
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Φοιτητές από ΗΠΑ, Κολομβία, Κίνα, Ρωσία και Κίνα γνώρισαν το ούζο Ισίδωρου Αρβανίτου
Της Θάλεια Βουγδή
Στο επίκεντρο του εκπαιδευτικού ταξιδιού φοιτητών MBA της διεθνούς φήμης Σχολής Burgundy School of Wine & Spirits Business (Dijon, Γαλλία), που πραγματοποιήθηκε στη Λέσβο, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων & Αλκοολούχων Ποτών (ΣΕΑΟΠ) βρέθηκε το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου.
Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε ως μέρος της ευρύτερης μελέτης που διεξήγαγαν οι φοιτητές , σχετικά με τις προοπτικές και ευκαιρίες ανάπτυξής του αυθεντικού ελληνικού αποστάγματος στις διεθνείς αγορές με στόχο ενίσχυσης της εξωστρέφειάς του.
Οι φοιτητές, προερχόμενοι από τις ΗΠΑ, την Κολομβία, την Κίνα, τη Ρωσία και την Τουρκία, επισκέφθηκαν το αποστακτήριο του Ούζου Πλωμαρίου, όπου γνώρισαν από κοντά τη διαδικασία παραγωγής, συμμετείχαν σε γευσιγνωσία και συνομίλησαν με τους ανθρώπους πίσω από το προϊόν. Από την πλευρά τους οι άνθρωποι της Ποτοποιίας ανέδειξαν την πλούσια παράδοση και την αυθεντικότητα του Ούζου Πλωμαρίου, υπογραμμίζοντας τη στενή σύνδεσή του με την πολιτιστική ταυτότητα και την ιστορική κληρονομιά της Λέσβου.
Τα ευρήματα από τις μελέτες καθώς και οι προτάσεις των φοιτητών αναμένεται να συμβάλουν ουσιαστικά στη στρατηγική ενίσχυση της παρουσίας του Ούζου στις αγορές του εξωτερικού.
Το Ούζο Πλωμαρίου, με σεβασμό στην παράδοση και διαρκή προσανατολισμό στην καινοτομία, συνεχίζει να αποτελεί αυθεντικό πρεσβευτή της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές, μεταφέροντας τη γεύση, την ιστορία και την ψυχή του Αιγαίου σε κάθε γουλιά.