Γνωρίζοντας το Απολιθωμένο Δάσος της Λέσβου

01/07/2012 - 05:56
Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Λέσβου, στα πλαίσια της «Νύχτας Ερευνητών 2009».
Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Λέσβου, στα πλαίσια της «Νύχτας Ερευνητών 2009».

Οι εκδηλώσεις τη μέρα εκείνη, είχαν διοργανωθεί μέσα από συνεργασία του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου με  το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, καθώς το δεύτερο είχε αναλάβει τη διοργάνωση των δραστηριοτήτων στα πλαίσια της ευρωπαϊκής αυτής γιορτής, όπου οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν ερευνητές από κάθε ερευνητικό τομέα και να συζητήσουν μαζί τους.

Μαθητές από τη Μυτιλήνη στο Σίγρι
Μαθητές του 1ου, 2ου, 3ου και 4ου Γυμνασίου Μυτιλήνης, καθώς και του Πειραματικού Γυμνασίου και του 3ου Γενικού Λυκείου της πόλης, ακολουθώντας τη «Διαδρομή της Λάβας», περιηγήθηκαν στα «Μονοπάτια της Λάβας», γνώρισαν τα μυστικά της έρευνας των ηφαιστειακών γεωμορφών, που δημιουργήθηκαν από την έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα στη Λέσβο πριν από εκατομμύρια χρόνια, και έμαθαν να τις αναγνωρίζουν. Γνώρισαν, επιπλέον, το Απολιθωμένο Δάσος, του οποίου η δημιουργία συνδέεται με την έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα στην περιοχή της δυτικής Λέσβου.
Στη συνέχεια, οι μαθητές περιηγήθηκαν στο χώρο του Πάρκου Απολιθωμένου Δάσους και γνώρισαν τα φυτά του, συμμετέχοντας, επιπλέον, με μεγάλη επιτυχία, στην εκπαιδευτική δραστηριότητα ανασκαφής απολιθωμάτων σε επιλεγμένες θέσεις του Πάρκου. Έγιναν, έτσι και οι ίδιοι …ερευνητές, ανακαλύπτοντας απολιθώματα και παρατηρώντας ηφαιστειακές δομές.
Τέλος, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που τους συνόδευαν, μεταφέρθηκαν στις εγκαταστάσεις του Μουσείου στο Σίγρι, όπου τους έγινε ξενάγηση στους εκθεσιακούς χώρους και είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια δραστηριότητα γνωριμίας με το Απολιθωμένο Δάσος, με τη βοήθεια της εκπαιδευτικής εφαρμογής «Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου».
 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey