Τα Δηκτικά

01/07/2012 - 05:56

Ό,τι θέλει ο καθένας κάνει…
Τρύπησε τον τοίχο και πέρασε καμινάδα μέσα από τους διαδρόμους του κτηρίου που αποτελεί το σήμα κατατεθέν της πόλης, το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάννια».
Ο λόγος για τον επιχειρηματία που νοίκιασε το ισόγειο του συγκεκριμένου κτηρίου για να το κάνει ψησταριά!
Αλήθεια, σε ετούτη την πόλη ό,τι θέλει κάνει κανείς, και μάλιστα ανενόχλητα;
Σ.ΜΠΑ

Τηλεφώνημα αγανάκτησης

Ένα τηλεφώνημα αγανάκτησης δεχτήκαμε χθες από αναγνώστριά μας. Όπως μας ανέφερε, το βράδυ της Κυριακής που βρέθηκε έξω από το Δημοτικό Θέατρο την αναστάτωσε το θέαμα από τις οικογένειες των Αθίγγανων που, όπως υποστήριξε, είχαν απλώσει εκεί τις κουβέρτες τους για να διανυκτερεύσουν. Αυτό που τη σόκαρε περισσότερο ήταν το ότι, όπως ισχυρίστηκε, τα μικρά παιδιά έκαναν τις ανάγκες τους μέσα στο πάρκο. «Μόλις είχε φτάσει το κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι», τόνισε απογοητευμένη η ίδια». Και προσέθεσε: «Δεν έχω κάτι με τους γύφτους, απλά θέλω να αναφέρω την κατάντια μας.» Το θέμα είναι λεπτό, αλλά σίγουρα δεν μπορεί να περνάει απαρατήρητο από τους αρμοδίους, όπως δεν περνάει απαρατήρητο, όπως φαίνεται, από πολλούς κατοίκους και επισκέπτες.
Β.Χρ.

Μικρή «όαση»

Τις τελευταίες μέρες έχει ανοίξει ένα νέο καφέ-μπαρ στην πόλη, διαφορετικό από τα άλλα. Ο λόγος για αυτό που βρίσκεται στο Πάρκο Καραπαναγιώτη, στην Καβέτσου, και το οποίο είναι σα μια μικρή όαση μέσα στην πόλη, αφού είναι καλά κρυμμένο μέσα στο πράσινο και έχει πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα. Είναι πολύ ευχάριστο το ότι λειτουργεί για πρώτη φορά τέτοιος χώρος στο συγκεκριμένο πάρκο που, αν και όμορφο, αρκετοί δεν ένιωθαν ασφαλείς να διασχίσουν, ειδικά τις βραδινές ώρες.
Β.Χρ.

Γύρος του Κάστρου

Ιδιαίτερα δημοφιλής έχει γίνει το τελευταίο διάστημα ο δρόμος που περνάει γύρω από το Κάστρο της Μυτιλήνης. Από το πρωί μέχρι και το σούρουπο, είναι πολύς ο κόσμος που τον διασχίζει είτε με τα πόδια είτε τρέχοντας είτε με ποδήλατο είτε βγάζοντας βόλτα το σκύλο του. Μόνιμοι φύλακές του, βέβαια, οι σκύλοι που περιφέρονται καθημερινά στη Φυκιότρυπα και οι οποίοι μπορεί να γαβγίζουν τους περαστικούς, αλλά είναι τελείως άκακοι. Πιο επικίνδυνες είναι οι… λακκούβες!
Β.Χρ.

Νομοσχέδιο «ταφόπλακα»

Ως «ταφόπλακα» για το Πανεπιστήμιο όπως το ξέραμε μέχρι τώρα χαρακτήρισαν οι πρυτάνεις και οι καθηγητές το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που τους παρουσιάστηκε. Το οποίο, όπως υποστηρίζουν στελέχη του, θα έχει πολύ μεγάλες συνέπειες και στη λειτουργία του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που ήδη περνά δύσκολες ώρες.
Β.Χρ.

Τηλεοπτική συνέντευξη…

Συνέντευξη Τύπου… στα τοπικά κανάλια παραχώρησε το Σάββατο ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Νίκος Σηφουνάκης, ο οποίος βρέθηκε το Σαββατοκύριακο στο νησί. Όπως πληροφορηθήκαμε, ήταν μια συνέντευξη της τελευταίας στιγμής. Λογικό είναι όμως να προκαλεί εντύπωση αυτή η επιλεκτική ενημέρωση μόνο στα τηλεοπτικά μέσα.
Πελ.Γ.

Σκουπίδια στα Κεραμειά

Τα σκουπίδια «έπνιξαν» το Σαββατοκύριακο τα Κεραμειά. Όπως μας είπαν κάτοικοι της περιοχής, ακόμη και στην πλατεία του χωριού οι κάδοι των σκουπιδιών ήταν ασφυκτικά γεμάτοι και η δυσοσμία έντονη. Στην καρδιά του καλοκαιριού, με τις θερμοκρασίες να βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα, οι κάτοικοι δεν μπορούν ν’ ανεχθούν αυτή την κατάσταση, που βέβαια δημιουργεί αρνητική εντύπωση και στους επισκέπτες.
Πελ.Γ.


Η νεολεσβιακή ανοησία. Βιολογικό αγρόκτημα και κατά τα άλλα η τιμωρία στη φύση. Που μας ανέχεται…

… και στα «Νησέλια»

Παράπονα εκφράζουν κάτοικοι της περιοχής «Νησέλια» για την κατάσταση της περιοχής. Συνεργεία του Δήμου καθάρισαν πριν 10 ημέρες τα άγρια χόρτα, άφησαν όμως τις στοίβες με τα χόρτα στο σημείο αυτό χωρίς να τα μαζέψουν, μαζί με κάθε λογής σκουπίδια, μπουκάλια, πλαστικά κ.ά.. Μπορεί να μην έχει το απαραίτητο προσωπικό ο Δήμος, όμως τα «Νησέλια» είναι μια από τις λίγες οργανωμένες παραλίες που διαθέτει η Μυτιλήνη. Ας φροντίσουν τουλάχιστον να τη διατηρούν σε μια ανεκτή κατάσταση.
Πελ.Γ.

… και στον Ασώματο

Στον όμορφο Ασώματο οι κάτοικοί του διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί στο νεκροταφείο του χωριού, με ευθύνη της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Τουλάχιστον οι νεκροί ας ησυχάσουν από την επίγεια ανθρώπινη αδιαφορία…
Α.Ω.

Αλλαγές και στο Βοστάνειο

Αλλαγές προβλέπει η πρόταση του Υπουργείου Υγείας για τη λειτουργική αναδιάταξη των νοσοκομειακών υπηρεσιών τού ΕΣΥ, και στη Μυτιλήνη. Σύμφωνα πάντα με την πρόταση που δημοσιεύθηκε στον αθηναϊκό Τύπο, τα κρεβάτια στο Βοστάνειο μειώνονται στα 220 από 250 (που προβλέπονται), ενώ καλύπτονται 237. Οι θέσεις των γιατρών παραμένουν ως έχουν στις 101, ενώ καταργείται μια κλινική. Προτείνεται, τέλος, η συγχώνευση της διοίκησης του Νοσοκομείου Λήμνου με του Νοσοκομείου Μυτιλήνης. Ο διοικητής θα είναι στη Μυτιλήνη, ενώ θα υπάρχει αναπληρωτής διοικητής στη Λήμνο. Η πρόταση θα τεθεί σε διαβούλευση για να εφαρμοστεί από το Σεπτέμβριο.
Πελ.Γ.

Νέοι και νέες φίλιπποι

Το Πανηγύρι του Ταύρου στην Αγία Παρασκευή είναι από τα πιο ζωντανά πανηγύρια της Λέσβου. Το Σάββατο το βράδυ διαπιστώσαμε ότι η νεολαία του χωριού ζει στους ρυθμούς του πανηγυριού. Νέοι αλλά και πολλές νέες φίλιπποι έκαναν βόλτες μέσα στο χωριό με τα άλογά τους και τα παρουσίαζαν σε όσους βρίσκονταν εκεί. Τα άλογα ήταν φροντισμένα και περιποιημένα όσο και οι αναβάτες. Δίπλα σε κάθε άλογο, υπήρχε ένας συνοδός που απέτρεπε πιθανά ατυχήματα. Το Πανηγύρι του Ταύρου στην Αγία Παρασκευή έχει βαθιά παράδοση, η οποία μεταλαμπαδεύεται και στη νέα γενιά, που πάντα δίνει το παρών της.
Ν.Μ.

Οι τεθλιμμένοι συγγενείς

Σαν τους τεθλιμμένους συγγενείς παρακολουθούν οι νησιώτες τις εξελίξεις στο χώρο της ακτοπλοΐας, ανήμποροι να κάνουν οτιδήποτε για την υποβάθμιση των ακτοπλοϊκών συνδέσεων των νησιών μας μεταξύ τους και με την ηπειρωτική Ελλάδα. Όλο και λιγότερα πλοία, όλο και λιγότερα δρομολόγια. Το μόνο αναπάντητο ερώτημα είναι πού βρίσκεται ο πάτος, αν υπάρχει. Το θέμα είναι πολύ κρίσιμο και πάντως δεν μπορεί να αφεθεί στην τύχη του.
Ν.Μ.

Γιατί αποφεύγει το Αϊβαλί η ΝΕΛ

Με δύο δρομολόγια την εβδομάδα από Μυτιλήνη προς Δικελί ξεκινάει το «Κωνσταντίνος Γ.» τής ΝΕΛ. Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε ότι το πλοίο θα προσεγγίζει και το Αϊβαλί. Τελικά αυτός ο προορισμός κόπηκε, αν και έχει μεγαλύτερη επιβατική κίνηση. Δύο είναι οι πιθανές εξηγήσεις: είτε η ΝΕΛ δε θέλει να έρθει σε αντιπαράθεση με τις μικρές ακτοπλοϊκές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη γραμμή, είτε δέχθηκε πιέσεις κι αποφάσισε να αποφύγει τις κακοτοπιές. Εκτός κι αν η ΝΕΛ θέλει να... πλησιάσει την αγορά της Σμύρνης προσελκύοντας πέρα από τους επιβάτες και νταλίκες με προορισμό την... Ευρώπη.
Ν.Μ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey