«… Μικροί Παλαιοντολόγοι σε δράση…»

01/07/2012 - 05:56
Τους μικρούς του φίλους, ηλικίας έξι έως 16 ετών προσκαλεί, για όγδοη συνεχή χρονιά, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, για να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών τους, συμμετέχοντας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμά του, με θέμα «Μικροί Παλαιοντολόγοι».
Τους μικρούς του φίλους, ηλικίας έξι έως 16 ετών προσκαλεί, για όγδοη συνεχή χρονιά, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, για να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες και δημιουργικές στιγμές, αλλά και να κάνουν νέες γνωριμίες κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών τους, συμμετέχοντας στο καλοκαιρινό εκπαιδευτικό πρόγραμμά του, με θέμα «Μικροί Παλαιοντολόγοι».

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στον εκπαιδευτικό χώρο «Γεώραμα», ένα πρότυπο ανασκαφικό σκάμμα με κάναβο, στο οποίο τα παιδιά συμμετέχουν, με ειδικά εργαλεία, σε δραστηριότητες ανασκαφής απολιθωμάτων, σε μία προσομοίωση της εκπαιδευτικής ανασκαφικής δραστηριότητας, με την επιστημονική παλαιοντολογική ανασκαφική έρευνα, συμπληρώνοντας μάλιστα και τις ειδικές καρτέλες ανασκαφής. Όλα, υπό την επίβλεψη του επιστημονικού προσωπικού του Μουσείου. Μόλις ολοκληρώσουν την ανασκαφική διαδικασία, συμμετέχουν σε εργασίες αναγνώρισης των απολιθωμάτων που ανέσκαψαν, τα οποία συγκρίνουν με σύγχρονα φυτά της Λέσβου.

Πού στοχεύει το πρόγραμμα
Στόχος του προγράμματος, το να γνωρίσουν τα παιδιά το Απολιθωμένο Δάσος και τη σημασία του, να κατανοήσουν το περιβάλλον και τα φυτά που υπήρχαν στην περιοχή πριν 20 εκατομμύρια χρόνια και να παρατηρήσουν τις ομοιότητες και τις διαφορές τους με τα σύγχρονα φυτά της Λέσβου. Μέσα από τα παραπάνω και το συνδυασμό εμπειρίας και επιστήμης, τα παιδιά μπορούν να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα προστασίας και ανάδειξης του Απολιθωμένου Δάσους, των φυσικών μνημείων και της γεωλογικής και φυσικής κληρονομιάς της Λέσβου.
Το πρόγραμμα «Μικροί Παλαιοντολόγοι» απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας έξι έως 16 ετών, διαφοροποιημένο κάθε φορά ανάλογα με τις ηλικίες. Διαρκεί δύο ώρες, από τις 10 έως τις 12 το πρωί, ενώ προϋποθέτει το ελάχιστο πέντε παιδιά. Πραγματοποιείται όλες τις ημέρες της εβδομάδας, στον εκπαιδευτικό χώρο «Γεώραμα», τους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, την αίθουσα οπτικοακουστικών μέσων και το Πάρκο Σιγρίου. Το κόστος συμμετοχής ανά παιδί είναι πέντε ευρώ.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στην ιστοσελίδα www.lesvosmuseum.gr και στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey