«Συμβολαιογράφος»

01/07/2012 - 05:56
Μια «καθημερινή τραγική κωμωδία», με πρωταγωνίστρια την Υρώ Μανέ, έρχεται το Σεπτέμβριο στη Λέσβο. Πρόκειται για την παράσταση «Συμβολαιογράφος», του Νίκου Βασιλειάδη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Καραμίχου, που σε συνεργασία με το Δήμο Λέσβου θα ανέβει στη Μυτιλήνη, την Ερεσό και το Μόλυβο.
Μια «καθημερινή τραγική κωμωδία», με πρωταγωνίστρια την Υρώ Μανέ, έρχεται το Σεπτέμβριο στη Λέσβο. Πρόκειται για την παράσταση «Συμβολαιογράφος», του Νίκου Βασιλειάδη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Καραμίχου, που σε συνεργασία με το Δήμο Λέσβου θα ανέβει στη Μυτιλήνη, την Ερεσό και το Μόλυβο.

Μια παράσταση, απολογία και εξομολόγηση μαζί. Μια απλή πράξη. Η Ερασμία είναι μια γυναίκα με πάθος, σε λάθος χώρο και λάθος χρόνο. Ζει σε μια επαρχιακή πόλη της Ελλάδας, χήρα, εγκλωβισμένη σε ένα περίπτερο και στα ήθη της μικρής κοινωνίας και οδηγείται στην απουσία. Το «τριχωτόν της παρειάς της» υποδηλώνει τη θέρμη της, αλλά για τον τόπο όπου ζει, μια χήρα είναι απλώς μεταχειρισμένη. Χωρίς δικαιώματα.
Αντίδοτο στη φαντασίωσή της, τα κολοκυθάκια. Και ο νοών… νοείτω. Το κακό, όμως, δεν αργεί να γίνει. Ο πειρασμός εμφανίζεται. Και είναι κοντός, αλλά με προσόντα. Και η Ερασμία πώς να πάει κόντρα στη λίμπιντο; Θύτης και θύμα μαζί, επιθυμεί το απαγορευμένο. Και όταν τολμά να το προκαλέσει, η τιμωρία είναι άμεση.

Οι συντελεστές και οι παραστάσεις
Η θεατρική διασκευή του έργου του Νίκου Βασιλειάδη είναι της Εμμανουέλας Αλεξίου και του Γιώργου Καραμίχου, ενώ ο δεύτερος έχει κάνει και τη σκηνοθεσία. Ο σχεδιασμός των φωτισμών είναι της Κατερίνας Μαραγκουδάκη, τα σκηνικά της Χριστίνας Κωστέα και τα κοστούμια της Έλενας Παπανικολάου. Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Νανούρης. Τραγούδι παράστασης: Κώστας Λειβαδάς (ερμηνεύει η Υρώ Μανέ). Βοηθός σκηνοθέτη: Βιργινία Κυπριώτη. Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης. Υπεύθυνη Περιοδείας: Γκέλλυ Σαρηγιάννη. Παραγωγός: Ρούλα Νικολάου. Παραγωγή: Fidelite Productions.
Η παράσταση θα ανέβει στις 2 Σεπτεμβρίου στο Κάστρο Μυτιλήνης, στις 4 Σεπτεμβρίου στην Ερεσό στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γυναικών και στις 6 Σεπτεμβρίου στο Κάστρο Μολύβου. Η γενική είσοδος είναι 18 ευρώ, ενώ το μειωμένο εισιτήριο κοστίζει 15 ευρώ.
Για όσους προμηθευτούν εγκαίρως τα εισιτήρια, μέχρι και την 1η Σεπτεμβρίου, θα υπάρχει ειδική προσφορά, με ένα εισιτήριο των 18 ευρώ για δύο άτομα. Εισιτήρια προπωλούνται στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι (τηλ. 22510 37393), στο «Nirvana Travel» της Πέτρας από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι (τηλ. 22530 41991) και από το καφέ-μπαρ «Breeze» της Πέτρας από τις 7 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ (τηλ. 22530 41740), από το «Com Travel» της Μήθυμνας από τις 9 έως τις 3 και από τις 7 έως τις 10 (τηλ. 22530 71900), από την Ιωάννα Σάββα στην Ερεσό (τηλ. 6972-502630) και για όλη τη Λέσβο από την Γκέλλυ Σαρηγιάννη (τηλ. 6983-092026).

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey