Τα Δηκτικά

01/07/2012 - 05:56

Στο «Εμπρός»  
Μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Λουτρών, που χτες το πρωί επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της εφημερίδας «Εμπρός» και της «Επικοινωνία Λέσβου Α.Ε.». Συνοδευόμενα από τις δασκάλες τους, τα παιδιά ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους - δημοσιογραφικό, τυπογραφείο, ατελιέ κ.ά. - μαθαίνοντας για τις βασικές λειτουργίες μιας εφημερίδας και, απ’ ό,τι έδειξαν, έμειναν εντυπωσιασμένα. Εδώ που τα λέμε, άλλο είναι να ακούει κανείς θεωρητικά πώς βγαίνει μια εφημερίδα κι άλλο να του δίνεται η ευκαιρία να δει από κοντά όλη τη διαδικασία. Γι’ αυτό, πάντα έχει την αξία της η επαφή των μαθητών με τις παραγωγικές μονάδες του τόπου τους.
Α.Ω.

Ανέστειλαν

Ανέστειλαν μέχρι τις 14 Νοεμβρίου τις κινητοποιήσεις τους οι Δικηγόροι, μετά από σχετική απόφαση που έλαβε η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων το Σάββατο, στην οποία συμμετείχε βέβαια και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης. Λόγω των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων, όπως έκαναν και οι Δικαστικοί, οι Δικηγόροι αποφάσισαν ν’ αναστείλουν τις αποχές για μια εβδομάδα περίπου, οπότε θα συνέλθει ξανά στην Αθήνα το συντονιστικό τους όργανο για να επανεκτιμήσει την κατάσταση.
Υπενθυμίζεται ότι οι Δικηγόροι πραγματοποίησαν κυλιόμενες 48ωρες απεργίες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορά στην επιτάχυνση απονομής της δικαιοσύνης.
Πελ.Γ.

Εν αναμονή του πορίσματος

Καθυστερεί το πόρισμα των ορκωτών λογιστών για το οικονομικό σκάνδαλο στο Δικηγορικό Σύλλογο Μυτιλήνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ορκωτοί λογιστές πρόκειται μέσα σε αυτή την εβδομάδα να επανέλθουν στη Μυτιλήνη για νέο έλεγχο και επαλήθευση στοιχείων, ώστε αμέσως μετά να εκδώσουν το πόρισμά τους. Γεγονός είναι, πάντως, ότι τηρείται απόλυτη μυστικότητα όσον αφορά στα μέχρι τώρα αποτελέσματα του ελέγχου.
Πελ.Γ.

Θα ορκιστούν;
Συνεχίστηκε και χθες ο «αγώνας δρόμου» για να διευθετηθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες προκειμένου να ορκιστεί ο νέος διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Δημήτρης Κατσιφαράκης. Όπως προέκυψε, ένα κώλυμα σε έναν από τους διοικητές που αναμένουν διορισμό έγινε η αιτία να καθυστερήσουν και όλοι οι υπόλοιποι. Πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, ότι καταβάλλονται προσπάθειες ώστε ακόμη και σήμερα, αν είναι εφικτό, να γίνει η ορκωμοσία των νέων διοικητών.
Όμως, το σήριαλ με το διορισμό του νέου διοικητή αναδεικνύει πόσο επιρρεπείς είμαστε ως χώρα σε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, ενώ ο κόσμος καίγεται. Αν ένα τόσο απλό θέμα χρειάζεται μήνες για να διευθετηθεί, καταλαβαίνει κανείς τι γίνεται με πολύ σοβαρότερες περιπτώσεις.
Πελ.Γ.Επανεκλέχθηκαν
Επανεκλέχθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ταξί - Αγοραίων Βορείου Αιγαίου ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξί Μυτιλήνης, Παναγιώτης Σπανός, αλλά και ο γραμματέας, Βασίλης Τσακιράκης. Οι εκλογές έγιναν την Κυριακή στην Αθήνα για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί, αλλά και των νέων περιφερειακών συμβουλίων όλης της χώρας. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να συγκροτηθεί σε σώμα το νέο περιφερειακό συμβούλιο Β. Αιγαίου των Ταξί. Και απ’ ό,τι φαίνεται ο κλάδος αυτός, και υπό τις νέες συνθήκες με την κυβέρνηση συνεργασίας, θα βγει στους δρόμους, αφού το θέμα τους δεν έχει κλείσει.
Πελ.Γ.

Αθωώθηκαν πανηγυρικά

Δεν υπάρχει καρτέλ στην ακτοπλοΐα. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε η Επιτροπή Ανταγωνισμού μετά από μακρά περίοδο εξέτασης του θέματος. Κι οπότε, όλοι θα πρέπει να είμαστε σίγουροι πως ο ανταγωνισμός δουλεύει σαν καλοκουρδισμένο ελβετικό ρολόι στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στο Αιγαίο.
Πιθανότατα τα μέλη της Επιτροπής να είναι τα μόνα που πιστεύουν ότι έτσι έχουν τα πράγματα. Κανείς από όσους ζουν στα νησιά δεν μπορεί να πιστέψει ότι έχει έστω και ελάχιστη σοβαρότητα αυτή η απόφαση. Θα ήταν προτιμότερο η Επιτροπή να δήλωνε ότι αδυνατεί να κάνει ουσιαστικό έλεγχο και να παραιτούνταν.
Ν.Μ.

Δεν αποχωρεί εντελώς
Αποχωρεί, αλλά όχι εντελώς, ο Γιώργος Ορφανός από την ενεργό συνδικαλιστική και επιμελητηριακή δράση. Η υποψηφιότητά του για τη θέση του αντιπροσώπου στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων δείχνει πως θέλει να κρατήσει μια σχέση με τα τεκταινόμενα του χώρου. Ή, για να το πούμε απλά, είναι πολύ πιθανό να τον δούμε στη νέα διοίκηση της ΕΣΕΕ (Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου).
Ν.Μ.«Μυτιλήνη» αντί «Θεόφιλος»

Το «Μυτιλήνη» τής ΝΕΛ επέστρεψε εσπευσμένως στη γραμμή Πειραιάς - Χίος - Μυτιλήνη, για να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε από τη βλάβη στο «Θεόφιλος». Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που ανακοίνωσε η εταιρεία, το πλοίο θα εκτελεί δρομολόγια έως τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου.
Θυμίζουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα το «Θεόφιλος» υπέστη σοβαρή μηχανική βλάβη. Λίγες μέρες νωρίτερα, το «European Express» είχε χτυπηθεί από το «Βιτσέντζος Κορνάρος». Καλού - κακού, ας κάνουν ένα ευχέλαιο στα γραφεία της εταιρείας, για να μην τριτώσει το κακό. Γιατί τότε μάλλον θα την πληρώσουν τα νησιά μας, που θα μείνουν χωρίς πλοία μες στο καταχείμωνο.
Ν.Μ.

Προκήρυξη για τις άγονες θα δούμε;
Ο Οκτώβρης έφυγε, το πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη τελειώνει όπου να ‘ναι. Αλλά προκήρυξη των άγονων γραμμών δεν έχουμε δει μέχρι τώρα. Τελικά θα προκηρυχθούν, και πότε; Κι ένα επιπλέον ερώτημα: Τι θα γίνει με την πολύπαθη άγονη γραμμή Θεσσαλονίκη - Λήμνος - Μυτιλήνη; Θα προκηρυχθεί ή καταργείται μέσα στο γενικότερο κλίμα περικοπών;
Ν.Μ.


Γάιδαρος μετά… σέλας!

Με λόγια Χατζηαναγνώστου
Ένα κείμενο του Τάκη Χατζηαναγνώστου για τον Αλέκο Πεσμαζόγλου συνόδευε την προχτεσινή συναυλία της Ορχήστρας του Δήμου Λέσβου. Οι δύο άντρες υπήρξαν, άλλωστε, συνεργάτες. Δυστυχώς, όμως, ο κ. Χατζηαναγνώστου δεν κατάφερε να παρευρεθεί ο ίδιος στην εκδήλωση, αφού μόλις είχε επιστρέψει στην Αθήνα από το Διεθνές Συνέδριο Λογοτεχνίας που έγινε στη Μυτιλήνη, το οποίο και παρακολούθησε.
Β.Χρ.

Γιατί δεν καθαρίζουμε…  
Την περασμένη Κυριακή, στις 7 το πρωί στην προκυμαία. Ένας εργαζόμενος σκουπίζει, ο άλλος βαστά το φαράσι και τη σακούλα κι ο Θεός βοηθός… Άντε μετά να καθαρίσει ο τόπος.
Σ.ΜΠΑΜέσα σ’ όλα, κι ένας γάμος

Ο αριθμός του κόσμου που βρέθηκε στην Αγιάσο με αφορμή την προχτεσινή Γιορτή Κάστανου, ήταν πραγματικά εντυπωσιακός. Γύρω στις 3 το μεσημέρι τα αυτοκίνητα έφταναν μέχρι και αρκετά έξω από το χωριό, ενώ μέχρι και νωρίς το απόγευμα οι προμήθειες είχαν τελειώσει σε κάποια καφενεία. Πέρα από τον κόσμο που πηγαινοερχόταν όλη μέρα στα στενά και τα αυτοκίνητα που ανεβοκατέβαιναν από και προς Μυτιλήνη και άλλες περιοχές, κάποια στιγμή το απόγευμα τον κεντρικό δρόμο που βγάζει στην εκκλησία ανέβηκε και το αυτοκίνητο μιας νύφης, που πήγαινε στο ναό για να παντρευτεί. Τόσο κόσμο στο γάμο της δε θα φανταζόταν μάλλον πως θα συναντήσει…
Β.Χρ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey