Πλήθος κόσμου στα Θεοφάνια

Θαρραλέοι κολυμβητές σε Χαραμίδα και Λουτρά

09/01/2018 - 18:46

Με την παρουσία του αντιδημάρχου Λέσβου Παναγιώτη Τσουπή, του προέδρου Ταξιαρχών Μακρή Μιχάλη, του Δημήτρη Μπουρνού εκ μέρους του Συλλόγου αιμοδοτών Μυτιλήνης, του προέδρου της τοπικής κοινότητας Μαμώλη Βασίλη, του προέδρου του Αετού Λουτρών Σπανού Νικολάου και του Δ.Σ. του Συλλόγου Μικρασιατών της Σκάλας Λουτρών «Το Δελφίνι», πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός των υδάτων στην προβλήτα του Αγίου Γεωργίου στη Σκάλα Λουτρών και εν συνεχεία στη Χαραμίδα.

Ο εξαιρετικός καιρός με άπνοια, ηλιοφάνεια αλλά και με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, βοήθησε έτσι ώστε η συμμετοχή των κατοίκων, αλλά και των κολυμβητών που έπεσαν στη θάλασσα να είναι αρκετά μεγαλύτερη από άλλες χρονιές.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Λουτρών, όλο το εκκλησίασμα ξεκίνησε για τον αγιασμό των υδάτων στην Σκάλα Λουτρών όπου διαβάστηκε το ευαγγέλιο πάνω στην εξέδρα που γι’ αυτό το σκοπό είχε στηθεί και μόλις ο ιερέας, ο πατήρ Παναγιώτης, είπε το «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε…» έξι νεαροί αλλά και θαρραλέοι κολυμβητές βούτηξαν στα κρύα νερά του κόλπου Γέρας. Αυτός που έπιασε πρώτος τον Σταυρό, τον οποίο και ανέσυρε στην επιφάνεια, ήταν ο Άγγελος Μίνικνας από τα Λουτρά, ο οποίος έλαβε και το δώρο του από τον αντιδήμαρχο και τον πρόεδρο των Λουτρών: μία εικόνα του Αγίου Νικολάου. Αμέσως μετά το Τοπικό Συμβούλιο Λουτρών έκοψε την καθιερωμένη βασιλόπιτα, προσφέροντας συγχρόνως και από ένα ποτό στους παρευρισκόμενους. Το φλουρί εδώ έπεσε στο κομμάτι του Συλλόγου αιμοδοτών Λουτρών και το δώρο που ήταν μια εικόνα του Χριστού παρέλαβε η Σαμαρτζή Μαρία.

Μετά τον Αγιασμό των υδάτων που έγινε στη Σκάλα Λουτρών ο ιερέας και οι περισσότεροι από τους παρευρισκόμενους ξεκίνησαν για να παρευρεθούν στον Αγιασμό των υδάτων στη Χαραμίδα, όπου περίμεναν πολλοί κάτοικοι της περιοχής καθώς και αρκετοί Μυτιληνιοί. Η καθιερωμένη τελετή πραγματοποιήθηκε και εδώ χωρίς προβλήματα και τον Σταυρό ανέσυρε από τη θάλασσα ο Σωτήρης Μαμουνής. Αμέσως μετά ακολούθησε το κόψιμο της βασιλόπιτας των κατοίκων της περιοχής και το σχετικό κέρασμα σε όλους τους παρευρισκόμενους. Παρόντες και εδώ τόσο τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Λουτρών όσο και του Συλλόγου Μικρασιατών της Σκάλας Λουτρών.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey