Παρουσίασαν τη ζωή του Αγίου Θεοδώρου

01/07/2012 - 05:56
Με μεγάλη επιτυχία παρουσίασαν την παράσταση «Δώρο Θεού. Ο Άγιος Θεόδωρος ο Βυζάντιος» οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Πολιχνίτου. Η παράσταση, που είχε ως θέμα τη ζωή του πολιούχου της Μυτιλήνης, ανέβηκε στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής.
Με μεγάλη επιτυχία παρουσίασαν την παράσταση «Δώρο Θεού. Ο Άγιος Θεόδωρος ο Βυζάντιος» οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Πολιχνίτου. Η παράσταση, που είχε ως θέμα τη ζωή του πολιούχου της Μυτιλήνης, ανέβηκε στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Γιορτής των Αγίων της Λέσβου, που διοργάνωσε η Μητρόπολη Μυτιλήνης.

Η αρχική ιδέα ήταν της φιλολόγου του Γυμνασίου Πολιχνίτου Θεοδώρας Βουτσά, που εμπνεύστηκε από τη ζωή του Αγίου Θεοδώρου. Με τη βοήθεια του θεολόγου και γυμνασιάρχη, Χρήστου Μακρή, και της διευθύντριας του Λυκείου, Βασιλικής Σαλταμάρα, αλλά κυρίως με τη συμβολή των μαθητών και μαθητριών των δύο Σχολείων, η ιδέα αυτή τελικά υλοποιήθηκε. Σε αυτό συνέβαλε και η Μητρόπολη Μυτιλήνης και ιδιαίτερα ο Μητροπολίτης κ. Ιάκωβος, που στήριξε και οικονομικά το εγχείρημα.

Η εκδήλωση
Η παράσταση είχε παρουσιαστεί στα τέλη Απριλίου στον Πολιχνίτο, ενώ μέσα στο Μάιο ανέβηκε στο θέατρο των «Αστέγων» στη Μυτιλήνη.
Στα τέλη Ιουνίου, εντάχθηκε στα πλαίσια των εκδηλώσεων της εβδομάδας των Αγίων της Λέσβου. Την παράσταση προλόγισαν ο πρόεδρος της Ένωσης Θεολόγων Νομού Λέσβου, Παναγιώτης Τσαγκάρης, ο Γυμνασιάρχης Πολιχνίτου κ. Μακρής και η σκηνοθέτιδα, κ. Βουτσά. Την εκδήλωση πλαισίωσε και χορωδία, που απέδωσε ύμνους και τροπάρια των αγίων της Λέσβου.
Εκτός άλλων, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Μυτιλήνης, π. Νικόδημος Κουτζαμπάσης, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Λειμώνος, Αρχιμανδρίτης π. Νικόδημος Παυλόπουλος, ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Καλλονής, Ευάγγελος Γιαβάσης, εκπρόσωποι των στρατιωτικών και λοιπών πολιτικών φορέων της Καλλονής, ιερείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές και πλήθος κόσμου. Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μήθυμνας κ. Χρυσόστομος, που προσέφερε σε όλους τους συντελεστές ένα βιβλίο με τη ζωή των «εν Λέσβω αγίων».

Οι συντελεστές

Στην παράσταση έπαιξαν οι μαθητές: Χρήστος Γιαννόγλου (νεαρός, άσωτος υιός, Άγιος Θεόδωρος), Εύη Φρύσσα (μάνα του Αγίου Θεοδώρου), Χρήστος Καβαλίκας (Άγιος Θεόδωρος σε μικρή ηλικία), Στέφανος Πατσατζής (πατέρας ασώτου, σωματοφύλακας, Γιώργης), Γιώργος Παπαδημητρίου (φίλος ασώτου, Μεχμέτ), Μιχάλης Πετρέλλης (φίλος ασώτου, Μαχμούτ, Τούρκος κριτής, Στρατήγος), Ελένη Παϊσατζή (αφηγήτρια), Ελένη Λεμονού (αφηγήτρια), Λίνα Καλογήρου (Σεϊλά), Μυρσίνη Διακορώνα (αφηγήτρια), Ειρήνη Κοντού (αφηγήτρια), Ελευθερία Τσούκα (Ρηνιώ), Μαρία Γεωργακή (Μυρσινιώ).
Βοηθός σκηνοθέτη ήταν ο Παναγιώτης Μητρέλλος. Η διδασκαλία των παραδοσιακών χορών ήταν του Δημήτρη Τζανή. Χόρεψαν οι: Χρυσούλα Αναστασίου, Άγγελος Ασβεστάς, Νικολεντίνα Βερβέρη, Χρύσα Πατρέλη, Στρατής Καλαγάνης, Κωνσταντίνα Ζερβού, Ραφαέλα Θεοδωρή,  Γρηγόρης Κατρακάζας, Σόνια Κούτουκα, Μαρία Μαργαρίτη, Στράτος Πατσατζής, Αιμιλία Προκοπίου, Χριστόφας Αλβανός, Στέφανος Πατσατζής. Χανούμισσες: Χριστίνα Ζούρου, Εύα Καβαλίκα, Λίνα Καλογήρου, Γεωργία Κανδηλανάπτη, Ελευθερία Τσούκα.
Τα κοστούμια προσέφεραν οι: Μυρσίνη Φώτα, ο Εκπολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος «Αρίων» και η «Πάραλος - Πολιτιστική Παρέμβαση». Τα σκηνικά ανέλαβαν οι Παναγιώτης Μητρέλλος, Αφροδίτη Σιδερή και συνεργείο μαθητών και φίλων. Οι κομμώσεις και το μακιγιάζ ήταν των Βάσω Καββαδά και Βούλα Μαργαρίτη και, τέλος, στον ήχο και το φωτισμό ήταν ο Μανώλης Καστανάκης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey