Στην ιστορία το 36ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φιλολόγων

01/07/2012 - 05:56
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 36ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φιλολόγων, που πραγματοποιήθηκε από τις 12 έως τις 14 Νοεμβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, από το Σύνδεσμο Φιλολόγων Λέσβου σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων.
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 36ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φιλολόγων, που πραγματοποιήθηκε από τις 12 έως τις 14 Νοεμβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, από το Σύνδεσμο Φιλολόγων Λέσβου σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων. Θέμα του Συνεδρίου ήταν «Η θέση της Λογοτεχνίας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση». Στο συνέδριο έλαβαν μέρος 40 εισηγητές και 500 περίπου σύνεδροι από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, που είχαν παράλληλα την ευκαιρία να δουν το νησί και λίγο από τον πλούσιο πολιτισμό του.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, οι σύνεδροι επισκέφτηκαν τα Μουσεία Θεοφίλου, Τεριάντ και το Αρχαιολογικό Μουσείο, καθώς και το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας - Μουσείο Βρανά.
Επίσης, το βράδυ της Πέμπτης, παρακολούθησαν στο Δημοτικό Θέατρο, μία εκδήλωση μελοποιημένης ποίησης με τους Χρυσούλα Καμπουράκη, Παναγιώτη Σαλάνη, Ειρήνη Πατίλα και Χρύσα Βέκιου, ενώ το βράδυ της Παρασκευής παρακολούθησαν μία εκδήλωση παραδοσιακής μουσικής με τα Σαντούρια του Αναγνωστηρίου Αγιάσου και το χορευτικό του Μεσοτόπου.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του Συνεδρίου, στο φουαγέ του Δημοτικού Θεάτρου, λειτουργούσε έκθεση φωτογραφίας των μελών της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης, με θέμα τη Λέσβο.
Όσον αφορά στο Συνέδριο, έγιναν πολύ ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις, με σκοπό πάντα τη βελτίωση της διδασκαλίας της λογοτεχνίας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Τέλος, να σημειωθεί ότι την οργανωτική επιτροπή του Συνεδρίου απετέλεσαν οι Παναγιώτης Σκορδάς, Γεωργία Χαριτίδου, Χριστίνα Αργυροπούλου, Ζωή Κατσιαμπούρα, Σπύρος Τουλιάτος και Τασούλα Καραγεωργίου. Με ανακοίνωσή του ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, Στρατής Τζιμής, που εξέδωσε χθες, «συγχαίρει το Δ.Σ. του Συλλόγου Φιλολόγων και τον άξιο πρόεδρό του για την άρτια διοργάνωση και τη μεγάλη επιτυχία του Συνεδρίου των Φιλολόγων».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey