FOLLOW US

Τα Δηκτικά

Διπλή διάκριση για το Ούζο Πλωμαρίου

 

Διπλή διάκριση έλαβε το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου στις κατηγορίες Επώνυμου Ελληνικού Προϊόντος και Εξαγωγικής Αριστείας Καταναλωτικού Προϊόντος, στο πλαίσιο των Βραβείων «Made in Greece 2017».

Με την απονομή, που πραγματοποιήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, προστίθεται άλλη μια διάκριση στην μακρά λίστα βραβεύσεων του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, αποδεικνύοντας τη συνεισφορά του στην ελληνική οικονομία, αλλά και την εξέχουσα θέση που έχει κερδίσει στην καρδιά Ελλήνων και ξένων καταναλωτών.

Ο  θεσμός του «Made in Greece» έχει καθιερωθεί από το 2013 και απευθύνεται στο σύνολο των επιχειρήσεων και των οργανισμών, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, για τις οποίες η ποιότητα, η αριστεία και η εξωστρέφεια πρωτοστατούν στην ανάπτυξη και στην ευημερία τους.

Η Ποτοποιία Πλωμαρίου «Ισίδωρος Αρβανίτης», ως μια εταιρεία που επιτυγχάνει εξαιρετικές επιδόσεις, αναδεικνύει ταυτόχρονα την καινοτομία, προωθώντας την ελληνικότητα. Με ανταγωνιστικό πλεονέκτημα την εξαιρετική ποιότητα, κερδίζει τις ξένες αγορές με εφόδια τις διεθνείς και εγχώριες βραβεύσεις της. Υπερηφανεύεται τόσο για το διπλό χρυσό που έλαβε στο διεθνή οργανισμό αποσταγμάτων «World Spirits Award», όσο και για το Platinum βραβείο που κατέκτησε στο διαγωνισμό των «Αιωνόβιων brands 2016», για τα 120 και πλέον χρόνια παρουσίας του στην ελληνική αγορά.Και αυτό που λανσάρει με συνέπεια εδώ καιι χρόνια ότι μαζί με το προιόν διαφημίζει Πλωμάρι , συνδέοντας έτσι το ξεχωριστό αυτό ποτό με τον τόπο μας. Υπάρχει καλύτερη διαφήμιση απ αυτή και μάλιστα σε όλο τον κόσμο;

Β.Παπ.

 

Τιμητική πλακέτα στον Σάκη Αρναούτογλου

 

Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων της 17ης Δεκεμβρίου, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μνημονεύει τους «Τρεις παίδες εν καμίνω» και  επίσημη εορτή του Πυροσβεστικού Σώματος, η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Βορείου Αιγαίου και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυτιλήνης θα απονείμουν τιμητική πλακέτα στον μετεωρολόγο κ. Σάκη Αρναούτογλου, για τη συνεχή προσωπική μας ενημέρωση για τυχόν επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στο Νομό μας, συμβάλλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο  στη μέγιστη δυνατή πρόληψη επικείμενων καταστροφών.

Α.Ω.

 

 

Οι  «Οικοπεριηγητές» του Μολύβου στον Λεπέτυμνο 

 

Οι «Οικοπεριηγητές» του Φορέα Τουρισμού Μολύβου, μετά την κοπιαστική τουριστική σεζόν ...ξεμουδιάζουν  με τις τις χειμερινές εξορμήσεις τους και την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στην περιπατητική - ορειβατική διαδρομή γύρω από τον Λεπέτυμνο.

Ξεκινώντας από τον Βαφειό, στην είσοδο του χωριού, θα κατευθυνθούν μέσα από τα μονοπάτια των «Οικοπεριηγητών» προς την περιοχή «Λίμνες» στο βουνό Λεπέτυμνος, μία περιοχή με γκιόλια (λίμνες) και πέτρινα αλώνια, σε υψόμετρο περίπου 600 μέτρων. Στη συνέχεια, θα προχωρήσουν προς τη Στύψη, όπου θα γίνει και ο τερματισμός.

Η διαδρομή στο πρώτο σκέλος μέχρι τις Λίμνες είναι μέτριας δυσκολίας με αρκετή ανάβαση, ενώ στο υπόλοιπο μισό έως τη Στύψη είναι αρκετά εύκολη. Η συνολική απόσταση εκτιμάται κοντά στα 9,5χλμ και η διάρκειά της είναι περίπου δυόμισι ώρες.

Μετά το τέλος της διαδρομής, θα υπάρξει γεύμα στη Στύψη και η ομάδα θα παραμείνει στο Χριστουγεννιάτικο Παζάρι που διοργανώνει ο τοπικός Σύλλογος.

Α.Ω.

 

Δώστε άσφαλτο στο λαό!

Στην ασφαλτόστρωση της δημοτικής οδού «Δικελί», μπροστά από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης στην Επάνω Σκάλα, προχώρησε ο Δήμος Λέσβου, ικανοποιώντας σχετικό αίτημα των κατοίκων της περιοχής. Ο δρόμος παρουσίαζε σημαντικές φθορές, και με την παρέμβαση αυτή διευκολύνεται πλέον η απρόσκοπτη διέλευση οχημάτων και πεζών. Το έργο επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, ο οποίος  και συνομίλησε με τους περιοίκους.

Α.Ω

 

Αυτοί είμαστε;

Θα πρέπει να μας έχει λογικά συμβεί κάτι πολύ κακό ως κοινωνία, για τη διαπίστωση πως η μόνη κινητοποίηση που μπορεί να ενεργοποιήσει μαζικά και εν προκειμένω σε μία διαδήλωση, τα αντανακλαστικά μας, είναι οτιδήποτε αφορά στους πρόσφυγες. Είναι η μισανθρωπιά μας; Είναι το ότι μόνο τελικά η παρουσία ξένων μας κάνει να νιώθουμε απειλή;

Είναι θέμα ενημέρωσης; Είναι θέμα παραίτησης της κοινωνίας; Ή είναι θέμα επιπέδου του πολιτικού προσωπικού του τόπου μας; Σε κάθε περίπτωση και χωρίς να θεωρεί ο υπογράφων πως είναι η στιγμή να μιλήσουμε για λάθη, το ότι ο ΦΠΑ κρίνεται στις Βρυξέλλες και η Λέσβος απλά παρακολουθεί τις εξελίξεις, είναι κατάντια. Όπως κατάντια είναι να εξακολουθούμε με περίσσια υποκρισία να βάζουμε μπροστά σε όλες μας τις διεκδικήσεις το προσφυγικό. Αν και κατά πως φαίνεται, ακόμα και το ζωτικής σημασίας θέμα για τα νησιά μας, που είναι ο μειωμένος ΦΠΑ, θα σωθεί τελικά-αν σωθεί- για έναν ακόμη χρόνο εξαιτίας του ζητήματος για το οποίο κατά τα άλλα «βράζουμε».

Τούτων δοθέντων, κακώς προκαλεί ακόμα έκπληξη σε κάποιους το ότι βγαίνουν εκλεγμένοι στην αυτοδιοίκηση και καλούν ανοιχτά τον κόσμο μέχρι και να κινηθούν κατά των μεταναστών και δεν υπάρχει καμία αντίδραση ούτε από τους συναδέλφους τους στους θεσμούς που υπηρετούν, ούτε από οπουδήποτε αλλού. Ο μέσος νους μας φαίνεται -και κατ΄ επέκταση των εκπροσώπων μας στα συμβούλια- φτάνει μόνο μέχρι το… άσβεστο μίσος για τον μετανάστη που μας «κατσικώθηκε».

Τι απαίτηση να έχεις λοιπόν για αναπτυξιακά έργα, οράματα για τον τόπο ή ειδικότερα για ουσιαστικές (και έγκαιρες) παρεμβάσεις για να εξασφαλιστεί ο μειωμένος ΦΠΑ ας πούμε δια παντός και όχι συγκυριακά για έναν ακόμη χρόνο λόγω του κακού που μας ήρθε από την Ανατολή… Πρέπει λοιπόν να το πάρουμε απόφαση πως αυτό είναι πια και το επίπεδο της κοινωνίας μας άρα και το επίπεδο των εκπροσώπων μας στα δημοτικά και στα περιφερειακά συμβούλια.

Μας αξίζουν κάτι τύποι που απλά λειτουργούν ως φερέφωνα και ενισχυτές των κραυγών αγωνίας μας σε μία περιοχή απομακρυσμένη από τα κέντρα λήψης αποφάσεων (και θα αποθεώνονται μάλιστα) και όχι αιρετοί που θα έχουν προτάσεις για λύσεις για αυτά που θα μας απασχολούν. Ή μήπως όχι;

Μ.ΟΡΦ

 

600 νεοεισερχόμενοι

Συνολικά 1.265 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου τις πρώτες δυο εβδομάδες του Δεκεμβρίου κι αυτό παρά τις ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες ιδιαίτερα την πρώτη εβδομάδα του μήνα.

Συγκεκριμένα στη Λέσβο πέρασαν 600 άτομα, στη Χίο 460 και στη Σάμο 507. Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί στις Αστυνομικές αρχές η αύξηση των ροών προς τη Σάμο οι οποίες για μεγάλο χρονικό διάστημα παρέμεναν σε σχεδόν μηδενικό επίπεδο.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα, από 1 Δεκεμβρίου έως και σήμερα η Τουρκική Ακτοφυλακή ανακοίνωσε την επαναπροώθηση στις τουρκικές ακτές συνολικά 17 λεμβών στις οποίες επέβαιναν 775 άτομα.

Αν.Παζ.

 

«Καλύτερα στην ενδοχώρα» 

Αποκαρδιωτικά τα όσα μετέφεραν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα για τις συνθήκες υγείας και ψυχικής υγείας προσφύγων στη Μόρια. Το θέμα είναι, όπως εντοπίζουν και οι ίδιοι, ότι στην Ηπειρωτική Ελλάδα οι συνθήκες είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση. «Δεν υπάρχει σύγκριση» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ηλίας Παυλόπουλος, Γενικός Διευθυντής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Εφόσον λοιπόν υπάρχουν οι συνθήκες στην ενδοχώρα αναρωτιόμαστε γιατί οι μετακινήσεις των ευάλωτων και όχι μόνο άργησαν τόσο πολύ. Κι εδώ που τα λέμε, μπορεί να γίνονται τακτικά το τελευταίο διάστημα, όμως οι αφίξεις επαναφέρουν την κατάσταση όπως την ξέραμε!

Αν.Παζ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Δηκτικά Δηκτικά »
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top