Δεύτερη ανάγνωση

16/04/2015 - 13:22

Πάλι εδώ! Στο «Εμπρός» @ Μετά από πόσα χρόνια; Δεν θυμάμαι. Αλλά αυτό μικρή σημασία έχει. @ Σημασία έχει να επιστρέφεις και μάλιστα η επιστροφή αυτή να συμπίπτει με την επέτειο της έκδοσης του καθημερινού «Ε».

Πάλι εδώ! Στο «Εμπρός» @ Μετά από πόσα χρόνια; Δεν θυμάμαι. Αλλά αυτό μικρή σημασία έχει. @ Σημασία έχει να επιστρέφεις και μάλιστα η επιστροφή αυτή να συμπίπτει με την επέτειο της έκδοσης του καθημερινού «Ε».

@ Γιατί έζησα από κοντά και από μέσα την αγωνία, την προσπάθεια αλλά και τη φιλοδοξία των ανθρώπων να στήσουν μια νέα εφημερίδα. Μια εφημερίδα πολύπλευρη, πλουραλιστική, πολυμετοχική και κυρίως ισχυρή ν’ αντέξει τις δύσκολες συνθήκες της αγοράς. @ Γιατί το θέμα δεν είναι μόνο να στήνεις κάτι. Το θέμα είναι να έχει γερά θεμέλια για να μπορεί ν’ αντεπεξέλθει στις όποιες δυσκολίες.

@ «Δεύτερη ανάγνωση» λοιπόν κάθε μέρα από τούτη δω τη σελίδα.

@ Με την επικαιρότητα μέσα από τη δική μας διάσταση. Επικαιρότητα του νησιού μας αλλά και της Ελλάδας συνολικότερα. Και βέβαια παράπονο δεν έχουμε! @ Με τόσα και με τόσα που γίνονται και που λέγονται, είμαστε φουλ. Καθημερινά θα έχουμε σχόλιο ενός δημοσιογράφου αλλά και δηλώσεις Μυτιληνιών. @ Και βέβαια με τις απαραίτητες… στάσεις στο παρελθόν.

@ Να, ας πούμε, διαβάστε δίπλα τι απασχολούσε τη δημοτική αρχή προ τριάντα χρόνων. Η πεζοδρόμηση της οδού Ερμού ήταν ένα από τα κυρίαρχα θέματα της τότε δημοτικής αρχής του Στρατή Πάλλη!

@ Πόσοι δήμαρχοι πέρασαν από τότε; Πέντε παρακαλώ! Σειρά τώρα έχει ο Σπύρος Γαληνός ο οποίος μπήκε φουριόζος… @ Θα πιάσει το ταύρο από τα κέρατα; Τι να σας πω. Θα δείξει… Πάντως καλού κακού μη βάλτε στοίχημα υπέρ της πεζοδρόμησης της Ερμού! @ Ζόρια όμως με τη διοίκηση του Δήμου Μυτιλήνης. Δείτε τι διαπιστώνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος. Ο κάθε δημοτικός παράγοντας θέλει να κάνει το… κομμάτι του! Άντε μετά να βγάλεις άκρη

@ Και να ‘χαμε και… παράδες! Με τέτοια κρίση που θα μας συντροφεύει για πάρα πολλά ακόμα χρόνια, δύσκολο πράμα να ‘σαι δημοτικός άρχων! @ Αλλά τι νοιαζόμαστε; Αφού πληρώσαμε τη δόση του Δ.Ν.Τ ποιος μας πιάνει! Μέχρι βέβαια τις 12 Μαΐου. Τότε είναι η επόμενη.

Τρέμε Λαγκάρντ! @ Α, να μην ξεχάσω! Καλορίζικος Άρη (Καλάργαλη) στη Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Ελπίζω οι γραφειοκρατικές απαιτήσεις της νέας θέσης σου να μην… απομυζήσουν τη λογοτεχνική σου διάθεση. @ Και να κλείσουμε με μια φωτογραφία που έρχεται από το παρελθόν… Να η όμορφη Παναγιούδα πριν αρκετές δεκαετίες! @ Άλλες εποχές…

ΕΙΠΕ


Απ’ αυτά που είδα και συζήτησα με την πλειονότητα των κοινοταρχών η ιεράρχηση των έργων δεν είναι σωστή. Τα περισσότερα έργα δεν είναι εφικτά ή απαιτούν 3 ή 4 προϋπολογισμούς.
Στρατής Τζιμής (κατά τη συζήτηση του τεχνικού έργου στο Δημοτικό Συμβούλιο)

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ...

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 1985
Όταν πεζοδρομείται η Ερμού!
«Αρκετοί συμπολίτες μας μικροεπιχειρηματίες και καταστηματάρχες καταβάλλουν συγκινητική προσπάθεια για την αναβάθμιση της Παλαιάς Αγοράς». Έτσι αρχίζει σχόλιό του ο «Δημοκράτης» τον Απρίλιο του 1985, που αφορούσε την αναβάθμιση και πεζοδρόμηση της οδού Ερμού! Και με υπόμνημά τους ζητούσαν την πεζοδρόμηση του τμήματος από την Μητρόπολη στο ΙΚΑ. Ο Δήμος Μυτιλήνης με έγγραφό του (14-12-84) απάντησε θετικά. Όμως η υπόθεση σκάλωσε στην Επιτροπή Συγκοινωνιών Λέσβου. Και σχολιάζει η εφημερίδα: «Με τέτοια νοοτροπία όμως θα πετύχουμε την αναβάθμιση της Επ. Σκάλας, όταν δεν μας φτάνουν 4 ολόκληροι μήνες για να λάβουμε μια απόφαση»!

 

ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ



- Ο Alpha κέρδισε τον ανταγωνισμό στα δελτία ειδήσεων το Μάρτιο με μέσο όρο 23%. Ακολούθησαν ΑΝΤ1 με 21,6%, Mega με 18,4%, Star με 10,3%, ΣΚΑΪ με 8,5%, και ΝΕΡΙΤ με 2,4%.

- Το «μαγικό» αριθμό των απολυμένων που μπορούν να επαναπροσληφθούν στην ΕΡΤ ανακοίνωσε ο Νίκος Παππάς. Σύμφωνα με όσα είπε στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας, δικαίωμα επαναπρόσληψης έχουν 1.559 άτομα από τους 2.911 εργαζομένους που είχε συνολικά η ΕΡΤ στις 11 Ιουνίου 2013.

 

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

1895 Εκλογές διεξάγονται στην Ελλάδα, με νικητή τον λαϊκιστή Θεόδωρο Δηλιγιάννη. Ο εκσυγχρονιστής Χαρίλαος Τρικούπης ηττάται κατά κράτος (δεν εκλέγεται ούτε βουλευτής) και αποχωρεί από την πολιτική.

1889 Γεννήθηκε ο Τσάρλι Τσάπλιν, άγγλος ηθοποιός (Σαρλό). Πέθανε στις 25/12/1977.

1996 Πεθαίνει ο Σταύρος Νιάρχος, εφοπλιστής και επιχειρηματίας, από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου (Γεννήθηκε στις 3/7/1909).

 

ΑΠΟΨΕΙΣ

Του Φώτη Γεωργελέ (Athens Voice)
Αυτές τις μέρες δε βλέπουμε μόνο το τέλος για το αντιμνημονιακό παραμύθι. Βλέπουμε και τη διάψευση των «σοβαρών» αντιμνημονιακών, αυτών των «προοδευτικών» οικονομολόγων, δημοσιογράφων, πολιτικών, που δεν μίλαγαν για γκάγκστερ και προδότες, προς θεού, όμως ανάλωσαν τη δράση τους στις κατάρες προς τη «νεοφιλελεύθερη» Ευρώπη, τη τευτονική αυστηρότητα, τις γερμανικές αντιλαϊκές πολιτικές και δεν συμμαζεύεται. Κι ας είναι η πορεία της Ευρώπης κοινή απόφαση όλων των κυβερνήσεων κάθε πολιτικής ταυτότητας.

Έπρεπε λοιπόν να συνεχίσουν να μας χρηματοδοτούν με 36 δις το χρόνο, γιατί τόσα χρειαζόμασταν το 2009, γιατί έτσι δεν θα είχαμε λιτότητα. Επειδή η κοινωνία μας θεωρούσε «εισόδημα» τα δανεικά. Πόσα χρόνια;

Τα μνημόνια, δηλαδή τα δανεικά, έληγαν το 2012, μετά παρατάθηκαν ως το 2014, μετά υπήρξε μια 2μηνη παράταση, μετά ζητήσαμε μια 4μηνη και τον Ιούνιο θα ζητήσουμε ένα τρίτο πρόγραμμα όπως ήδη έχουμε δηλώσει. Πόσα χρόνια απαιτούμε από τους Ευρωπαίους εταίρους να καλύπτουν το «εισόδημά» μας, κανείς δεν λέει.

Δέκα; Πενήντα; Μέχρι να προλάβουμε και τα 11 εκατομμύρια να βγούμε στην πρόωρη σύνταξη και μετά ας κόψουν το λαιμό τους τα παιδιά μας;

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey