Πρόγραμμα εκπαίδευσης εθελοντών

01/07/2012 - 05:56
Πρόσκληση σε όλους τους πολίτες της Μυτιλήνης που ενδιαφέρονται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ως εθελοντές μέσω του προγράμματος εκπαίδευσης εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας που σύντομα θα διοργανωθεί στην πόλη, απευθύνει ο Τομέας Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Πρόσκληση σε όλους τους πολίτες της Μυτιλήνης που ενδιαφέρονται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ως εθελοντές μέσω του προγράμματος εκπαίδευσης εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας που σύντομα θα διοργανωθεί στην πόλη, απευθύνει ο Τομέας Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο της μακράς παράδοσης των εθελοντών του ΕΕΣ, που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στην Ελλάδα υπηρετώντας το σύνθετο και πολύπλευρο ανθρωπιστικό έργο του, που αποσκοπεί, πέρα από την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου, και στην κινητοποίηση του αισθήματος της αλληλέγγυας συλλογικής προσπάθειας.
Όσοι ενδιαφέρονται για επιπλέον πληροφορίες ή για να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να επικοινωνούν με το Περιφερειακό Τμήμα του ΕΕΣ στη Μυτιλήνη (Ναυμάχου Αποστολή 17 - 19, 81 100), στο τηλέφωνο 22510 29480, ή με τον Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας στην Αθήνα (Λυκαβηττού 1, 106 72), στα τηλέφωνα 210 3639538 και 210 3629842 (κ. Παναγιώτης Δραγάτης).

Στήριξη στην Αϊτή

Να σημειωθεί, επιπλέον, ότι ο ΕΕΣ συγκεντρώνει χρήματα για τους πάνω από τρία εκατομμύρια πληγέντες από τον καταστροφικό σεισμό 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε την Αϊτή στις 12 Ιανουαρίου.
Για το λόγο αυτό και έχοντας καταθέσει, σε πρώτη φάση, για την κάλυψη των άμεσων αναγκών το ποσό των 50.000 ευρώ στη Διεθνή Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, απευθύνει σε όλους τους πολίτες έκκληση οικονομικής συμπαράστασης, με σκοπό τη συγκεκριμένη επιχείρηση βοήθειας στην πληγείσα περιοχή.

Και στη Λήμνο

Συμπαραστάτης στην επιχείρηση βοήθειας για το δοκιμαζόμενο λαό της Αϊτής είναι και το Περιφερειακό Τμήμα Λήμνου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Στο κάλεσμά του, το παράρτημα Λήμνου του ΕΕΣ ζητά για μια ακόμη φορά από τους κατοίκους της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου να συμπορευτούν σ’ αυτό το κάλεσμα επιχείρησης βοήθειας που διοργανώνεται.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Παραρτήματος Λήμνου, Θόδωρο Μπαβέα: «Οι ανάγκες είναι τεράστιες για τους συνανθρώπους μας και η συμπαράσταση και η εθελοντική μας προσφορά είναι δύναμη ζωή για αυτούς.»
Όσοι και όσες επιθυμούν μπορούν να συνεισφέρουν καταθέτοντας χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό του ΕΕΣ στην Alpha Τράπεζα, αριθμός λογαριασμού: 101-00-2002-005560, με την ένδειξη «Ανθρωπιστική Βοήθεια στην Αϊτή».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey