Γιόρτασαν το «ΟΧΙ» και τον Άγιο Δημήτριο

01/07/2012 - 05:56
Οι εκδηλώσεις για την επέτειο του «ΟΧΙ», περιελάμβαναν την παρουσίαση της έκδοσης της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Λέσβου με τίτλο «22ο Σύνταγμα Πεζικού (1940 - 1941): Μέσα από γράμματα & φωτογραφίες του Γεράσιμου Βενέτα» και την εκδήλωση της νομαρχία και του Συλλόγου των εν Λέσβω Μακεδόνων «Μέγας Αλέξανδρος».
Η επέτειος του «ΟΧΙ» γιορτάστηκε από τους κατοίκους της Μυτιλήνης την προηγούμενη Πέμπτη, ανήμερα της εθνικής γιορτής. Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν την παρουσίαση της έκδοσης της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Λέσβου με τίτλο «22ο Σύνταγμα Πεζικού (1940 - 1941): Μέσα από γράμματα & φωτογραφίες του Γεράσιμου Βενέτα» και την εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης η νομαρχία και ο Σύλλογος των εν Λέσβω Μακεδόνων «Μέγας Αλέξανδρος».

Πολύς ήταν ο κόσμος που παρέστη και στις δύο επετειακές εκδηλώσεις. Το βιβλίο του Μάκη Βενέτα για το 22ο Σύνταγμα Πεζικού, το λεσβιακό σύνταγμα που πολέμησε στο Αλβανικό Μέτωπο το ’40 - ’41, παρουσίασαν ο νομάρχης Λέσβου, Παύλος Βογιατζής, ο ιστορικός και φιλόλογος Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, ο καθηγητής και τέως πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Ανδρέας Τρούμπης, ενώ το ρόλο του συντονιστή είχε αναλάβει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Λέσβου, Ηλίας Κουκέλλης.
Η εκδήλωση για τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου, αλλά και για την απελευθέρωση της Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης το 1912 και το Έπος του ’40, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της ίδιας μέρας.
Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος, μαζί με τα άλλα πολιτιστικά σωματεία επρόκειτο να εμφανιστεί με τραγούδια τού ’40 και η χορωδία Μυτιλήνης «Νίκος Σκαλκώτας». Ωστόσο, η χορωδία τελικά αποχώρησε λόγω του ότι δεν είχαν γίνει στη σκηνή οι απαραίτητες παρεμβάσεις για την εμφάνισή της, οι οποίες αφορούσαν στην τοποθέτηση τριών βαθμίδων (εδράνων) για τους χορωδούς. Κάτι που διαπιστώθηκε το ίδιο απόγευμα κατά την τελευταία προγραμματισμένη πρόβα στο χώρο.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey