολύμηνης μελέτης, από τους μεταπτυχιακούς σπουδαστές.
Στην εκδήλωση θα δώσουν το παρών εκπρόσωποι των εταιρειών παραγωγής αλκοολούχων ποτών της Μυτιλήνης, Μέλη του Σ.Ε.Α.Ο.Π, υπηρεσιακοί παράγοντες, εκπρόσωποι φορέων και δημοσιογράφοι. Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει γευστική δοκιμή cocktail με ούζο.