Τα Δηκτικά

01/07/2012 - 05:56

Επιτυχημένη εκδήλωση
Πολύ επιτυχημένη ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος του δημοτικού διαμερίσματος Ταξιαρχών στο εξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία. Το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου, αποτελούμενο από παιδιά του χωριού, χόρεψε παραδοσιακούς και λαϊκούς χώρους. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Μυτιλήνης Απόστολος Πατέστος και Παντελής Πατερέλλης, ο πρόεδρος των Λουτρών, Βασίλης Μαμώλης, και φυσικά ο πρόεδρος του χωριού και εορτάζων, Ηλίας Κουνιαρέλλης. Χαιρετισμό έστειλε ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Σηφουνάκης.
Η εκδήλωση εξελίχθηκε σε πραγματικό πανηγύρι, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού κατοίκων του χωριού.
Ν.Μ.

Με το laptop στη στάνη

Θα μας «κουφάνει» το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Ζητά από τους κτηνοτρόφους να υποβάλουν αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά τις αιτήσεις για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα «Μικρά Σχέδια Βελτίωσης». Μάλιστα, για να πάρουν προτεραιότητα θα πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις τους στις 8 το πρωί της Δευτέρας. Δηλαδή μόλις τελειώσουν το άρμεγμα και πριν πάνε το γάλα στο παραληπτήριο, θα ανοίξουν το laptop και θα ενεργοποιήσουν την Wi-Fi σύνδεση με το internet. Θα ανοίξουν το browser της Mozilla και θα μπουν στο site του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Θα συμπληρώσουν την αίτηση και θα πατήσουν enter.
Σημείωση για τους αδαείς. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε κτηνοτρόφους 50 έως 60 ετών, που δεν έχουν λόγο να κάνουν μεγάλες επενδύσεις.
Τι άλλο θα σκεφθούν τα τεχνοφρικιά της Αχαρνών για να κάνουν τη ζωή πατίνι στους κτηνοτρόφους;
Ν.Μ.

Έκτη Γιορτή Αγροτοτουρισμού στη Χίο

Από 30 Ιουλίου έως 3 Αυγούστου 2010 θα πραγματοποιηθεί η Γιορτή Αγροτοτουρισμού Χίου, στην πόλη της Χίου. Πρόκειται για μια μεγάλη, πολύχρωμη γιορτή, μέσω της οποίας το κοινό μπορεί να γνωρίσει από κοντά τη Χίο και τα προϊόντα της, την παράδοση και τον πολιτισμό της. Με περισσότερες από 70 συμμετοχές και προσέλευση κοινού που ξεπερνά τους 20.000 επισκέπτες, είναι πλέον ένας επιτυχημένος θεσμός για το γειτονικό νησί.
Κι αξίζει τον κόπο να την επισκεφθούν όσοι βρεθούν εκεί αυτές τις μέρες.
Ν.Μ.

Το χωριό μας καίγεται…

Ξεκινάς τη μέρα σου ανοίγοντας την τηλεόραση. Βλέπεις για πολλοστή φορά σε πρωινή εκπομπή την υπουργό Υγείας, κ. Ξενογιαννακοπούλου, που ενώ δεν έχει κάνει τίποτα απολύτως για να βάλει τάξη στο μπάχαλο και στην κατασπατάληση πόρων στη δημόσια υγεία, είναι πρώτη σε τηλεοπτικές εμφανίσεις. Τώρα μιλά για την… απαγόρευση καπνίσματος από το Σεπτέμβριο. Λες από μέσα σου, «δεν μπορεί, κάτι τέτοιους τους βλέπει ο πρωθυπουργός και ή θα τους βάλει να δουλέψουν ή θα τους αποπέμψει». Ματαία ελπίς. Στο κάτω μέρος της τηλεοπτικής οθόνης τρέχει τρέιλερ με την είδηση ότι ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στο Ισραήλ και στη Δυτική Όχθη, αναλαμβάνοντας σχετική ειρηνευτική πρωτοβουλία!
Των οικιών ημών εμπιπραμένων υμείς άδετε. Εκτός αν το προτιμάτε στη χυδαιότερη εκδοχή, που έχει μεταφέρει το νόημα του παραπάνω αποφθέγματος ο λαός μας μέχρι σήμερα!
Π.Μ.

Περί επαϊόντων

Ουδείς μπορεί να έχει αντίρρηση στο να μπει τάξη σε θέματα κυκλοφορίας και παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Άλλο τάξη όμως, και άλλο παραλογισμός. Διότι τι άλλο από παραλογισμό συνιστά το να ορίζεις χώρους στάθμευσης για τα δίκυκλα που εμφανώς δεν επαρκούν, ασκώντας πίεση στο μοναδικό κυκλοφοριακό μέσο που αποδεδειγμένα επιβαρύνει λιγότερο την κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης; Είναι προφανές ότι ο αρχικός σχεδιασμός ήταν ανεπαρκής και ότι οι θέσεις στάθμευσης δικύκλων θα πρέπει να αυξηθούν, έστω και αν αυτό θα μειώσει αντίστοιχα τις - επί πληρωμή - θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων.
Κύριε Κορδώνη, πρόεδρε του Λιμενικού Ταμείου, μπορεί να είστε έγκριτος νομικός, όμως στο συγκεκριμένο ζήτημα θα πρέπει νομίζουμε να συμβουλευτείτε κάποιους ειδικούς, αφού βέβαια στις νομικές σχολές δε γίνονται μαθήματα συγκοινωνιολογίας!
Π.Μ.


Χωρίς λόγια
ΦΩΤΟ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΑΛΑΣΕΛΛΗΣ (από τη σελίδα του στο Facebook)

Δωρεά μόνιμης έκθεσης φωτογραφίας   

Μια ενδιαφέρουσα συνεργασία ξεκινάει μεταξύ του νομαρχιακού συμβούλου Θόδωρου Μπαβέα και της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λήμνου. Μετά από πρόταση του προέδρου της ΕΑΣ Λήμνου, Σάββα Βαρελτζή, προς τον κ. Μπαβέα, η διοίκηση της Ένωσης προσανατολίζεται στο να ξεκινήσει συνεργασία μαζί του και συγκεκριμένα να παρουσιαστεί μόνιμα στον εκθεσιακό χώρο του οινοποιείου της Λήμνου έκθεση φωτογραφίας που θα παραχωρήσει δωρεάν ο αυτοδιοικητικός-καλλιτέχνης Θόδωρος Μπαβέας. Η έκθεση θα περιλαμβάνει φωτογραφίες με τοπία της Λήμνου και ειδικότερα με θέματα που έχουν σχέση με το αμπέλι και το κρασί!
Α.Σπυ

Στην Ευρωπαϊκή Αριστερά

Μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς είναι εδώ και δυο μήνες περίπου, εκπροσωπώντας το Συνασπισμό, ο Γιάννης Μπουρνούς. Ο οποίος, λόγω της συγκεκριμένης ιδιότητας, ταξιδεύει διαρκώς όλο αυτό το διάστημα ανά την Ευρώπη. Τις προάλλες ήταν στη Μολδαβία, ενώ την προηγούμενη Τετάρτη, μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα, βρέθηκαν στις Βρυξέλλες. Και μ’ όλα αυτά, μάλλον δύσκολα θα προλάβει να έχει περίσσεια χρόνου για πολυήμερες διακοπές στα πάτρια εδάφη. Άντε να ξεκλέψει κανένα διήμερο - τριήμερο για τη Λέσβο και τους δικούς του ανθρώπους...
ΜΑΡ.ΠΛ.

Καμία σχέση με το Φόρουμ

Φαίνεται πως βιάστηκε ο αντιπρύτανης Κώστας Ζώρας να προκαταλάβει τις διαθέσεις του πρύτανη σε σχέση με το Φόρουμ για την Ελλάδα. Διαφορετικά δεν εξηγείται αφενός η έκπληξη του καθηγητή Ανδρέα Τρούμπη και αφετέρου η δήλωσή του πως «ουδεμία απολύτως σχέση έχω με τις διαβεβαιώσεις που περιέχονται στις δημοσιευθείσες δηλώσεις του κ. Ζώρα».
Ο κ. Τρούμπης, με τον οποίο λόγω του ταξιδιού του στην Αθήνα στάθηκε αδύνατο να επικοινωνήσουμε ώστε να έχουμε την άποψή του για τις ανακοινώσεις του κ. Ζώρα, αναμένεται σήμερα να τοποθετηθεί με επιστολή του.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Ανακοινώνονται υποψήφιοι;

Τον υποψήφιο περιφερειάρχη για το Βόρειο Αιγαίο αναμένεται να ανακοινώσει, όπως τουλάχιστον πολλοί απ’ το χώρο της Ν.Δ. υποστηρίζουν, ο πρόεδρος της Ν.Δ., Αντώνης Σαμαράς, κατά την έλευσή του στη Μυτιλήνη.
Όμως, ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως πολύ σύντομα, αρχές της άλλης βδομάδας και πριν την επίσκεψη του κ. Σαμαρά, θα υπάρξει και δεύτερη ανακοίνωση υποψηφιότητας για το δήμο της Λέσβου, η οποία κάλλιστα θα μπορέσει να διεκδικήσει το χρίσμα της Ν.Δ..
Την υποψηφιότητα περιφερειάρχη που θα στηρίξει το κόμμα του φέρεται να ανακοινώνει ο κ. Σαμαράς σε συνέντευξη Τύπου, ενώ η νέα υποψηφιότητα για το δήμο Λέσβου ομοίως σε συνέντευξη Τύπου μάλλον θα ανακοινωθεί.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Δωρεάν μετακίνηση για τους αναπήρους

Δωρεάν μπορούν να χρησιμοποιούν τα αστικά και υπεραστικά ΚΤΕΛ από χθες οι κάτοικοι καρτών αναπηρίας από την Πρόνοια. Εδώ και ένα μήνα, λόγω διαφωνίας μεταξύ ΚΤΕΛ και υπουργείου Υγείας, δεν ίσχυε η δωρεάν μετακίνηση ατόμων με αναπηρία, όμως το ζήτημα αυτό ξεπεράστηκε και από χθες οι κάτοχοι των ειδικών καρτών μπορούν να τις χρησιμοποιούν για όλους τους προορισμούς του Αστικού και του Υπεραστικού ΚΤΕΛ.
Πελ.Γ.

Ανθρώπινο ενδιαφέρον

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του αντινομάρχη, αρμόδιου για θέματα Υγείας, Χάρη Γραμμού, στο χθεσινό δημοσίευμα του «Ε» για την περίπτωση του 55χρονου ομογενή από τη Ρωσία, που είναι καθηλωμένος στο κρεβάτι μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο και ζητά να πάρει μια αναπηρική σύνταξη. Ο κ. Γραμμός έδωσε εντολή σε υπάλληλο της Πρόνοιας να εξετάσει την περίπτωση του συγκεκριμένου ανθρώπου ώστε να δει αν υπάρχει δυνατότητα να πάρει σύνταξη από την Πρόνοια. Ασχέτως του αποτελέσματος της προσπάθεια αυτής, η κίνηση και μόνο μετράει, γιατί δείχνει ανθρωπιά και ευαισθησία. Μακάρι το ίδιο ενδιαφέρον να δείξουν και άλλοι αρμόδιοι φορείς, για να βοηθηθεί ο συγκεκριμένος άνθρωπος.
Πελ.Γ.

Ακόμη και εκεί;

Πολλές φορές έχουν ακουστεί παράπονα για το θέμα της καθαριότητας στη Μυτιλήνη, το οποίο συνεχίζει να είναι ένα μεγάλο ζήτημα. Αναγνώστης μας όμως μας επισήμανε την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο μπροστά από το εμπορικό κέντρο όπου στεγάζεται το δημαρχείο (!). Το γκαζόν είναι απεριποίητο και γεμάτο με ακαθαρσίες αδέσποτων ζώων, υπάρχουν γύρω ξερά χόρτα, τα παγκάκια είναι φθασμένα και σκουριασμένα και έχουν χρόνια να συντηρηθούν. Όταν αυτή την εικόνα συναντά ο πολίτης που πάει στο δημαρχείο, τι να υποθέσει για την υπόλοιπη πόλη;
Πελ.Γ.

Να μπουν σύντομα

Νέα φωτιστικά τοποθετήθηκαν αυτές τις ημέρες στο πάρκο Χατζηδήμου, που μετά από καιρό θα φωτιστεί ξανά. Ο δήμος πρόκειται να τοποθετήσει και προβολείς, προκειμένου να υπάρχει άφθονο φως. Ελπίζουμε αυτή η παρέμβαση να γίνει το συντομότερο δυνατόν και να μη χρειαστεί να σπάσουν ξανά όλα τα φωτιστικά μέχρι να μπουν οι προβολείς. Ο σκοπός είναι να προστατευθούν αυτήν τη φορά.
Πελ.Γ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey