Τα Δηκτικά

01/07/2012 - 05:56
Επιστρέφοντας από το Πέραμα προς τη Μυτιλήνη στην περιοχή της Ευρειακής είδαμε στη μέση ενός οικοπέδου το γάιδαρο της φωτογραφίας να κάθεται στο μοναδικό σημείο που δεν έχει κατακλυστεί από το νερό.
Τα… γαϊδούρια!
Επιστρέφοντας από το Πέραμα προς τη Μυτιλήνη στην περιοχή της Ευρειακής είδαμε στη μέση ενός οικοπέδου το γάιδαρο της φωτογραφίας να κάθεται στο μοναδικό σημείο που δεν έχει κατακλυστεί από το νερό. Ποιος είναι τόσο αναίσθητος που παράτησε το ζώο μες στη βροχή;
Ν.Μ.

Αλλαγές στο «Ε»
Με τις αγγελίες ιδιωτών και τις τρέχουσες μόνο μεσιτών θα κυκλοφορεί από σήμερα το «Ε» και όλες τις μέρες έκδοσής του, πλην του Σαββατοκύριακου, όπου θα δημοσιεύονται όλες ανεξαιρέτως οι διαθέσιμες μικρές αγγελίες, αλλά και ο Οδηγός Αγοράς στοχεύοντας αυτό το οκτασέλιδο να μεγαλώσει, ώστε να αποτελεί την πολυσέλιδη έγκυρη και ολοκληρωμένη πληροφόρηση. Καθημερινά όλες οι αγγελίες είναι προσεγγίσιμες από τους χρήστες του διαδικτύου μέσω της ιστοσελίδας του «Ε» www.emprosnet.gr/.
Αυτό σημαίνει αλλιώτικη σελιδοποίηση, αλλά και περισσότερη ενημέρωση. Από αυτή που, όπως αποδείχθηκε, μόνο το «Ε» μπορεί να σας δώσει.
Αυτή όμως δεν είναι η μόνη αλλαγή που κάνει την εφημερίδα πιο σύγχρονη και πιο ελκυστική. Σύντομα έρχονται κι άλλες πολλές και φυσικά ενδιαφέρουσες, τις οποίες ήδη σχεδιάζει το επιτελείο της εφημερίδας μας, προκειμένου το «Ε» να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις του αναγνωστικού του κοινού.
«Ε»

Περί απαγόρευσης καπνίσματος
«Η Ελλάδα έσβησε το τσιγάρο» ήταν το σύνθημα τον περασμένο Ιούλιο, όταν ανακοινώθηκαν τα αυστηρά μέτρα για απαγόρευση καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους χώρους και τους χώρους εστίασης. Στην αρχή τα μέτρα άρχισαν να τηρούνται... βοήθησε και το γεγονός ότι ήταν καλοκαίρι, όμως από το Σεπτέμβριο κιόλας τα μέτρα ατόνησαν. Τώρα πια μόνο σε υπηρεσίες και χώρους εργασίας βλέπεις να τηρούνται τα μέτρα. Στα εστιατόρια και τις καφετέριες δε της Μυτιλήνης, όλοι καπνίζουν ανενόχλητοι. Τελικά αντί να… σβήσουν το τσιγάρο οι Έλληνες… έσβησαν τα μέτρα.
Πελ.Γ.

Μνήμες…

Στην παλιά Κλινική Βέτσου στεγάζεται, και θα στεγάζεται μάλλον για αρκετά χρόνια ακόμη το ΤΕΕ, μια κι έχει ναυαγήσει για οικονομικούς λόγους η προσπάθεια απόκτησης ιδιόκτητης στέγης απ’ το περιφερειακό τμήμα του Επιμελητηρίου.
Μπαίνοντας, λοιπόν, σε αυτό το κτήριο, ο πρύτανης του ΕΜΠ, Κώστας Μουτζούρης, «θυμήθηκε»: «εγώ εδώ γεννήθηκα», αλλά διευκρίνισε με χιούμορ ότι περισσότερες λεπτομέρειες για την τότε διαρρύθμιση του χώρου δεν του έρχονται στο μυαλό.

… κι εγκλήματα

Με την ολοκλήρωση της συνέντευξης, ο πρύτανης του ΕΜΠ, Κώστας Μουτζούρης, κι ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Παναγιώτης Πιττός, έμειναν έξω απ’ τον Άγιο Θεράποντα, να κοιτούν απορημένοι το βανδαλισμό της κόκκινης μπογιάς πάνω στο θρησκευτικό μνημείο.
«Το διάβασα στο “Εμπρός”, αλλά από κοντά τα πράγματα είναι ακόμη πιο απογοητευτικά», είπε ο Κώστας Μουτζούρης, που δεν μπορούσε παρά να καταδικάσει τέτοιες ανόητες ή και εγκληματικές πράξεις.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Με παράδοση

Στους αμέτρητους «πολυτεχνίτες» που έχει η Λέσβος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Κώστας Μουτζούρης, σημειώνοντας με καμάρι ότι το νησί έχει αξιόλογους μηχανικούς, και πολλούς φοιτητές, όχι μόνο στο Μετσόβιο αλλά σε όλα τα πολυτεχνεία της χώρας. Προσέθεσε, μάλιστα, ότι πολλοί εξ αυτών κάνουν το μεταπτυχιακό τους στο ΕΜΠ συνεχίζοντας αυτή την παράδοση της Λέσβου στις πολυτεχνικές σπουδές.
Για να λέμε και την αλήθεια, με πρύτανη απ’ τον τόπο σου, όπως και να γίνει υπάρχει μια μεγαλύτερη ευκολία προσέγγισης, περισσότερη άνεση για να απευθυνθεί κανείς στο μεγαλύτερο πολυτεχνείο της χώρας.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Χωρίς τηλεόραση…

Εδώ και ένα μήνα περίπου η λήψη των προγραμμάτων της «ΕΤ3» και της «ΕΤ1» στο Πλωμάρι είναι αδύνατη, λόγω προβλημάτων στις συχνότητες τις οποίες σύμφωνα με πληροφορίες ειδικών, έχουν καταλάβει τουρκικά κανάλια.
Μάλιστα, στις 2 Φεβρουαρίου η λήψη κατέστη αδύνατη για το σύνολο των ελληνικών καναλιών. Μόνο οι γνωρίζοντες την τουρκική μπορούσαν να ενημερωθούν για τα γεγονότα που τρέχουν στην Ελλάδα, την Κύπρο, τον κόσμο.
Μήπως το πολυπράγμον και πολυδαίδαλο ελληνικό κράτος, θα πρέπει να ενδιαφερθεί και για τους ιθαγενείς;
Ξ.Ε.Μ.

Οδηγώντας στη βροχή
Έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση επικρατούσε χθες το πρωί στο κέντρο της Μυτιλήνης, αφού για άλλη μια φορά η βροχή οδήγησε πολύ περισσότερους κατοίκους στο να χρησιμοποιήσουν το αυτοκίνητό τους. Νωρίς το πρωί είχε δημιουργηθεί μεγάλη ουρά στα φανάρια της πλατείας Αλυσίδας, με τα οχήματα που είχαν σταθμεύσει στην άκρη του δρόμου να κάνουν ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα, ενώ αργότερα, στην πιάτσα των ταξί στις Κολώνες και λόγω της κυκλοφοριακής συμφόρησης στο δρόμο της προκυμαίας και των διπλοπαρκαρισμένων οχημάτων, μόνο ένα αυτοκίνητο τη φορά κατάφερνε να περάσει το φανάρι. Είναι από τα γνωστά προβλήματα που εμφανίζονται πάντα όταν βρέχει, στα οποία συμβάλλει δυστυχώς και η αδιαφορία πολλών οδηγών.
Β.Χρ.

Ακόμη περιμένουν
Εξακολουθούν να περιμένουν τις προκηρύξεις για την πρόσληψη προσωπικού ορισμένου χρόνου η 14η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και η Κ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, αφού μέχρι χθες νωρίς το απόγευμα αυτές δεν είχαν ακόμη δημοσιευτεί. Ως αποτέλεσμα, παραμένουν να υπολειτουργούν ή να μη λειτουργούν καθόλου διάφοροι αρχαιολογικοί χώροι του νησιού, από τον περασμένο Δεκέμβριο, παρ’ όλο που υπήρχε ανακοίνωση από το υπουργείο Πολιτισμού ότι οι σχετικές προκηρύξεις θα γίνονταν πριν από αρκετές μέρες.
Β.Χρ.

«Ακήρυχτος» πόλεμος

Τα πουλιά που «μπλέκονται» μέσα στις τουρμπίνες των αεροπλάνων δεν είναι ένα καθόλου σπάνιο φαινόμενο. Όπως προέκυψε από πρόσφατη έρευνα τον αριθμό-ρεκόρ των 10.000 ξεπέρασαν για πρώτη φορά οι «συγκρούσεις» αεροσκαφών με σμήνη πουλιών στις Ηνωμένες Πολιτείες. «Πουλιά και αεροπλάνα δίνουν μια σκληρή μάχη στην αναζήτηση ζωτικού εναέριου χώρου», τονίζουν οι ειδικοί. Πολλές φορές τα αποτελέσματα αυτού του ακήρυχτου πολέμου είναι μοιραία. Ευτυχώς στο χθεσινό περιστατικό, στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης, ο κυβερνήτης αμέσως μετά την προσγείωση ζήτησε να γίνει τεχνικός έλεγχος στο αεροσκάφος πριν ξεκινήσει για την επόμενη πτήση του.
Πελ.Γ.

Τα μέτρα έμειναν

Μπορεί η νέα γρίπη να «ξεφούσκωσε» τόσο γρήγορα όσο «ήρθε» στη χώρα μας, όμως τουλάχιστον τα μέτρα που είχαν ληφθεί τότε έχουν μείνει και τώρα, αν μη τι άλλο συμβάλλοντας στη διατήρηση της υγιεινής στους δημόσιους χώρους και κυρίως στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Έτσι, για παράδειγμα, στο Βοστάνειο έχουν παραμείνει σε όλους τους θαλάμους τα αντισηπτικά υγρά τα οποία μπορούν να χρησιμοποιούν οι ασθενείς και οι επισκέπτες ώστε να μη μεταδίδουν μικρόβια στο χώρο, ενώ το προσωπικό συνεχίζει να λαμβάνει αυξημένα μέτρα προστασίας. Καλό θα ήταν όλα αυτά να διατηρηθούν και στη συνέχεια και να μην περιμένουμε μια νέα… γρίπη για να κάνουμε τα αυτονόητα.
Πελ.Γ.

Σε ένα χρόνο ξανά η δίκη

Σε ένα χρόνο περίπου εκτιμάται ότι θα φθάσει ξανά στις δικαστικές αίθουσες η πολύκροτη υπόθεση για το θάνατο του Ντουζόν, μετά από έφεση που ασκήθηκε - και έγινε δεκτή από τον εισαγγελέα Εφετών Σύρου Δημήτρη Μαραγιάννη. Για μια ακόμη φορά η οικογένεια του άτυχου Ντουζόν θα χρειαστεί να ταξιδέψει στην Ελλάδα και να υποβληθεί στο «μαρτύριο» της παρακολούθησης μιας μακράς ακροαματικής διαδικασίας, ελπίζοντας σε μια αυστηρότερη ποινή για τους κατηγορουμένους. «Η απόλυτη ικανοποίηση θα έρθει όταν οι δολοφόνοι του παιδιού μας πληρώσουν γι’ αυτό που έκαναν. Δε θέλουμε να εκτίσουν κάποια χρόνια και μετά να συνεχίσουν τη ζωή τους, γιατί ο Ντουζόν δεν μπορεί να τη συνεχίσει…», φέρονται να δήλωσαν μέσω του δικηγόρου τους Αλέξη Κούγια.
Πελ.Γ.

Και πραγματογνώμονες…

Σε δικαίωση ελπίζει, σχεδόν ένα χρόνο μετά το θάνατο της γυναίκας του που κυοφορούσε το παιδί τους, ο κ. Μανώλης Κουμαράς. Η γυναίκα του, Σουζάνα Τοπούζη, άφησε την τελευταία της πνοή από πνευμονία - όπως έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση -, ενώ ένα χρόνο μετά δεν έχει βγει ακόμη το πόρισμα της ΕΔΕ που έγινε για την υπόθεση. Πάντως, πριν λίγες ημέρες ο εισαγγελέας αποφάσισε το διορισμό και δυο πραγματογνωμόνων γιατρών προκειμένου να διερευνήσουν κάθε πτυχή της υπόθεσης. Τόσο ο σύζυγος όσο και η οικογένεια της άτυχης γυναίκας έχουν καταθέσει μηνύσεις, ζητώντας τη δίωξη γιατρών που θεωρούν ως υπεύθυνους για το θάνατό της.
Πελ.Γ.

Μεγάλη η διαφορά

Όσοι οδηγοί περνούν αυτές τις μέρες από τον παραλιακό δρόμο του Περάματος και τον παραλιακό δρόμο που οδηγεί από το Ντίπι στη διασταύρωση του δρόμου Καλλονής - Μυτιλήνης, τσαλαβουτούν με τα οχήματά τους μέσα στα νερά. Αντιθέτως, ο καινούργιος δρόμος Μυτιλήνης - Λάρσου δεν αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα. Παρά τη δυνατή νεροποντή, τα νερά φεύγουν γρήγορα από το οδόστρωμα και τα κρατήματα του αυτοκινήτου είναι πολύ καλά.
Ν.Μ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey