Δηκτικά

22/11/2017 - 11:28

Θετική ψήφο από τον Στρατή Τζιμή 

Αίσθηση προκάλεσε η θετική ψήφος του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου, πρώην Αντιδημάρχου Στρατή Τζιμή στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο που αφορούσε την ψήφιση του τεχνικού προγράμματος του Δήμου Λέσβου. Κι αυτό γιατί είναι γνωστές οι πρόσφατες προσωπικές σκληρές αντιπαραθέσεις μεταξύ του Δημάρχου Σπύρου Γαληνού και του πρώην Αντιδημάρχου του, που είχαν απασχολήσει αρκετές μέρες την τοπική επικαιρότητα. Ο Στρατής Τζιμής όμως, μιλώντας για τη θετική του αυτή ψήφο, επεσήμανε: «Επειδή ηγήθηκα της προσπάθειας να εκπονηθούν 297 μελέτες και να δημοπρατηθούν 74 έργα, με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού στις προσπάθειες όλων μας, θα δώσω θετική ψήφο. Άλλωστε, στην πορεία του χρόνου θα μου δίνεται η δυνατότητα να ασκώ εποικοδομητική κριτική, να ελέγχω αλλά και να είμαι συνοδοιπόρος σε κάθε δημιουργική προσπάθεια της δημοτικής αρχής».

Μένει βέβαια να αποδειχθεί στη συνέχεια, δεδομένου ότι σπάνια τέτοιου είδους ισορροπίες ευδοκιμούν στον τόπο μας. Δεδομένη όμως είναι η βούληση του Στρατή Τζιμή να μη μπει στο περιθώριο, καθώς με κατάλληλους χειρισμούς και ανάλογα με τις συνθήκες συνεχίζει να δίνει έντονο «παρών» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σ.Σ.

 

Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων

Στις εκδηλώσεις εορτασμού της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων παρέστη και κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του Δήμου Λέσβου και του Δημάρχου Σπύρου Γαληνού, στο Ηρώο που βρίσκεται στο χώρο του Στρατοπέδου «Μαυρομιχάλη», ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Παναγιώτης Τσουπής.

 

Τρία χρόνια χωρίς τον Μπάμπη Αλατζά…

Συμπληρώθηκαν κιόλας τρία χρόνια από τότε που σε ηλικία μόλις 65 χρόνων έφυγε από τη ζωή ο συμπατριώτης μας ηθοποιός Μπάμπης Αλατζάς. Τα τελευταία χρόνια πριν τον θάνατό του και μετά από μια πετυχημένη καριέρα είχε επιστρέψει στη Μυτιλήνη και με το πηγαίο χαρακτήρα του έδινε έναν διαφορετικό τόνο στους πολλούς φίλους του. Όσα χρόνια και να περάσουν, θα θυμόμαστε πάντα το χαμόγελό του αλλά και τις… προσκλήσεις του για έναν αγώνα τάβλι!

Σ.Σ.

 

Κάλυψε μόνο την κινητοποίηση!

Λόγω της προχθεσινής απεργιακής κινητοποίησης για το προσφυγικό το "Ε"- κατόπιν προτροπής των διοργανωτών της κινητοποίησης και με τη σύμφωνη γνώμη των δημοσιογράφων του- κυκλοφόρησε για να καλύψει μόνο το ρεπορτάζ της κινητοποίησης, ως μια έμμεση συμμετοχή σ αυτήν και όχι άλλες ειδήσεις και γεγονότα, γι αυτό και περιορίστηκε στην 8σέλιδη έκδοση του, συμβάλλοντας και μέσω του emprosnet.gr στη μέγιστη δυνατή προβολή του παλλεσβιακού αιτήματος για άμεση αποσυμφόρηση του νησιού και στο ενδεχόμενο δημιουργίας νέων δομών στη Λέσβο.Από σήμερα το "Ε" επανέρχεται στην τακτική έκδοση του!

"Ε" 

 

Εκοιμήθη ο Ηγούμενος Ραφαήλ Ιωσηφέλλης

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών ο Ηγούμενος της Μονής Υψηλού Ραφαήλ Ιωσηφέλλης. Ο πολύ στενός συνεργάτης του Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ. Ιακώβου και επί σειρά ετών Ηγούμενος της Μονής, αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και τις τελευταίες ημέρες, αφού το διαγνώστηκε οξεία παγκρεατίτιδα στο «Βοστάνειο» όπου και νοσηλευόταν, μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο των Αθηνών. Όπου και τελικά άφησε την τελευταία του πνοή. Η κηδεία του Ηγούμενου θα γίνει σήμερα στις 12 το μεσημέρι στη Μονή.

Α.Ω.

 

Ο Γιουνκέρ δεν έχει ιδέα για τον ΦΠΑ;

Την ίδια στιγμή που όσοι συναντήθηκαν χθες με την Υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου στην Αθήνα, έφυγαν με την διαβεβαίωση πως η κυβέρνηση «βρίσκεται σε διαπραγμάτευση» με τους θεσμούς για την διατήρηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ, έρχεται στη δημοσιότητα μία επιστολή του Προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ προς τον δήμαρχο Κω Γιώργο Κυρίτση, ο οποίος ουσιαστικά λέει πως δεν έχει λάβει ως σήμερα η Ε.Ε. κανένα αίτημα για την διατήρηση του ΦΠΑ στα νησιά! Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα του kostday.com ο Γιουνκέρ σημειώνει στην επιστολή του προς τον Γιώργο Κυρίτση:  «Σε περίπτωση παρουσίασης σχετικού αιτήματος (από την Ελληνική κυβέρνηση), τα θεσμικά όργανα θα αξιολογήσουν την κατάσταση και τις πιθανές συνέπειές της, υπό το πρίσμα των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΜΣ και θα καθορίσουν σε πλήρη συνεννόηση με τις ελληνικές αρχές τον τρόπο ή το ενδεχόμενο ανάληψης κατάλληλης δράσης». Ενώ μεγαλύτερο ακόμη προβληματισμό προκαλεί η φερόμενη -σύμφωνα με το δημοσίευμα- ως ημερομηνία της επιστολής του προέδρου της Κομισιόν, 20η Νοεμβρίου! Σε κάθε περίπτωση βέβαια, η επιστολή αυτή που δημοσιεύει το «kostday», δείχνει πως πράγματι υπάρχει… περιθώριο διαπραγμάτευσης για μία ακόμη παράταση της ισχύος του ειδικού καθεστώτος για τα νησιά. Από την άλλη όμως, προβληματίζει η… «διαπραγμάτευση» που ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι ήδη κάνει!

Μ.ΟΡΦ

 

7 τόνους νερού!

Να βοηθήσει έμπρακτα τις περιοχές της δυτικής Αττικής που επλήγησαν από τις φονικές πλημμύρες, αποφάσισε ο δήμος Λέσβου. Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Λέσβου, Αναστασία Αντωνέλλη, σε επικοινωνία της με τον αντιδήμαρχο Μάνδρας Ρόκα Περικλή και την αντιδήμαρχο Νέας Περάμου Ρήγα Ελένη, έκανε γνωστή την θέληση της δημοτικής Αρχής, πέρα από το μήνυμα συμπαράστασης του δημάρχου Σπύρου Γαληνού, για έμπρακτη παροχή βοήθειας του δήμου Λέσβου προς τις πληγείσες περιοχές.

Και οι δυο αντιδήμαρχοι δήλωσαν την ανάγκη εμφιαλωμένων νερών που υπάρχει στις περιοχές τους. Σε αυτήν την κατεύθυνση φορτώθηκαν και θα παραδοθούν, σήμερα σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο, επτά τόνοι νερού.

Η κ. Αντωνέλλη δήλωσε επίσης στους δυο συναδέλφους της ότι ο δήμος Λέσβου, μπορεί να βοηθήσει με ρούχα τρόφιμα, φάρμακα κ.α. όποτε οι ίδιοι κρίνουν ότι χρειάζεται. Με αυτόν τον τρόπο η πληγείσα Λέσβος εκφράζει το έμπρακτο ενδιαφέρον της και την αλληλεγγύη της στους πλημμυροπαθείς της Δυτικής Αττικής και η κίνηση αυτή είναι αξιέπαινη!

Αν.Παζ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey