Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και της Διεύθυνσης Τουρισμού

Επίσκεψη Βρετανίδας δημοσιογράφου σε Λέσβο και Χίο

08/08/2017 - 13:04

Στο πλαίσιο των δράσεων τουριστικής προβολής των νησιών του βορείου Αιγαίου και ειδικότερα της προώθησής τους ως προορισμών εναλλακτικού τουρισμού, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, μέσω της Διεύθυνσης Τουρισμού, διοργάνωσε σε συνεργασία με το γραφείο ΕΟΤ της Μεγάλης Βρετανίας και την κεντρική υπηρεσία της Αθήνας, ταξίδι εξοικείωσης της βραβευμένης βρετανίδας δημοσιογράφου Phoebe Smith, η οποία επισκέφτηκε τη Λέσβο από τις 27 έως τις 30 Ιουλίου και τη Χίο από τις 30 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου.

Η επίσκεψή της πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διαφημιστικής καμπάνιας που πραγματοποιεί το Γραφείο ΕΟΤ της Μεγάλης Βρετανίας, με το περιοδικό «Wanderlust», με σκοπό τη συλλογή του απαραίτητου πληροφοριακού υλικού για την πραγματοποίηση εκτενούς αφιερώματος για τα δύο νησιά. Το περιοδικό «Wanderlust» θεωρείται το πλέον δημοφιλές σε θέματα τουρισμού περιπέτειας και φυσιολατρικού τουρισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, με ιδιαιτέρως αφοσιωμένο ειδικό κοινό, το οποίο υπολογίζεται ότι πραγματοποιεί περί τα 250.000 ταξίδια το χρόνο.
Δεδομένου του ειδικού ενδιαφέροντος της δημοσιογράφου για τον φυσιολατρικό τουρισμό και τις υπαίθριες δραστηριότητες, το πρόγραμμα που καταρτίστηκε από τη Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας και τα Τμήματα Τουρισμού ΠΕ Λέσβου και ΠΕ Χίου, πέρα από τα αξιοθέατα, τη γευσιγνωσία και την περιήγηση στους παραδοσιακούς οικισμούς των δύο νησιών, περιελάμβανε πλήθος δραστηριοτήτων.

Από πεζοπορία μέχρι και snokerling
Συγκεκριμένα, η καταξιωμένη δημοσιογράφος έκανε στη διάρκεια παραμονής της στη Λέσβο από ποδηλασία και παρατήρηση πουλιών στην περιοχή της Καλλονής, πεζοπορία στην περιοχή Λάμπου Μύλοι - Καρήνη, ιππασία στον Μόλυβο, μέχρι και snorkeling (σ.σ. κολύμπι στην επιφάνεια της θάλασσας, θαυμάζοντας τον υποβρύχιο κόσμο χωρίς κατάδυση) στην Πέτρα.
Ακολούθως, στη Χίο έκανε βιωματική ξενάγηση σε μαστιχώνα, ποδηλασία στον Κάμπο, πεζοπορία στη διαδρομή Εγρηγόρος - Αγιάσματα και θερμά λουτρά στα Αγιάσματα.

Συνάντηση με την περιφερειάρχη
Η δημοσιογράφος, που συναντήθηκε με την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, και την εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλο σε θέματα Τουρισμού, Αγγελική Σαραντινού, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ευκαιρία που της δόθηκε να γνωρίσει από κοντά τα δύο νησιά και να ανακαλύψει τις κρυμμένες ομορφιές τους. Αναχώρησε κατενθουσιασμένη με τις εμπειρίες που συνέλεξε, τόσο στη Λέσβο όσο και στη Χίο, μένοντας εντυπωσιασμένη από την αυθεντική φιλοξενία των κατοίκων. Ήδη στα social media που διατηρεί, έχουν αναρτηθεί φωτογραφίες και σχόλια για τα δύο νησιά που επισκέφθηκε.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey