FOLLOW US

Τα Δηκτικά

Εκθειάζουν το Νοσοκομείο οι Σύροι

Η Στέγη Σύρων Ελλάδας, το Φόρουμ Προσφύγων και το Φόρουμ Μεταναστών εκθειάζουν σε ανακοίνωσή τους το προσωπικό του Νοσοκομείου Μυτιλήνης: «Είμαστε σε θέση από προσωπικές εμπειρίες καθώς και από μαρτυρίες προσφύγων να γνωρίζουμε το έργο που έχουν προσφέρει οι γιατροί και οι νοσηλευτές του συγκεκριμένου νοσοκομείου από την έναρξη της προσφυγικής κρίσης το 2015 έως και σήμερα.

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την φροντίδα που παρείχαν και συνεχίζουν να παρέχουν γιατροί και νοσηλευτές σε αναρίθμητους πρόσφυγες και μετανάστες, παρά τις αντίξοες συνθήκες με φιλότιμο και αυτοθυσία»

Η Στέγη Σύρων Ελλάδας, το Φόρουμ Προσφύγων και το Φόρουμ Μεταναστών θα ήθελαν δημόσια να εκφράσουν το σεβασμό, την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες τους στο Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, να τους ευχηθούν Καλή Χρονιά και καλή δύναμη στο θεάρεστο έργο τους. Το προσωπικό του Νοσοκομείου αξίζει τον έπαινο για το τιτάνιο έργο που έγινε τα χρόνια αυτά του προσφυγικού και όταν αυτό αναγνωρίζεται από τους χρήστες των υπηρεσιών του είναι μια τιμητική αναγνώριση!

Αν.Παζ.

 

Ο «Κίμωνας» στο Μουσείο Άρτου!

 

Το «Ψωμί της Γιαγιάς» που παράγει και διανέμει η επιχείρηση «Κίμωνας», αφού αναγνωρίστηκε πανελλαδικώς, αναγνωρίστηκε και πανευρωπαϊκώς. Το Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου το περιέλαβε πλέον στα εκθέματά του και στο Λεύκωμα που εκδίδει με διανέμει σε όλη την Ευρώπη.

«Η επιχείρηση "Κίμωνας" μας κάνει υπερήφανους για μία ακόμη φορά και μας διαφημίζει σε όλη την Ευρώπη. Τα συγχαρητήρια είναι λίγα σε σχέση με την αναγνώριση της ποιότητας και αγνότητας και σε ευρωπαϊκό επίπεδο», σημειώνεται σε σχετικό δελτίο που δόθηκε στη δημοσιότητα με αφορμή αυτήν τη διάκριση!  Το γεγονός ότι η εν λόγω επιχείρηση επιμένει να συμμετέχει σε εκθέσεις με τα επώνυμα προιόντα της και να προβάλλει μέσω αυτών το νησί μας με τις διακρίσεις και τις βραβεύσεις που κατά καιρούς παίρνει, όπως και αυτή με το ψωμί της γιαγιάς!

 

Α.Ω

 

Η απλή αναλογική εκτός συνόρων

Η απλή αναλογική προέκυψε επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε κατά τη συνέντευξη που μας παραχώρησε ο τέως δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος και μας πήγε στα διεθνή παραδείγματα: «Ναι μεν στην Ιταλία δια του Συντάγματος εισήχθη το 1947 το εν λόγω σύστημα, κατήργησαν το συγκεκριμένο άρθρο του συντάγματος με δημοψήφισμα, εφόσον δεν μπορούσαν να κάνουν κυβέρνηση και εισήγαγαν ενισχυμένη αναλογική για να υπάρχει κυβέρνηση στη Ρώμη. Επίσης εκεί εξισορροπείτο το σύστημα με την ενίσχυση των Περιφερειών, όπου εκεί οι άρχοντες είχαν πραγματική εξουσία. Δεν εξαρτιόνταν από την όποια κυβέρνηση. Και στο Ισραήλ που εισήγαγαν την απλούστερη των απλών αναλογική το 1948, κατήργησαν δια του συντάγματος το σύστημα αυτό».

Πάντως, μάλλον ο υπουργός Εσωτερικών διαβάζει «Ε»! Καθώς ήταν η συνέντευξη Βουνάτσου την περασμένη εβδομάδα στην εφημερίδα μας, κατά την οποία εναντιώνονταν και μάλιστα πρωτοσέλιδα για την απλή αναλογική στην αυτοδιοίκηση. Λίγες ημέρες μετά, όπως διέρρευσε μετά τη συνάντηση με την ΚΕΔΕ, οι δεύτερες σκέψεις φαίνεται να επικρατούν στην κυβέρνηση και τελικά η απλή αναλογική να γίνεται... σύνθετη.

Αν.Παζ.

 

Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης ... 

 

Μπορεί επισήμως να επιχειρείται η υιοθέτηση χαμηλών τόνων, όμως καθημερινές είναι πλέον οι ενδείξεις ότι κάτι δεν πάει καλά στην πολιτική συμβίωση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ.

Μπορεί ο «γάμος» μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου να έλαβε χώρα μέσα σε μόλις δέκα λεπτά για το καλό της χώρας, όπως είχαν πει το 2015 οι δύο κυβερνητικοί εταίροι, οι γκρίνιες όμως δε λένε να σταματήσουν,με τις δημόσιες τοποθετήσεις κυβερνητικών στελεχων και από τους δυο συνκυβερνώντες.

Εκνευρισμός και αγωνία για το πολιτικό μέλλον του κόμματος των ΑΝΕΛ συνθέτουν το σκηνικό έντασης που τείνει να αποτελέσει τον καθημερινό καμβά της κυβερνητικής συμμαχίας.

 

...Με εκατέρωθεν βολές! 

Απολύτως ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί στον μικρότερο κυβερνητικό εταίρο ήταν η τοποθέτηση του αντιπροέδρου της Βουλής, του λαλίστατου τελευταία,  Δημήτρη Καμμένου ο οποίος θέλησε να απαντήσει δημόσια στα είχε πει ο υπουργός Εσωτερικών για τους ΑΝΕΛ:  «Νομίζω ότι ακούω κάποιες κραυγές από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες για μένα δεν έχουν κάποια λογική, επειδή φαντάζομαι ότι όλοι αυτοί ξέρουν αυτά που λέω, ότι δεν θα βρεθεί εύκολα λύση μόνιμη και βιώσιμη, κακώς ασχολούνται μαζί μας. Εμείς παρέα με Ρουβίκωνες δεν κάνουμε, ούτε στήνουμε ΚΕΠ στα Εξάρχεια, ούτε κάνουμε παρέα με αναρχικούς, ούτε γουστάρουμε που βγαίνει έξω ο Κουφοντίνας ο δολοφόνος, ούτε πετάμε την εικόνα της Παναγιάς στα σκουπίδια. Η κυβέρνηση δεν χειρίζεται καλά τα θέματα γι΄αυτό και είμαστε εμείς εκεί, για να τους “γυρίζουμε” στο σωστό τον δρόμο. Βλέπω κείμενα των 53, για εξαναγκαστική συμβίωση και να ξαναδούμε τις σχέσεις μας με τους ΑΝΕΛ κτλ, λες και είμαστε τίποτα "γκόμενοι" που δεν ξέρουμε πώς να πούμε ο ένας στον άλλον, πώς να χωρίσουμε» σημείωσε ο κ. Καμμένος.

Στην πραγματικότητα κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τη συνέχεια σε αυτή την υπόγεια αλλά τόσο ξεκάθαρη πλέον κόντρα μεταξύ των δυο κομμάτων . Είναι γνωστό ότι οι δύο πολιτικοί αρχηγοί έχουν άριστη σχέση όμως όταν υπάρχουν μικρές εστίες φωτιάς που σιγοκαίνε για πολύ μεγάλο διάστημα, τότε μία μόνο ριπή ανέμου είναι αρκετή για να προκαλέσει την εξάπλωση της πυρκαγιάς. Και τότε μπορούν να έρθουν τα πάνω κάτω, εκτός αν όλα αυτά τα διορθώσει και τα εξομαλύνει μια ακόμη... κωλοτούμπα!

Α.Ω.

 

Αχ αυτός ο «Κακοκράτης»

Αν μη τι άλλο τόσο προεκλογικά όσο και κατά τη θητεία του τέως δημάρχου, Δημήτρη Βουνάτσου μάθαμε όλοι τον «Καλλικράτη», αλλά και ολίγη από γεωγραφία. Θυμόμαστε ότι είμαστε ο μεγαλύτερος καλλικρατικός δήμος σε έκταση και όχι σε πληθυσμό. Ότι πριν είχαμε 13 καποδιστριακούς δήμους και 73 χωριά και άλλα. Νησί και Δήμος προβλέπονταν ένας δήμαρχος, γενική αρχή του «Καλλικράτη». Με την τροπολογία προβλέπονταν νησιά με κατοίκους έως 30.000 να είναι ένας Δήμος, έως 40.000 δύο Δήμοι και έως 50.000 τρεις Δήμοι. Άνω των 50.000 κατοίκων ήταν μόνο τρεις κατά την τελευταία απογραφή: η Κέρκυρα με 85.000, το μικρότερο νησί, η Ρόδος με 110.000 και 12 Δήμους και εμείς με 85.330 κατοίκους.

Πάντως κακός ο «Κακοκράτης», αλλά με τον καιρό τα προβλήματα και οι επιπτώσεις που επέφερε ξεχάστηκαν. Μαζί και όσοι φρόντισαν τότε να «ξεπουλήσουν» την όποια προσπάθεια διάσπασης… Το «Ε» εκείνη την περίοδο που παιζόταν η τροπολογία με τη συνάδελφο Μαρίνα Πολλάτου στην πρώτη γραμμή παρακολουθούσε κι εκείνο λεπτό προς λεπτό. Εις μάτην όμως. Και το κακό -ή καλό- είναι ότι κανείς δεν κλείνει το «παράθυρο». Η ελπίδα της διάσπασης του ενός κακοκρατικού δήμου- «τέρατος» παραμένει.

Αν.Παζ.

 

Μια ιδέα που δεν υλοποιήθηκε

«Τόσο φανατισμένοι ήταν οι εχθροί μου εναντίον μου, ώστε τα ολοφάνερα τα κλώτσησαν και τα αγνόησαν» τόνισε στη συνέντευξή του ο τέως δήμαρχος. Ο κ. Βουνάτσος εξήγησε την περίπτωση του Δήμου Κέφφαλλονιας, όπου μία εταιρεία ανέλαβε με ελικόπτερο να βρει το φωτισμό στα κτήρια και τους δρόμους και να αποδώσει ορθώς τα δημοτικά τέλη και με τρισδιάστατη άποψη να καταγράψει τους όγκους κτισμάτων (ξενοδοχείων, σπιτιών κλπ). Όταν ο ίδιος πρότεινε με διαγωνισμό να γίνει το ίδιο και στο Δήμο Λέσβου, οι πολιτικοί του αντίπαλοι προτίμησαν να καταψηφίσουν, με αποτέλεσμα το έργο να μην ψηφιστεί καν- γεγονός που κατά τη γνώμη του θα εξορθολόγιζε ακόμα περισσότερο τα Δημοτικά τέλη. Ο κ. Βουνάτσος θεωρεί ότι οι αντίπαλες παρατάξεις Χατζηκομνηνού και Πατερέλλη διαφώνησαν προκειμένου να μην λάβει τις δάφνες του επιτυχημένου αποτελέσματος αυτού του έργου τον πρώην Δήμαρχο. «Γνεφόταν ο ένας με τον άλλον, καταψήφισαν και οι δυο τους και χάσαμε μια χρυσή ευκαιρία να εξορθολογίσουμε τα έσοδα του Δήμου και να διευκολύνουμε τους πολίτες, αλλά δεν φταίω εγώ. Μη μου δώσουν τη δόξα και την τιμή ήταν το πρόβλημά τους» κατέληξε.Αυτά υποστηρίζει ο πρώην δήμαρχος Λέσβου και αναλαμβάνει την ευθύνη για τα λεγόμενα του!

Αν.Παζ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Δηκτικά Δηκτικά »
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top