FOLLOW US

Δεύτερη σελίδα

Δεύτερη Ανάγνωση 8-3-18

ΟΙ ΑΡΙΣΤΙΝΔΗΝ…

Παλαιότερα θα ξεσήκωνε θύελλα αντιδράσεων. Νεοδημοκράτης ο ένας, Πασόκος ο άλλος, όχι μόνο εντοπίστηκαν να πίνουν μαζί καφέ σε κεντρική καφετέρια της Μυτιλήνης, αλλά και να έχουν βάλει κάτω τους εκλογικούς καταλόγους του νεοπαγούς «Κινήματος Αλλαγής» προκειμένου ο Νεοδημοκράτης να εντοπίσει Πασόκους φίλους του, τους οποίους προφανώς θα προσεγγίσει για να ζητήσει τη στήριξη τους υπέρ του Πασόκου ενόψει των εκλογών της Κυριακής για τους συνέδρους του «Κινήματος Αλλαγής»! Πού είναι οι παλιές …καλές μέρες όπου ο ένας κυνηγούσε τον άλλον με στειλιάρι! Πέρασαν ανεπιστρεπτί με τον ΣΥΡΙΖΑ να ρίχνει τα τελευταία ιδεολογικά αναχώματα. «Αριστερό παραμύθι, δεξιά πρακτική» συνήθιζαν να λένε στη δεκαετία του ΄80 πολλοί Πασόκοι για τον Ανδρέα με τις τότε κωλοτούμπες. Σήμερα; Η Ιστορία συνήθως επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Τώρα που τα μέλη του «Κινήματος Αλλαγής» προσπαθούν να ξανακτίσουν το μαγαζί. Με τι υλικά, με τι πρακτικές ενόψει εκλογικών διαδικασιών; Παράγοντες του χώρου εμμένοντας στην πολιτική τους επιβίωση, άσκησαν τις γνωστές πρακτικές παρουσίας τους στο νέο εγχείρημα εμφανιζόμενοι ως …αριστίνδην! Είναι άξιο απορίας όλοι αυτοί οι 2.000 (!;) αριστίνδην, τι εκπροσωπούν πολιτικά και σε ποιους αναφέρονται. Διότι η λογική ότι εκπροσωπούν σωματεία, συλλόγους και άλλους φορείς, μικρή σημασία έχει. Εδώ πάνε να στήσουν ένα νέο πολιτικό φορέα όπου ο πολιτικός λόγος και οι ιδέες είναι οι πρώτες ύλες. Τι σχέση τώρα έχουν και ποιους θα εκφράσουν συνδικαλιστές και άλλοι που θα εμφανιστούν ως αριστίνδην; Μήπως τώρα που μπαίνει σε διαδικασία ένα καινούριο κόμμα που θέλει να φέρει το νέο και διαφορετικό, κάποιοι παλιοί από τώρα φτιάχνουν τα μαγαζιά για να πάρουν στασίδι στους νέους μηχανισμούς που πάνε να στηθούν; Διότι εάν είναι να στήσουν ένα κόμμα μηχανισμών, τότε θα έχουν περίοπτη θέση. Εάν όμως φιλοδοξούν ένα πράγματι καινούργιο κόμμα, με σύγχρονες ιδέες και σφριγηλό λόγο, που θα παίξει τον ισορροπητικό του ρόλο στο πολιτικό τόξο «Δεξιά - Αριστερά», τότε αυτοί είναι επικίνδυνα βαρίδια. Ας τους αφήσουν πίσω, έξω από το νέο εγχείρημα, να νοσταλγούν τους παλιούς κομματικούς μηχανισμούς, που τόσες πληγές άφησαν εντός κι εκτός κόμματος. Διαφορετικά θα εμφανιστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που αν τον αφήσουν οι έξαλλοι του κόμματος να το χειριστεί έξυπνα, να παίξει δηλαδή πολύ καλύτερα τον απαιτούμενο εξισορροπητικό ρόλο του Κέντρου από τα αβέβαια και μετέωρα βήματα του «Κινήματος Αλλαγής», τότε δεν τους σώνουν ούτε χιλιάδες των χιλιάδων αριστίνδην…

 

Από τον Άγιο Παΐσιο περάσαμε στον Άγιο Πορφύριο. Που και εκείνος (τι πρωτοτυπία…) προβλέπει λιμούς και καταποντισμούς!

 

 

ΕΙΠΕ

«Φέτος θέλουμε να δούμε με ποια εφόδια, ΠΩΣ και ΓΙΑΤΙ κάποιες γυναίκες καταφέρνουν να ξεπερνάνε τα προβλήματα, τις κοινωνικές αγκυλώσεις και ανισότητες και να ανοίγουν δρόμους».

Αναστασία Αντωνέλλη, αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου

 

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

 ΜΑΡΤΙΟΣ 1968

Εγκαινιάζεται το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Πραγματοποιούνται τα εγκαίνια του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης. Παρόντες ο νομάρχης Λέσβου, Κώστας Δορκοφίκης, ο δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Σουρλάγκας, ο συμπολίτης μας συγγραφέας Νίκος Αθανασιάδης, η Αγγλίδα ποιήτρια Ρως Μακόλει, ο γεν. γραμματέας του Οργανισμού Εθνικού Θεάτρου, Ευάγγελος Φωτιάδης, εκπρόσωποι φορέων και πολύς κόσμος. Στην ομιλία του, ο μητροπολίτης Μυτιλήνης αναφέρθηκε στον μεγάλο ευεργέτη της Μυτιλήνης, Γρηγόρη Ρουσέλλη, ο οποίος οραματίσθηκε τη δημιουργία του Δημοτικού Θεάτρου, αλλά και στον Ξενοφώντα Καραπαναγιώτη για την μεγάλη οικονομική ενίσχυση του. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Παντελής Ζερβός, ο οποίος επισήμανε ότι ο χώρος του Δημοτικού Θεάτρου θα γίνει χώρος συνάντησης όλων των θεατρόφιλων.

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

ΠΕΜΠΤΗ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ
Αποχή των δικηγόρων της Μυτιλήνης μέχρι τις 9 Μαρτίου.
ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ
Έκθεση ελληνικών περιοδικών και κόμικς συλλογής Παναγιώτη Σκορδά στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Απριλίου.
ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Η Λέσχη «Lions» Μυτιλήνης τιμάει την επέτειο στο «Elysion», με ζωντανή μουσική, φαγητό και ποτό στις 8 μ.μ..
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Η ταινία «Το Κόκκινο Σπουργίτι» στο «Cine Αρίων» στις 9:30 μ.μ..

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Προβολή με θέμα «Στολίδια των αλόγων στα πανηγύρια της Αγίας Παρασκευής» στην αίθουσα της Λέσχης «Ομόνοια» στην Αγία Παρασκευή στις 8 μ.μ..

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Ανοιχτή λαϊκή συνέλευση περιοχής «Ακλειδιού, Κουμκό, Σουράδα» στο καφενείο «Γοργόνα» (Εργατικές Κατοικίες Ακαδημίας) στις 6 μ.μ..
ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ
Εκδήλωση με το δημοσιογράφο Στρατή Αγγελή με τίτλο «Η κατάσταση στην Αφρική σήμερα και οι αιτίες της μετανάστευσης» στο θεατράκι του ΦΟΜ στις 7 μ.μ..
ΠΑΙΔΙ
Δωρεάν διαγνωστικές ειδικές αξιολογήσεις για παιδιά προσχολικής - σχολικής ηλικίας, από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λέσβου (Ζωοδόχου Πηγής 71) στη Μυτιλήνη.

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ
ΠΑΙΔΙ
Δωρεάν διαγνωστικές ειδικές αξιολογήσεις για παιδιά προσχολικής - σχολικής ηλικίας, από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λέσβου (Ζωοδόχου Πηγής 71) στη Μυτιλήνη.
ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Ο Σύλλογος Γυναικών Μανταμάδου, γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, με εκδήλωση που διοργανώνει την Κυριακή στις 7 μ.μ., στο Πολύκεντρο στη Μηχανή τ’ Αγιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2018 17:29
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Δεύτερη Ανάγνωση 7-3-18 Δεύτερη Ανάγνωση 10-3-18 »
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top