Δηκτικά 17-4-18

17/04/2018 - 16:11

Οι υπόλοιποι τα ξέρουν όλα;

Η Μυτιλήνη φιλοξένησε το σαββατοκύριακο το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων, με κύρια θεματική -μεταξύ άλλων- και το αθλητικό ποινικό δίκαιο, πέραν εκείνων περί περιβάλλοντος, ζητημάτων μεταναστευτικού και προσφυγικού δικαίου και σύγχρονων προβλημάτων δικηγορίας. Η αίθουσα εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής ήταν κατάμεστη από κόσμο, ωστόσο από την αθλητική κοινότητα της Λέσβου, παραβρέθηκαν μόλις τρεις εκπρόσωποι. Ο πρόεδρος του Αιολικού, Σταύρος Γριπιώτης, ο Γενικός Αρχηγός του Αίγειρου Μυστεγνών, Παναγιώτης Βάλεσης και ο Εκπαιδευτής Διαιτησίας της ΕΠΟ, Γιώργος Κουκούλας. Εύλογες λοιπόν οι απορίες, αναφορικά με όσους δεν παρέστησαν ούτε κατά το τυπικό. Γνωρίζουν καλά το θέμα; Μήπως δεν το βρήκαν... ενδιαφέρον; Ή τελικώς η εκδήλωση συνολικά δεν επικοινωνήθηκε όπως θα έπρεπε; Σε κάθε περίπτωση, τα όσα ακούστηκαν γύρω από τον αθλητικό νόμο, τη βία, το φίλαθλο πνεύμα, τα στημένα ή το ντόπινγκ έκαναν σίγουρα σοφότερους όσους τα παρακολούθησαν.

Β.Παπ.

Ο αγαπημένος παιδικός παρουσιαστής

Στη Μυτιλήνη βρίσκεται από χτες ο παρουσιαστής και συγγραφέας Χρήστος Δημόπουλος , αγαπημένος των παιδιών από τις παιδικές εκπομπές στην ΕΡΤ . Ο Χρήστος Δημόπουλος επισκέφτηκε δημοτικά σχολεία στο Κάτω Τρίτος και στην πόλη της Μυτιλήνης, ενώ χτες το μεσημέρι έδωσε συνέντευξη στην ΕΡα Αιγαίου στην εκπομπή «Σεργιάνι στον Πολιτισμό». Σήμερα, 9.30 το πρωί θα επισκεφθεί το δημοτικό σχολείο Βαρειάς σε μία συνάντηση με δράσεις και εκπλήξεις για τους μαθητές.

Αν.Παζ.

Αλεξίου και επίσημα πρόεδρος ξανά

Και επίσημα πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου επανεξελέγη ο Γιώργος Αλεξίου μετά τη συγκρότηση του Δ.Σ. σε σώμα την Πέμπτη το πρωί. Ακόμη, Γραμματέας εξελέγη η Κασσάνδρα Τσουπή, Αντιπρόεδρος ο Θεόφιλος Κωστής, Ταμίας η Μαρία Τσαπώνη, Αναπληρώτρια Γραμματέας η Κορνηλία Δεσλή και μέλη οι Γιάννης Βαρουτέλλης και Γρηγόρης Κυριάκης.

Α.Ω.

Να παρέμβουν τώρα στον Σπίρτζη!

Δεν ξέρουμε τι περιμένουν οι αυτοδιοικητικοί και πολιτικοί παράγοντες του τόπου μας και δεν παρεμβαίνουν στο αρμόδιο υπουργείο Υποδομών για το τι μέλλει γενέσθαι με το έργο του οδικού άξονα Καλλονής- Σιγρίου, που κινδυνεύει άμεσα να μείνει ανεκτέλεστο , παρά την εξασφάλιση και πρόσθετης χρηματοδότησης  και την ένταξη του στο ΕΣΠΑ.Φαίνεται ότι η εργολήπτρια εταιρεία του έργου έχει δυσκολίες εκτέλεσης του και πολλές εκκρεμότητες από την πρόσφατη παρουσία της στο νησί, που είχαν ως αποτέλεσμα την επίσχεση εργασίας των εργαζομένων στην εταιρεία, με συνέπεια την παύση εργασιών και για αυτές που ήδη εκτελούνταν. Η εταιρεία που έχει αναλάβει να εκτελέσει το έργο , είναι μέρος μιας κοινοπραξίας που «χτύπησε» και πήρε το έργο πριν από μερικά χρόνια. Αν η εταιρεία αυτή, συμφερόντων Καλογρίτσα αδυνατεί ή έχει προβλήματα , που ενδεχομένως ζορίζουν τα πράγματα, ευθύνη για την εξέλιξη του έργου έχουν και οι άλλες εταιρείες που συμμετείχαν στην κοινοπραξία. Θα πρέπει λοιπόν να αναζητηθούν διέξοδοι έγκαιρα, ώστε το έργο , που με τόσο κόπο και τόσα εμπόδια δρομολογήθηκε να μη πάει στράφι...Τώρα λοιπόν, πριν τα αδιέξοδα μεγαλώσουν, οφείλουν όσοι έχουν ρόλο και λόγο σε αυτήν την υπόθεση να παρέμβουν προς τον κ. Σπίρτζη- που ζήτησε μάλιστα και την πολιτική συναίνεση όλων των πολιτικών δυνάμεων, αλλά και των αυτοδιοικητικών αρχών του νησιού και την είχε- προκειμένου να μη χαθεί το μεγαλύτερο έργο του νησιού, που θα βάλει σε κίνδυνο και το έτερο έργο της περιοχής της δυτικής Λέσβου , το λιμάνι του Σιγρίου! Αναμένουμε τις ενδεδειγμένες κινήσεις...

Μα.Μ.

 

Ένα βιβλίο, μία ταινία (1)

H ταινία «Nerve» είναι μία από τις πολλές μυστηρίου που κυκλοφόρησαν το 2016. Η πρωταγωνίστρια της ταινίας, η «Vee» είναι μία ανασφαλής έφηβη που μεγαλώνει σε ένα έξαλλο, νεανικό περιβάλλον. Η ζωή των φίλων της και ολόκληρου του κόσμου της ταινίας περιστρέφεται γύρω από ένα παράξενο παιχνίδι. Σε αυτό, ο ενδιαφερόμενος πρέπει πρώτα να επιλέξει αν επιθυμεί να γίνει «θεατής» ή «παίκτης». Οι θαρραλέοι φυσικά επιλέγουν το δεύτερο.

Στην συνέχεια το παιχνίδι - εφαρμογή βάζει διάφορες δοκιμασίες στους «παίκτες». Αρχικά οι δοκιμασίες έχουν την μορφή αθώων καθημερινών διλημμάτων: ένα φιλί σε έναν άγνωστο ή μια δοκιμή ενός ακριβού ρούχου. Πολύ γρήγορα όμως, οι «παίκτες» βρίσκονται κρεμασμένοι από την ταράτσα ενός σπιτιού ή παίζουν κορώνα γράμματα τη ζωή τους πατώντας το γκάζι στη μηχανή, αφού πρώτα έχουν δέσει τα μάτια τους. Σε όλο αυτό το αρρωστημένο παιχνίδι, οι «θεατές» παρακολουθούν όσους δοκιμάζονται στο «Nerve».

Και ένα αυτοκτονικό «παιχνίδι» (2)

Η ιδέα της ταινίας ανήκει στον συγγραφέα Ζιν Ράιαν που έγραψε το αντίστοιχο βιβλίο το 2012. Η ιστορία λέει ότι όταν ο Ράιαν τελείωνε τις τελευταίες σελίδες του βιβλίου του, ένας νεαρός στη Ρωσία, ο Φιλίπ Μπουντέικιν, δημιουργούσε ένα αντίστοιχο σκοτεινό παιχνίδι. Δεν είχε σκοπό να κάνει best seller, απλώς ήθελε να «καθαρίσει τον κόσμο από τα βιολογικά απόβλητα». Το διαδικτυακό παιχνίδι λέγεται ότι κυκλοφόρησε γρήγορα μέσω της ρωσικής πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης «Βκοντάκτε» και πήρε την ονομασία «Μπλε Φάλαινα».

Αν αυτό το «παιχνίδι», πράγματι έχει ανοίξει τα πλοκάμια του και στο νησί μας, θα πρέπει να πληθύνουν οι καμπάνιες ενημέρωσης για το ασφαλές διαδίκτυο σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και μάλιστα με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα για να μην αντιμετωπιστούν από τους εφήβους ως μια βαρετή ημερίδα.Τέτοια ενημέρωση οφείλει να παρέχει ένα σύγχρονο σχολείο, αν θέλει να είναι κοντά στη μαθητική κοινότητα, στα ενδιαφέρονται και ενδεχομένως και στους «πειρασμούς» της!

Αν.Παζ.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey