Δηκτικά

16/11/2017 - 11:30

Μέρα που έτυχε να εκδικαστεί...

Παραμονή της επετείου του Πολυτεχνείου, δηλαδή σήμερα, εκδικάζεται η υπόθεση του πρώην Γυμνασιάρχη για παράβαση καθήκοντος, σχετικά με την υπόθεση του 6ου Γυμνασίου όπου ο μισθωτής του κυλικείου καταδικάστηκε πρωτόδικα με δύο χρόνια ποινή φυλάκισης για «προσβολή σεξουαλικής αξιοπρέπειας ανήλικου κάτω των 15».

Ο πρώην διευθυντής του 6ου Γυμνασίου κατηγορείται από τους γονείς της μαθήτριας για αμέλεια και για το λόγο αυτό απομακρύνθηκε από τη θέση του διευθυντή. Μάλιστα για τον ίδιο λόγο το έκτακτο υπηρεσιακό συμβούλιο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αποφάσισε την έκπτωση του ονόματός του από τον αξιολογικό πίνακα των υποψηφίων διευθυντών. Η κίνηση του Πειθαρχικού Συμβουλίου όμως να μην τον θέσει σε διαθεσιμότητα, αφού μπορεί να μετακινήθηκε από το σχολείο που ήταν διευθυντής αλλά διδάσκει κανονικά σε κεντρικό σχολείο της Μυτιλήνης, προκάλεσε ποικίλα σχόλια, όσο κι αν κανείς μπορεί να κατανοήσει το αίσθημα συναδελφικότητας για το αν κάποιος χάνει τη δουλειά του. Και αυτό γιατί σε αυτήν την περίπτωση δεν μιλάμε για κατηγορίες που έχουν να κάνουν με γραφειοκρατικά παραπτώματα, αλλά για τέτοιες που εμπλέκουν ανήλικα παιδιά και τα εκθέτουν σε κίνδυνο.

Αν.Παζ.

 

Χορήγηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ 2017

Χορηγούνται Δελτία Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2017 στα γραφεία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου επί της οδού Ανδρομέδας 15 στη Μυτιλήνη ( τηλ. 2251353921 ), καθώς και στα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών ( Κ.Ε.Π. ) της νήσου Λέσβου, μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2017..

Καλούνται οι δικαιούχοι να προσκομίσουν γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής, όπου θα αναγράφεται το παθολογοανατομικό ποσοστό αναπηρίας (τουλάχιστον 67%), δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή φωτοαντίγραφο αυτής και φωτοαντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος της οικείας Οικονομικής Εφορίας για το προηγούμενο οικονομικό έτος (2016 ). Επίσης, διευκρινίζεται ότι για την έκδοση νέας κάρτας ΑμεΑ απαιτούνται δύο πρόσφατες φωτογραφίες και τρεις για έκδοση Κάρτας Συνοδού Τυφλού ή ΑμεΑ.

Αν.Παζ.

 

Συλλυπητήρια για τη Ζαφείρω

Με ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου εκφράζει τη βαθιά της λύπη και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια της Ζαφείρως Καραβασίλη, που βρήκε τραγικό θάνατο σε τροχαίο ατύχημα, την Κυριακή 12 Νοεμβρίου. «Η Ζαφείρω είχε σημαντική προσφορά στην τοπική κοινωνία σαν μαία. Υπηρέτησε την τοπική αυτοδιοίκηση και το συνεταιριστικό κίνημα από τη θέση της Δημάρχου Ερεσού και της προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού της Ερεσού, αντίστοιχα. Σε όλη της τη ζωή είχε ενεργό ρόλο στα κοινά, αγωνιζόταν για τα κοινωνικά προβλήματα και τις ιδέες της. Θα μείνει στη συνείδηση της τοπικής κοινωνίας και θα τη θυμόμαστε σαν άνθρωπο της προσφοράς, ανιδιοτελή αγωνίστρια και κομμουνίστρια μέχρι το τέλος», γράφει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση ενώ να σημειωθεί πως στο προχθεσινό περιφερειακό συμβούλιο, όπως και στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της αδικοχαμένης ιστορικής δημάρχου Ερεσού.

Α.Ω.

 

Προετοιμάζοντας παρεμβάσεις...

 

Η Περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου τις προηγούμενες μέρες βρέθηκε στη Λήμνο, όπου πραγματοποιήθηκε η διήμερη συνεδρίαση της Τεχνικής Δομής Στήριξης (Τ.Δ.Σ.) της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου για την υλοποίηση των λεγόμενων  Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (Ο.Χ.Ε.) για τα νησιά της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου. Στις συναντήσεις αυτές παρευρέθηκαν οι εμπλεκόμενοι αυτοδιοικητικοί παράγοντες των δυο νησιών και υπηρεσιακοί παράγοντες προκειμένου να εξεταστούν τα θέματα της προετοιμασίας για την υλοποίηση των έργων και των δράσεων που πρόκειται να ενταχθούν στο εν λόγω πρόγραμμα.

Οι παρεμβάσεις επικεντρώνονται στην ολοκλήρωση κρίσιμων έργων βασικής υποδομής για τα δύο νησιά (οδοποιία, διαχείριση λυμάτων, αντιπλημμυρική προστασία, λιμενικές υποδομές κλπ). Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στα έργα Πολιτισμού, στα έργα αστικών αναπλάσεων και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς και ταυτότητας των δύο νησιών.

 

Με συνεργασία των τοπικών φορέων

 

Με την ευκαιρία των δυο αυτών συναντήσεων η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου φρόντισε να κάνει σαφές ότι θα εξαντληθεί κάθε δυνατότητα αξιοποίησης διαθέσιμων πόρων, όχι μόνο από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014- 2020 της Περιφέρειας, αλλά και από κάθε άλλη πηγή χρηματοδότησης, όπως το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας, το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα και το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης.

Υπογράμμισε δε ότι η συνεργασία του συνόλου των τοπικών φορέων αποτελεί προϋπόθεση για την ολοκληρωμένη ανάπτυξή τους και την αντιμετώπιση των επιμέρους δυσκολιών που προκύπτουν, κυρίως από την υποστελέχωση και την έλλειψη εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού, που είναι απαραίτητο για να τρέξει αυτά τα έργα.Η υλοποίηση των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων- όπως λέγεται το πρόγραμμα που αφορά τα μικρά νησιά- αποτελεί όπως και το άλλο παρόμοιο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης που αφορά την πόλη της Μυτιλήνης το μεγάλο στοίχημα των αυτοδιοικητικών αρχών των νησιών του νομού μας που πρέπει να κερδηθεί βελτιώνοντας υποδομές και παρεμβάσεις που μπορούν να αλλάξουν την εικόνα των νησιών και των πόλεων τους.

 

Μα.Μ.

 

Γενική συνέλευση του Συλλόγου Μεριδιούχων της Συνεταιριστικής

Κάλεσμα στα μέλη του συλλόγου σε τακτική γενική συνέλευση την ερχόμενη Κυριακή 19 Νοέμβρη στις 11 το πρωί στην αίθουσα «Ιωάννης Παυλακέλλης» στο Επιμελητήριο Λέσβου απευθύνουν οι μεριδιούχοι της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου - Λήμνου. Σύμφωνα με το κάλεσμα, παρών στη γενική συνέλευση θα είναι και ο Νομικός Σύμβουλος Ευάγγελος Γκιγκιλίνης για να συμβάλλει στο βασικό ζητούμενο του Συλλόγου. Την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, βάσει και των εξελίξεων που ήδη επιφέρει η εξέλιξη της υπόθεσης της Τράπεζας στη Δικαιοσύνη.

«Σας καλούμε στην Τακτική Γενική Συνέλευσή μας να σας ενημερώσουμε για τις μέχρι τώρα δράσεις μας αλλά και τις προοπτικές. Σας καλούμε συμπαραστάτες στην προσπάθειά μας για να δικαιωθούμε και να διεκδικήσουμε την επιστροφή των μεριδίων μας, αποζημιώσεις από τους ενόχους που θα αναδείξει η δικαιοσύνη για την οικονομική και ηθική βλάβη που μας προκάλεσαν και την απονομή Δικαιοσύνης για να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα πελατειακών σχέσεων και διαφθοράς με κατασπατάληση λαϊκού χρήματος. Μετά τις προανακρίσεις και τις λοιπές εξελίξεις των υποθέσεων στο δικαστικό μέρος, καλείται να αποφασίσει η Γενική Συνέλευση για τις ενέργειες του Συλλόγου στις επερχόμενες δίκες», γράφει χαρακτηριστικά το προσκλητήριο του Συλλόγου Μεριδιούχων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου.

Α.Ω.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey