FOLLOW US

Δεύτερη σελίδα

Δεύτερη Ανάγνωση 27-2-18

ΓΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ‘ΒΑΛΕΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ;

Εάν κάποιος είχε πάει στην εκδήλωση που πραγματοποίησε το «Κίνημα Αλλαγής» στην Μυτιλήνη το Σάββατο, μάλλον δεν θα ένοιωσε έκπληξη από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης την επομένη μέρα στο «Βήμα». Το «Κίνημα Αλλαγής» επανήλθε στην τέταρτη θέση με τα ποσοστά των εκλογών του Σεπτεμβρίου 2015, κομμάτων και λοιπών …αποκομμάτων που το απαρτίζουν. Τι απουσιάζει; Το αφήγημα. Αλλά και η …κερκίδα. Διότι δεν είναι ότι σαν τους γέρους κάθονται και νοσταλγούν τις παλιές καλές μέρες… Είναι ότι προσπαθούν να συγκολληθούν με βάση το χτες. Αλλά κάτι τέτοιο ούτε ο μάγος Σανκάρα δεν μπορεί πλέον να το πετύχει!

Μερικές παρατηρήσεις:

ΠΡΩΤΗ: Στις πολιτικές διεργασίες οφείλουν να μιλάνε με πολιτικούς λόγους χωρίς εξαργύρωση των προηγούμενων όποιων πολιτικών διαδρομών γιατί αυτό που προέχει είναι η άποψη και όχι η διαδρομή ή η ηλικία αυτού που την καταθέτει. Η αναπαραγωγή των στελεχών δεν γίνεται με βάση το κληρονομικό δικαίωμα αλλά με βάση μια σύγχρονη πολιτική προοδευτική θέση

ΔΕΥΤΕΡΗ: Ο νεποτισμός είναι ακόμα εμφανής. Σήμερα που οι λογικές (και οι διορισμοί…) του παρελθόντος, έχουν καταδικαστεί δημιουργώντας αισθήματα αγανάκτησης ακόμα και σε πιστούς οπαδούς του κόμματος.

ΤΡΙΤΗ: Στο επικείμενο συνέδριο τοποθετήθηκαν 2.000 αριστίνδην! Να με συγχωρέσουν οι σύντροφοι αλλά από πού ξεπήδησαν τόσοι αριστίνδην; Το να βάλεις καμιά εκατοστή ιστορικά, γνωστά ονόματα της παράταξης προκειμένου να τιμήσεις το παρελθόν και χρησιμοποιώντας τα ως γέφυρα τού χτες με το σήμερα και κυρίως με το αύριο, λογικό και κατανοητό. Αλλά 2.000;

ΤΕΤΑΡΤΗ: Αντί τα -περισσότερα- μέλη να μπούνε στον πυρήνα της ουσίας της πολιτικής, περισσότερο δείχνουν να τα ενδιαφέρουν οι αναφορές στο παρελθόν που αυτές από μόνες του αποδεικνύουν το ότι δεν έχουν παρόν και μέλλον.

Σ’ αυτή την συγκυρία μέσα από ένα δίπολο που στην ουσία του, δημιουργεί πολλά αδιέξοδα στο εκλογικό σώμα, δηλαδή πολλά δεινά στην χώρα, η υποχρέωση του «Κινήματος Αλλαγής» δεν είναι σε ό,τι αφορά μόνο το κομμάτι των ψηφοφόρων του. Είναι ευρύτερο για το πολιτικό μας σύστημα που αποδεδειγμένα σύμφωνα με όλες τις μετρήσεις, δείχνει δυο πράγματα: Πρώτον, ότι πολύς κόσμος δεν βρίσκει ουσιαστική διέξοδο και δεύτερον για να έλθει η ισορροπία διακυβερνήσεων ικανών να διαμορφώσουν άποψη υπέρβασης της κρίσης. Άρα το εγχείρημα έχει πολλούς αποδέκτες, έχει μεγάλη ευθύνη για την χώρα και δεν μπορούμε να αναμασάμε ξεπερασμένες πολιτικές και πρακτικές προσβλέποντας στην ιδιοτέλεια και όχι στην υπέρβαση που απαιτεί η χώρα σήμερα.

Η δημοσκόπηση στο «Βήμα» με συγκριτικά στοιχεία των εκλογών του Σεπτεμβρίου 2015

 

ΕΙΠΕ

«Η κοινωνία της Λέσβου δεν είναι ούτε ξενοφοβική, ούτε ρατσιστική και το έχει αποδείξει. Είναι πολίτες που νοιώθουν ανασφάλεια και φόβο όταν απειλείται η ζωή και η περιουσία τους».

Σπύρος Γαληνός, δήμαρχος Λέσβου

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

 

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

Γεγονότα

1968: Ο Τζέιμς Πάρις ανακοινώνει τη νέα του ταινία με τίτλο «Ο Άγνωστος» σε σκηνοθεσία Ντίμη Δαδήρα. Παίζουν Γ. Βόγλης, Μάνος Κατράκης, Αλέκα Κατσέλη κλπ.. Πρόκειται για ένα πολεμικό δράμα στο οποίο πήραν μέρος και 5.000 φαντάροι ως κομπάρσοι!

1973: Κλείνουν για μια ημέρα οι κινηματογράφοι της Μυτιλήνης συμμετέχοντας στις γενικότερες κινητοποιήσεις όλων των κινηματογράφων της χώρας. Αιτήματα τους: α) μείωση του φόρου θεαμάτων, β) αναπροσαρμογή μισθωτηρίων, γ) προσαρμογή του προγράμματος και δ) περιορισμός της λογοκρισίας.

1997: Εγκαινιάζεται ο Ναός του Αγίου Θεοδώρου στην Παγανή παρόντων των βουλευτών Νίκου Σηφουνάκη, Γιάννη Τζωάννου και του νομάρχη Αλέκου Μαθιέλλη. Παρούσα επίσης σύσσωμη η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων, του αρχηγού ΓΕΣ και ΑΣΔΕΝ. Μετά την εκδήλωση παραδόθηκε στην ηγουμένη του Αγίου Ραφαήλ, Ευγενία Κλειδαρά, τιμητικό δίπλωμα για την προσφορά της στην ανέγερση του ναού.

 

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

 

ΤΡΙΤΗ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Καταβολή συντάξεων του Δημοσίου και του ΝΑΤ στους δικαιούχους. Επίσης θα καταβληθούν οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Η ταινία «Black Panther» στο «Cine Αρίων» στις 9:15 μ.μ..

- Η ταινία «Πενήντα αποχρώσεις του Γκρι: Απελευθέρωση» στο «Cine Αρίων» στις 9:45 μ.μ..

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ

Έκθεση ελληνικών περιοδικών και κόμικς συλλογής Παναγιώτη Σκορδά στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Απριλίου.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 6:30 μ.μ..

 

ΠΕΜΠΤΗ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Καταβολή συντάξεων στους δικαιούχος ΟΑΕΕ και ΟΓΑ.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιππείου στις 6 μ.μ. στα γραφεία του Συλλόγου.

ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ

«3o Drag Day-Gp Auto Moto-Drift 2018» στον Πολιχνίτο στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο στις 10 π.μ..

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ

«3o Drag Day-Gp Auto Moto-Drift 2018» στον Πολιχνίτο στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο στις 10 π.μ..

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

«Ένας Αιώνας «Αγάπης» από τον Σύλλογο Κυριών & Δεσποινίδων Μηθύμνης «Η Αγάπη» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 7:30 μ.μ..

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018 17:24
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Δεύτερη Ανάγνωση 24-2-18 Δεύτερη Ανάγνωση 28-2-18 »
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top