FOLLOW US

Τα Δηκτικά

Τόσο  ανερυθρίαστα;

Όταν δεν θέλεις να παραδεχθείς λάθη και δικές σου ανεπάρκειες και παραλείψεις , τότε φορτώνεις σε άλλους τις δικές σου ευθύνες , θεωρώντας ότι έτσι θα απαλλαγείς και θα δικαιολογήσεις  την ανεπίτρεπτη κατάσταση  που συμβαίνει. Στην προκειμένη περίπτωση οι τοπικοί κυβερνητικοί  και κομματικοί παράγοντες  αφήνουν να εννοηθεί ότι το γεγονός ότι στο… και πέντε θυμήθηκαν να ενεργοποιήσουν την εγκύκλιο  για την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ των σεισμόπληκτων της Λέσβου, δεν φταίνε οι κυβερνώντες που το υποσχέθηκαν μετά τον σεισμό του Ιουνίου, αλλά η Ανεξάρτητη  Αρχή Δημοσίων Εσόδων , η ΑΑΔΕ, που έχει βάλει στο …μάτι τη Λέσβο και οι τοπικοί παράγοντες της παραπάνω υπηρεσίας, που οι τοπικοί ιστρούχτορες του κυβερνώντος κόμματος, ελπίζουν να μην εμπλέκονται στο γεγονός ότι ξεχάστηκε η σχετική εγκύκλιος! Οι ισχυρισμοί αυτοί προκαλούν την εύλογη αντίδραση της κοινής γνώμης και της κοινής λογικής , γιατί την ενεργοποίηση της όποιας εγκυκλίου , που καλείται να εφαρμόσει η όποια υπηρεσία , εν προκειμένου η τοπική ΔΟΥ, την εκδίδει η κεντρική διοίκηση με εντολή της κυβέρνησης και όχι η υπηρεσία. Προφανώς  είναι το ευχαριστώ των κυβερνώντων στους υπαλλήλους της εν λόγω υπηρεσίας που σαββατοκύριακο, σύμφωνα με πληροφορίες  δούλεψαν για να εκκαθαρίσουν δηλώσεις που έγιναν  μετά την παράταση που δόθηκε λόγω σεισμού για να μη χάσουν οι δικαιούχοι το κοινωνικό μέρισμα και επιδοτήσεις. Το γεγονός ότι για άλλη μια φορά έρχονται οι αρμόδιοι  κυβερνητικοί παράγοντες  εκ των υστέρων, την τελευταία στιγμή,  για να κάνουν  αυτά που υποσχέθηκαν και ξέχασαν, προφανώς  δεν είναι  κυβερνητική ευθύνη  η ολιγωρία αυτή, αλλά της υπηρεσίας  η οποία  είναι ο εύκολος στόχος αφού είναι αυτή που μας τα …παίρνει! Τέτοια πολιτική υπευθυνότητα για  λάθη και  παραλείψεις  δεν έχουμε  ξαναδεί και μάλιστα τόσο …ανερυθρίαστα!

Μα.Μ.

 

Αχίλλειος πτέρνα το άσυλο!

 

«Υπάρχουν 15.000 εκκρεμείς αιτήσεις ασύλου, όταν οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν μπορούν να εξετάζουν περισσότερες από λίγες δεκάδες την ημέρα» τόνισε η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου στον ΣΚΑΙ, περιγράφοντας τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στα νησιά σε ό,τι αφορά το προσφυγικό. 

«Ό,τι και να γίνει, αν δεν ενισχυθούν οι υπηρεσίες ασύλου, η κατάσταση δε θα βελτιωθεί ποτέ» ξεκαθάρισε η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου στον απόηχο της πρότασης Τουσκ για αναθεώρηση των υποχρεωτικών ποσοστώσεων στην υποδοχή προσφύγων στα κράτη - μέλη της ΕΕ. 

Η κ. Καλογήρου τόνισε ότι τα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας στα νησιά έχουν μετατραπεί σε κέντρα πολύμηνης διαμονής, ενώ οι αφίξεις των προσφύγων και των μεταναστών συνεχίζονται, κάτι που δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την ήδη ασφυκτική κατάσταση. Οι παραπάνω επισημάνσεις της κ. Καλογήρου δίνουν σε αδρές γραμμές την κατάσταση που υπάρχει στα νησιά και ένα από τα σοβαρά αίτια που κρατούν εγκλωβισμένους τόσους ανθρώπους σ΄αυτά, που δεν είναι άλλο από τη διαδικασία ασύλου που λειτουργεί με ρυθμούς χελώνας. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση σκέπτεται να νομοθετήσει για το θέμα ώστε να επισπευστούν οι διαδικασίες και να μη τρενάρουν τόσο δείχνει ότι έστω και με μεγάλη καθυστέρηση κάτι πάει να κινηθεί για να βελτιωθούν τα πράγματα που τα τελευταία δυο χρόνια ήταν στον... αυτόματο  και είχαν αφεθεί στην τύχη και στις βουλές όλων των άλλων πλην της χώρας μας!

Α.Ω.

 

Για το θέατρο

Σχετικά με το έργο «Ο πατέρας του Άμλετ» με τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, από την αντιδημαρχία Πολιτισμού επισημαίνεται ότι η μεν παράσταση του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί στις 9 το βράδυ, η δε παράσταση της Κυριακής στις 7 το απόγευμα.

Η επισήμανση αυτή είναι αναγκαία, αφού από λάθος σε 10 μόνο εισιτήρια που αφορούν την παράσταση της Κυριακής έχει γραφτεί 9 μ.μ. αντί για 7 μ.μ., που είναι το σωστό.

Α.Ω.

 

Αιμοδοσία μέχρι αύριο

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος Μυτιλήνης ξεκίνησε χτες την προγραμματισμένη τριήμερη εθελοντική αιμοδοσία, που θα συνεχιστεί και σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη, ώρες 09:00 π.μ. - 14:00 μ.μ. και 17: 00 μ.μ. - 21: 00 μ.μ., στο Επιμελητήριο.

Ενημερώνουμε τους εθελοντές αιμοδότες ότι, σύμφωνα με την καινούργια οδηγία του Εθνικού Μητρώου Εθελοντών Αιμοδoτών, του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας και του Κέντρου Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, οι εθελοντές αιμοδότες για να αιμοδοτήσουν θα πρέπει να ξέρουν ή να προσκομίσουν το ΑΜΚΑ τους.

Αν.Παζ.

 

Μη γίνει απολογητής των υβριστών του (1)

Η διοργάνωση συλλαλητηρίου, με απαίτηση καλύτερης διαχείρισης του προσφυγικού, ήταν μία αξιέπαινη πολιτική πρωτοβουλία του δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού, η οποία έτυχε σχεδόν καθολικής υποστήριξης. Με δεδομένο όμως πως δεν έχει πετύχει ως σήμερα (χειροπιαστά καλά) αποτελέσματα, αφού δεν έχει βελτιωθεί έκτοτε η κατάσταση στο προσφυγικό, ούτε και η κυβέρνηση έχει λάβει ουσιαστικά μέτρα στην κατεύθυνση της αποσυμφόρησης, απαιτείται πλέον μεγάλη προσοχή εκ μέρους του δημάρχου για να μην εξελιχθεί τελικά σε… απολογητή, αυτών που τα τελευταία χρόνια τον λοιδορούν. Το «Ε» και ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, εξήρε την γενικότερη στάση του δημάρχου, ειδικά στις πολύ δύσκολες περιόδους του προσφυγικού (2015, 2016) όπου έκλεισε τα αυτιά του στις ακραίες φωνές οι οποίες έβγαιναν ενδεχομένως και από ένα κομμάτι ψηφοφόρων του. Θα είναι κρίμα λοιπόν σήμερα, μπροστά σε ένα αδιέξοδο, που έχει διαμορφώσει σε κάθε περίπτωση αυτή η... φοβερή κυβέρνηση που δεν διστάζει να επιρρίπτει τις ευθύνες της με περίσσιο θράσος όπου βρει για να καλύψει την ανικανότητά της, (ακόμα και στον δήμαρχο που μέχρι πρότινος… αγαπούσε αφού της έβαλε πλάτη), να οδηγήσει τον Σπύρο Γαληνό στο να βρει το… δίκιο του, σε εκείνους που τρία ολόκληρα χρόνια του χρεώνουν την «ισλαμοποίηση» της Λέσβου.

Μη γίνει απολογητής των υβριστών του (2)

Συνεπώς, ο πολιτικός (με τα λάθη του, αλλά και με τα σωστά του στο προσφυγικό) που όταν καυτή... πατάτα του προσφυγικού έκαιγε και η ευαίσθητη κυβέρνηση της Αριστεράς, μιλούσε για πρόσφυγες που λιάζονταν, έπαιρνε (για άλλους καλώς και για άλλους κακώς) την κομβικής πάντως σημασίας απόφαση να ανοίξει τον καταυλισμό του Καρά Τεπέ, δεν μπορεί να κανονίζει σήμερα (μαζί και με κάποιους εκ των υβριστών του) το ποιος θα φιλάει τσίλιες για να μην ξεφορτωθούν τα σπιτάκια που θα αντικαταστήσουν τις σκηνές της Μόριας. Η τοπική κοινωνία απαιτεί από τις τοπικές αρχές να διεκδικήσουν συγκεκριμένες παρεμβάσεις αποσυμφόρησης, όχι άλλο (ηθελημένα ή όχι) νερό στο μύλο της μισαλλοδοξίας.

Μ.ΟΡΦ

 

 Φαίνεται ο Βέρρος δύσκολα «τρώγεται»

Σε σενάρια που τον ήθελαν να παραιτείται, τα οποία βέβαια δεν αποκλείουμε να ισχύουν, ενεπλάκη ο αντιδήμαρχος Καλλονής Ταξιάρχης Βέρρος, με το όνομά του να εμφανίζεται να πρωταγωνιστεί σε μία (ακόμη) από τις «εσωτερικές» ίντριγκες της δημοτικής αρχής. Όσοι γνωρίζουν βέβαια τον Ακη Βέρρο, δεν μπορούν να συνδέσουν την ενδεχόμενη παραίτησή του με αντίστοιχες άλλες, μελών της δημοτικής αρχής. Γιατί πολύ απλά, έναν άνθρωπο που έχει καταφέρει να διοικήσει και τον Αιολικό και την ΑΕΛΚ και να μην… τρέχει κάστανο, είναι δύσκολο να τον «φας» με διαρροές και πολύ περισσότερο να το βάλεις απέναντί σου. Διαβάστε τι λέει εξάλλου ο ίδιος για το όλο θέμα που δημιουργήθηκε γύρω του: «Υπάρχουν πολλοί λόγοι να παραιτηθεί κάποιος από μια θέση ευθύνης, ενίοτε σοβαροί. Η μη κατάθεση στεφάνου δεν είναι ένας από αυτούς. Ενδιαφέρουσα η προσπάθεια απαξίωσης αλλά δεν με αφορά. Όσον αφορά τον ποντικό που διαρρέει διάφορα στις εφημερίδες -το συνηθίζει όπως και τις ανώνυμες καταγγελίες- τον παραπέμπω να ακούσει προσεκτικά το δημώδες: Θέλετε δένδρα ΑΝΘΙΣΕΤΕ, θέλετε μαραθείτε».

Μ.ΟΡΦ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Δηκτικά Δηκτικά »
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top