Δεύτερη Ανάγνωση

25/11/2017 - 11:30

ΟΙ ΔΥΟ ΚΟΣΜΟΙ…

Στα χρόνια του (βαθέως) ΠΑΣΟΚ, κάπου στη δεκαετία του ’80, εάν ήθελες να δεις τη στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου δεν διάβαζες ούτε ΒΗΜΑ ούτε ΝΕΑ. Διάβαζες την ΑΥΡΙΑΝΗ του Κουρή. Τα ίδια και σήμερα. Αρκεί να παρατηρείς τα πρωτοσέλιδα της Kontra News, επίσης του Κουρή, για να καταλαβαίνεις πού πάει το πράμα. Ο… καλός Αλέξης που μοιράζει χρήμα στους φτωχούς, ο «κακός» Κυριάκος που μηχανεύεται αποστασίες. Το μόνο που μένει να βάλουν είναι μια φώτο του Κυριάκου εν μέσω δυο Ναζιστών! Είναι δυνατόν; Τότε ούτε καν είχε γεννηθεί! Λεπτομέρειες.

Εδώ, σύμφωνα με δημοσκόπηση, το 25% των Ελλήνων πιστεύει ότι μας ψεκάζουν! Αυτό δεν θα πιστέψουν; Πονηρός ο Αλέξης, ποντάρει πάνω στη στρατηγική της πόλωσης, της έντασης, της δημιουργίας των δύο κόσμων. Χώρια που κεντρίζουν τα αρχέγονα ένστικτα των Κεντροαριστερών. Οι καλοί λοιπόν και οι κακοί. Οι προοδευτικοί και οι Δεξιοί. Εμείς κι αυτοί. Δημιουργώντας ένα τέτοιο κλίμα, πόσο εύκολο είναι η Φώφη να διανοηθεί καν να συμπράξει με τη… Δεξιά του Κυριάκου; Και εάν κάνει το… λάθος και συμπράξει, το σχέδιο είναι έτοιμο. Θα γεμίσουν την Αθήνα με συγκεντρώσεις εναντίον των… αποστατών με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια ζωή του τόπου. Είπαμε ότι η Ιστορία επαναλαμβάνεται. Οσονούπω θα (ξανα)δούμε τα πρώτα σημάδια. Με την απλή αναλογική σε πρώτη φάση και με την αναθεώρηση του Συντάγματος στη συνέχεια, θα παιχτεί ένα τέτοιο παιχνίδι που θα προδιαγράψουν ένα βασικό θέμα. Πού θα πάει ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς.

Ήδη οι αψιμαχίες έχουν ξεκινήσει όπου δημιουργούνται ήδη δύο κόσμοι στον νέο φορέα. Αυτοί που θεωρούν ότι ο Κυριάκος κάνει «τζιζ» και η καρδιά του νέου φορέα χτυπάει στην Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ. Και οι άλλοι που, έχοντας φάει τόσα χρόνια τα «μπινελίκια» ως Γερμανοτσολιάδες, ούτε ν’ ακούσουν θέλουν για Τσίπρα. Άντε τώρα η Φώφη να βρει άκρη! Στο τέλος τάματα θα κάνουν μήπως και πάρει αυτοδυναμία ο Κυριάκος! Μέχρι και ο… δικός μας Μαλέλλης βγήκε για να ρίξει γέφυρες συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Με την ευκαιρία. Τι έχουν να πουν τώρα κάποιοι «καραμπινάτοι» Δεξιοί του τόπου μας που έτρεχαν πίσω του για μια «τζούρα» δημοσιότητας; Κι όλα για την καρέκλα της εξουσίας. Τώρα το εάν η χώρα συνεχίζει να κινείται στο βάλτο του Αριστερού κρατισμού, απομονωμένη από την υπόλοιπη Ευρώπη, προφανώς πολύ μικρή σημασία έχει…

 


Προετοιμασία για τους δύο… κόσμους!

 

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 1974 

Οι πρώτες μετά τη Χούντα εκλογές 

Είναι οι πρώτες μετά τη χούντα που πραγματοποιήθηκαν από την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας του Κ. Καραμανλή και ανέδειξαν νικήτρια τη Νέα Δημοκρατία με αρχηγό τον ίδιο, με μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και με μοναδικό στην ελληνική πολιτική ιστορία αριθμό ψήφων. Η Ν.Δ. πήρε ποσοστό 54,37% και 220 έδρες. Η Ένωσις Κέντρου-Νέες Δυνάμεις ποσοστό 20,42 αι 60 έδρες , το ΠΑΣΟΚ ποσοστό 13,58% και 12 έδρες και τέλος η Ενωμένη Αριστερά με ποσοστό 9,47% και 8 έδρες. Στο Νομό Λέσβου Ν.Δ. πήρε 31.911 ψήφους, ποσοστό 42,88 και 3 έδρες (Δημ. Νιάνιας, Νικ. Βιγέλλης, Δούκας Καλογήρου). Η Ενωμένη Αριστερά 18.268 ψήφους, ποσοστό 24,54%, η Ένωσης Κέντρου-Νέες Δυνάμεις 12.480 ψήφους ποσοστό 16,77% 1 έδρα (Παν. Αμπατζής) και το ΠΑΣΟΚ 11.267 ψήφους ποσοστό 15,14%.

 

 

ΕΙΠΕ

«Τα νησιά μας έχουν σηκώσει το βάρος όλης της Ευρώπης. Η συμφωνία ανάμεσα στην Ε.Ε. και την Τουρκία είναι δύσκολη, αλλά απαραίτητη. Η κατάσταση εκεί παραμένει δύσκολη. Υπάρχουν πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες και οι διαδικασίες παροχής ασύλου είναι χρονοβόρες».

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, Πρωθυπουργός Ελλάδας

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Εθελοντική αιμοδοσία στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Ιππείου το απόγευμα 4:00 - 9:30.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Η ταινία «Η Μεγάλη Υπόσχεση» στο Cine Αρίων στις 9:15 μ.μ.

- Η ταινία «JUSTICE LEAGUE» στο Cine Αρίων στις 9:30 μ.μ.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ

Παρουσίαση του έργου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου τα έτη 2016 και 2017 στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 7:30 μ.μ.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Οι Οικοπεριηγητές του Φορέα Τουρισμού Μολύβου στη Μονή Δαμανδρίου Πολιχνίτου με προαιρετικό μπάνιο στα Ιαματικά. Αναχώρηση από Μόλυβο στις 8:30.

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

Ο Ορειάς θα περπατήσει από την περιοχή του Αμπελικού μέχρι τη Μικρή Λίμνη, συνάντηση στο My Market στις 9:30 μ.μ.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Σύλλογος Φίλων Στέλιου Καζαντζίδη Λέσβου οργανώνει την ετήσια συνεστίαση των μελών του και των Φίλων του αείμνηστου λαϊκού βάρδου Στέλιου στο κέντρο «Ευκάλυπτος» με ελεύθερη είσοδο στις 8.30 μ.μ. Πληρ. Τηλ. 6943108992, 2251032727.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Πληρωμή συντάξεων Δημοσίο, ΙΚΑ και ΝΑΤ.

ΘΕΑΤΡΟ

Η θεατρική παράσταση «Άνδρες Έτοιμοι για Όλα» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 9:30 μ.μ.

 

ΠΕΜΠΤΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΘΕΑΤΡΟ

Η θεατρική παράσταση «Άνδρες Έτοιμοι για Όλα» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 9:30 μ.μ.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Πληρωμή συντάξεων του ΟΑΕΕ.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey