Δηκτικά

10/11/2017 - 12:06

Αντιδράσεις για το έργο της Αερ. Γιανναρέλλη

Συνεχίζουν να είναι ανάστατοι οι επαγγελματίες και καταστηματάρχες της Αεροπόρου Γιανναρέλλη με τα έργα που έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν την επόμενη άνοιξη. Και δεν ησυχάζουν ούτε με τις διαβεβαιώσεις της δημοτικής Αρχής, που τους λέει ότι τα έργα θα ολοκληρωθούν εντός του προγραμματισμένου χρόνου. Για το λόγο αυτό την Δευτέρα το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Λέσβου συνάντηση των επαγγελματιών της περιοχής με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ, Αντώνη Γιαννάκη, προκειμένου να συζητηθούν όλα τα προβλήματα που θα ανακύψουν από τα έργα. Παρά όμως τις διαβεβαιώσεις του κ. Γιαννάκη, έφυγαν περισσότερο ανήσυχοι, σκοπεύοντας να εξαντλήσουν όλα τα ένδικα μέσα. Μάλιστα ο πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ τούς επεσήμανε ότι δεν μπορεί να καθυστερήσει ή να αναβληθεί το μεγάλο αυτό έργο δεδομένου ότι θα χαθούν εκατομμύρια τα οποία αναμένουν προκειμένου να απορροφηθούν από το εν λόγω έργο. Ο σχεδιασμός της ΔΕΥΑΛ είναι ν’ αρχίσει το έργο τον Μάρτιο του 2018 από την πλατεία των ταξί μέχρι και την «Αλυσίδα», ένα έργο που θα κρατήσει κλειστό τον δρόμο για έξι περίπου μήνες. Στη συνέχεια θα κλείσει η Αεροπόρου Γιανναρέλλη. Γίνονται λοιπόν αντιληπτά τα προβλήματα που θα ανακύψουν γενικότερα στο κέντρο της πόλης με το κλείσιμο κεντρικών δρόμων αλλά και τις αλλαγές κατευθύνσεων των υπολοίπων. Πολλοί μάλιστα από τους επαγγελματίες που εμπλέκονται στον κλάδο του αυτοκινήτου (συνεργεία, βενζινάδικα, αντιπροσωπείες κλπ.), βρίσκονται σε απόγνωση γιατί θεωρούν ότι τα έργα αυτά την συγκεκριμένη δύσκολη οικονομική περίοδο, θα τους αποτελειώσει μια και καλή. Γι αυτό και αναζητούν μια εναλλακτική λύση που μπορεί να κρατά ανοιχτό το δρόμο για μικρά οχήματα και ενώ το έργο θα εκτελείται ,πρόταση που ζητούν να εξεταστεί από τη ΔΕΥΑΛ και τον εργολάβο του έργου . Βέβαια από την άλλη, το έργο είναι απαραίτητο οπότε μένει να υπάρξουν τέτοιες διαβουλεύσεις αλλά και συνεργασίες ώστε να μειωθούν όσο γίνεται οι δυσμενείς επιπτώσεις από το μεγάλο αυτό έργο. Κατά πόσο αυτό θα γίνει κατορθωτό θα φανεί από τις οριστικές αποφάσεις που θα δρομολογηθούν!

Σ.Σ.

 

Μα τον Ταξιάρχη… 

Κυκλοφορεί είδηση που αναφέρει ότι ένας μετανάστης στη Μυτιλήνη έκανε άσεμνη χειρονομία σε εικόνα του Ταξιάρχη. Κανάλι από τα κεντρικά παρουσίασε το βίντεο από την κάμερα ασφαλείας και τις δηλώσεις του ιδιοκτήτη του περιπτέρου, Ηλία Μπ. όπου έγινε το περιστατικό. Επιβεβαιώνεται όμως η είδηση; Προφανώς και όχι. Με τη διαφορά ότι τα «ελληνικά hoaxes» που ειδικεύονται στην αποκάλυψη των ψεύτικων ειδήσεων έκαναν τον κόπο να το αποδείξουν… το αυτονόητο. 

Η μαρτυρία του ιδιοκτήτη του περιπτέρου είναι το μόνο στοιχείο, αφού το βίντεο δεν έχει ήχο για να ακούσουμε την συνομιλία και αυτό που δείχνει δεν έχει καμία σχέση με την καταγγελία. Στην είδηση που παρουσιάστηκε, ακούμε την δημοσιογράφο να λέει πως ο περιπτεράς «δεν μπορούσε να πάει αμέσως στην αστυνομία γιατί ήταν στο περίπτερο μαζί με το ανήλικο παιδί του». 

Και η κατρακύλα συνεχίζεται… Η ιστοσελίδα επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη του περίπτερου που υποτίθεται ότι ήταν ο βασικός μάρτυρας: «Έκπληκτοι τον ακούσαμε να παραδέχεται πως είπε ψέματα ότι βρισκόταν στο περίπτερο μαζί με το ανήλικο παιδί του. Στο περίπτερο ήταν μόνο ο μεγάλος του γιος.» 

Έτσι δεν υπάρχει καμιά απόδειξη ότι ο μετανάστης έκανε κάποια «άσεμνη χειρονομία στην ιερή εικόνα» και οι ισχυρισμοί του περιπτερά καταρρίπτονται, καθώς δεν ήταν καν παρών στο περιστατικό. 

Αυτά για τους εκτός Λέσβου. Θυμόμαστε κι εμείς όμως, ότι ο εν λόγω ιδιοκτήτης είχε διατυμπανίσει ότι είχε δει όραμα τον αρχάγγελο. Διόλου τυχαία χρησιμοποιεί το όνομά του στο facebook (ταξιάρχης…) και φανταζόμαστε ότι κατά σύμπτωση επίσης διαθέτει σχετικές εικονίτσες. Τέλος επίσης φανταζόμαστε ότι η χειρονομία του μετανάστη εναντίον του Ταξιάρχη έγινε τυχαία παραμονές της γιορτής του… 

Ούτε ο θεός δεν θα θελε κάτι τέτοιο! 

Αν.Παζ.

 

Μπράβο στους Αστέγους

 

Πολύ σημαντική η προσπάθεια των Αστέγων να ευαισθητοποιήσουν την κοινωνία και να βάλουν σε συζήτηση, θέματα που δεν απασχολούν πάντα την επικαιρότητα γιατί συνήθως κρύβονται. Αυτό έγινε τα δύο προηγούμενα Σάββατα στο θεατράκι τους με τις προβολές ταινιών, με αφορμή το περιστατικό του καλοκαιριού, όπου σε συναυλία του Σαββόπουλου, ένας εκ των θεατών χαστούκισε τη γυναίκα του. 

Το θέμα λοιπόν ήταν η έμφυλη βία. Ακρως σημαντική και η παρουσία των στελεχών του ξενώνα Γυναικών- θυμάτων Βίας του Οργανισμού κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, που ενημέρωσαν το κοινό για τις τόσο σημαντικές δράσεις του. 

Κι άλλα συγχαρητήρια όμως αξίζουν στις γυναίκες που μίλησαν για την έμφυλη βία αναφέροντας προσωπικά τους ζητήματα και δεν δίστασαν να πουν τι έχουν περάσει από τον πρώην σύζυγό τους, που δεν πληρώνει διατροφή. 

Η αλήθεια είναι ότι αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στο πινάκιο του δικαστηρίου για να δει τις υποθέσεις όπου ο σύζυγος είναι ασυνεπής για πολλούς μήνες ως προς την καταβολή της διατροφής. Μάλιστα στελέχη του ξενώνα, αλλά και παθούσες ανέφεραν ότι η εν λόγω στάση συναντιέται κατά κόρον γιατί αποτελεί τρόπο εκδίκησης του πρώην συζύγου στην πρώην γυναίκα του. Αυτό εξάλλου πραγματεύονταν και η δεύτερη ταινία που έδειξαν οι «Αστεγοί» τον οικονομικό στραγγαλισμό μιας γυναίκας που ζήτησε διαζύγιο. 

Και αυτό που επικράτησε ως άποψη είναι ότι είναι σεβαστός ο πόνος κάθε ανθρώπου μπρος στην ερωτική απογοήτευση ή ένα διαζύγιο. Από την έκφραση του πόνου αυτού, ως την εκδίκηση με κάθε μέσο, αλλά και τη χρήση βίας, υπάρχει ένα τεράστιο κενό. Και συνήθως είναι και νομικό. 

Πέραν αυτού, η ενδοοικογενειακή βία στη Λέσβο καλά κρατεί, δυστυχώς. Και αρκετοί, ακόμα και σε θέσεις εξουσίας, όπως ειπώθηκε στην εκδήλωση, κάνουν τα στραβά μάτια, λόγω φιλικών σχέσεων. Το θετικό όμως είναι ότι υπάρχει ο ξενώνας, υπάρχει δρόμος, κι ας είναι ανηφορικός. 

Αν.Παζ.

 

Ενόχληση Βουνάτσου από τον Γαληνό; (1)

Με αφορμή ρεπορτάζ τοπικής συναδέλφου, όπου κατέγραφε την επιτυχία της σημερινής δημοτικής αρχής να πληρώσει 20 εκ. ευρώ για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τρίτους από το οικονομικό έτος 2014, απάντησε, στέλνοντας ανακοίνωση σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών, επί θητείας Δημήτρη Βουνάτσου, Νίκος Κατράνης. Ο οποίος θέλοντας να διαψεύσει προφανώς το κλασικό μότο των «επόμενων» που ισχυρίζονται πάντα ότι παρέλαβαν «καμένη γη», τελικώς προχώρησε σε μία πιο σοβαρή καταγγελία, που ως τώρα μένει αναπάντητη. Καθώς ο πρώην αντιδήμαρχος, ισχυρίστηκε χωρίς περιστροφές πως ο σημερινός αντιδήμαρχος Οικονομικών Παναγιώτης Τσουπής του αρνήθηκε να του δώσει τα αντίστοιχα οικονομικά στοιχεία των προηγούμενων ετών για γίνει… αντιπαραβολή. «Ο κύριος Αντ/ρχος με ύφος χιλίων καρδιναλίων με ένα ειρωνικό και σαρδόνιο χαμόγελο μου απάντησε με απόλυτο ύφος που δεν χωρούσε αμφισβήτηση, ότι δεν πρόκειται να μου δώσει τα στοιχεία που ζήτησα παρά μονάχα αυτά που αφορούν τη δική μας θητεία και αυτά σε ένα μήνα όπως ο νόμος του δίνει το δικαίωμα», έγραψε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Κατράνης προσθέτοντας , πως ο κ. Τσουπής πρόσθεσε, πως τόσο ο πρώην αντιδήμαρχος όσο και ο πρώην δήμαρχος που αιτούνται τα οικονομικά στοιχεία «είναι τώρα απλοί πολίτες».

Ενόχληση Βουνάτσου από τον Γαληνό; (2)

Η «διένεξη» αυτή βέβαια δεν θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον (αν και θα πρέπει ο κ. Τσουπής που δεν έχει δώσει ως σήμερα τέτοια δείγματα γραφής στη συμπεριφορά του να απαντήσει, αν όχι να διαψεύσει) αν δεν συνοδεύονταν από την φημολογία πως το τελευταίο διάστημα, το περιβάλλον του πρώην δημάρχου, έχει αποσύρει την στήριξη, αν όχι «ανοχή» του, προς τη σημερινή δημοτική αρχή.  Και αν οι «Βουνατσικοί» ενεργοποιηθούν, ο δήμαρχος που ξαφνικά έχει απέναντί του μετά από καιρό την αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο, θα έχει να αντιπαλέψει και τους «εξωκοινοβουλευτικούς» που λίγο θέλουν να απασφαλίσουν… Και αν το κάνουν, θα προκαλέσουν σίγουρα πρόβλημα. Όποιος αμφιβάλλει ας θυμηθεί μόνον έναν από τα στελέχη της δημοτικής αρχής Βουνάτσου που έφυγε από τη γραμμή της «ανοχής» νωρίς νωρίς: το Γιάννη Βατό που προκάλεσε τόσους και τόσους «πονοκεφάλους» στη δημοτική αρχή, για τα θέματα της ΔΕΔΑΠΑΛ.  

Μ.ΟΡΦ

 

Αρωγός του  Γαληνού ο Άρης Ελευθερίου για το προσφυγικό…

 

Σύμφωνο βρίσκουν τον πρώην δήμαρχο Καλλονής Άρη Ελευθερίου οι κινήσεις του δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού όσο αφορά το προσφυγικό. Με ανάρτησή του στο facebook καλεί όλους να σταθούν δίπλα στον δήμαρχο, διότι όπως τονίζει: «Για το καλό του τόπου και της κοινωνίας των πολιτών, δεν έχουν θέση κομματικοί και αντιπολιτευτικοί ανταγωνισμοί».

Ο Άρης Ελευθερίου, που φήμες τον θέλουν να δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, αιτιολογεί την άποψη αυτή επισημαίνοντας: «Είναι γνωστό ότι, όχι μονάχα διαφωνώ ριζικά με τον δήμαρχο κ. Γαληνό για την απαράδεκτη σιωπή του στο θέμα της διάσπασης του Δήμου, αλλά τον ψέγω και τον κατηγορώ για την ανακολουθία των δηλώσεων και των πράξεών του. Ανεξάρτητα απ’ αυτό όμως, στο προσφυγικό θέμα θα πρέπει όλοι να σταθούμε δίπλα του και αρωγοί στον αγώνα του δημοτικού συμβουλίου». Θα έχει συνέχεια αυτή η παρέμβασή του και πόσο θα επηρεάσει όλους όσοι συνασπίζονται ενάντια στον νυν δήμαρχο Λέσβου;

Σ.Σ.

 

Με τον Καμίνη ο Δημήτρης Βουνάτσος…

Όσο πλησιάζουμε στην ημέρα των εκλογών για τον νέο κεντροαριστερό φορέα, τόσο αποκαλύπτονται οι προτιμήσεις των επωνύμων της παράταξης στην Λέσβο. Έτσι μάθαμε πως ο πρώην βουλευτής, νομάρχης και δήμαρχος Δημήτρης Βουνάτσος, έχει εκδηλώσει την προτίμηση του στην υποψηφιότητα του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη. Θεωρεί ότι ο δήμαρχος Αθηναίων την συγκεκριμένη περίοδο και για τον συγκεκριμένο φορέα, έχει όλα τα εχέγγυα προκειμένου να τον οδηγήσει σε πορεία αναγέννησης που θα τον φέρει πρωταγωνιστή των πολιτικών εξελίξεων. Καθημερινά βέβαια και από το γνωστό στέκι του Μακρύ Γιαλού, όπου διαβουλεύεται και …ζυμώνεται με πολλούς φίλους αλλά και περαστικούς, προωθεί την υποψηφιότητα. Μένει να δούμε εάν οι προβλέψεις του θα επιβεβαιωθούν…

Σ.Σ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey