Καθιερώνεται νέος θεσμός για την προβολή του τουρισμού της Λέσβου

Γλυκιά γεύση από το «Lesvos Food Fest» στον Μόλυβο

19/07/2017 - 16:58

Ικανοποιημένοι είναι οι διοργανωτές του «1ου Lesvos Food Fest», που πραγματοποιήθηκε στον Μόλυβο από τις 14 ως τις 16 Ιουλίου. Τα τραγούδια των νοικοκυρών στις αυλές, τα μεζεδάκια εμπνευσμένα από λεσβιακά προϊόντα που προσφέρθηκαν σε πλήθος κόσμου μετά μουσικής, τα παιδικά χεράκια που έπλασαν γκιουζλεμέδες, το αλάτι, τα βότανα και το λάδι της λεσβιακής γης προσέλκυσαν το ενδιαφέρον όσων βρέθηκαν στον Μόλυβο και άφησαν μοναδικές εικόνες, γεύσεις, μυρωδιές και γαστρονομικές προτάσεις.

Ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου, προσκεκλημένος του Φεστιβάλ, με φόντο τον γραφικό Μόλυβο παρουσίασε ευφάνταστες συνταγές με ντόπιες πρώτες ύλες σε συνθέσεις και τεχνικές που εντυπωσίασαν το κοινό.

Το ούζο με μεζέ είχε την τιμητική του και προσφέρθηκε σε 35 επιχειρήσεις σε Μόλυβο, Πέτρα, Εφταλού, Βαφειό και Σκαμιά κατά τη διάρκεια του τριημέρου. Η λήξη του «1ου Lesvos Food Fest» μάς βρήκε παρέα στο λιμάνι με παραδοσιακή μουσική, χορό και ούζο που κέρασαν έξι ποτοποιίες της Λέσβου.

Τριάντα (30) τοπικοί παραγωγοί διέθεσαν προϊόντα, όπως ελαιόλαδο και προϊόντα ελιάς, τυροκομικά, ζυμαρικά, σάλτσες, μαρμελάδες, βότανα και μπαχαρικά, αλλαντικά, κρασί, ούζο, λικέρ, αναψυκτικά, σιροπιαστά γλυκά, μέλι, λαχανικά και φρούτα, καθώς και επαγγελματικό εξοπλισμό και σκεύη, κεραμικά και ξυλόγλυπτα, για την υλοποίηση των γαστρονομικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν.

 

Ανάδειξη της λεσβιακής γαστριμαργίας

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Μολύβου και του Φορέα Τουρισμού Μολύβου Νίκος Μόλβαλης τόνισε τον στρατηγικό σχεδιασμό που υλοποιεί το δίκτυο «Lesvos the other Aegean» για το τουριστικό μέλλον του νησιού μας, προχωρώντας σε άλλη μια δράση για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και της λεσβιακής γαστριμαργίας.

«Οι διεθνείς τάσεις γαστριμαργικού πολιτισμού μάς δίνουν τη δυνατότητα μιας διείσδυσης σε μια τεράστια αγορά επισκεπτών. Μας δίνει, επίσης, τη δυνατότητα να στείλουμε τα λεσβιακά προϊόντα στα τραπέζια μεγάλων εστιατορίων του εξωτερικού μέσα από νέες συνταγές γνωστών σεφ που θα στηρίζονται στα τοπικά μας προϊόντα και στις παραλλαγές των δικών μας συνταγών».

 

Προετοιμασία για το επόμενο

«Η επιθυμία είναι το “Lesvos Food Fest” να απλωθεί και να αγκαλιάσει ολόκληρο το νησί προβάλλοντας τα μοναδικά γαστριμαργικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής. Από τη σαρδέλα και τα όστρακα των κόλπων μας, μέχρι τα αλκοολούχα, τα αναψυκτικά, τα βότανα, το αλάτι, την ελαιοκομική παραγωγή, τα μεταποιημένα προϊόντα, τα ζυμαρικά. Η συνειδητοποίηση αυτής της τεράστιας αναπτυξιακής δυνατότητας απαιτεί ανοιχτό μυαλό, συναντίληψη, συνεργασίες και εθελοντική συμμετοχή», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι δύο φορείς και ανανεώνουν το ραντεβού για τα τέλη Οκτώβρη, όπου θα πραγματοποιηθεί ανοιχτό κάλεσμα για νέες ιδέες και συνεργασίες με στόχο το «2ο Lesvos Food Fest», που θα γίνει το 2018 και αναμένεται να έχει ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey