×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1

Τα Δηκτικά - β' μέρος

27/04/2012 - 21:37

Προεκλογικές υποσχέσεις…

Ο δήμαρχος Δημήτρης Βουνάτσος και οι δημοτικοί σύμβουλοι Παντελής Πατερέλλης και Άρης Χατζηκομνηνός, αντίστοιχα αντιπρόεδρος και γραμματέας τής ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου, συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις τής ΚΕΔΕ στην Αθήνα, όπου οι αυτοδιοικητικοί μετά από πορεία έθεσαν στον υπουργό Οικονομικών τα πιεστικά οικονομικά προβλήματα - λίγο προ της οικονομικής κατάρρευσης - που αντιμετωπίζουν οι δήμοι. Οι αυτοδιοικητικοί ανέφεραν ότι οι δήμοι έχουν συνεισφέρει στη δημοσιονομική προσαρμογή μέχρι τώρα με περικοπές πόρων πάνω από 50% και απαίτησαν αυτές να μη συνεχιστούν.

 

… και στους δήμους

Ζήτησαν, ακόμη, να γίνει πράξη η δέσμευση να αποδοθούν τα επιπλέον 450 εκατ. ευρώ που είχε υποσχεθεί το Υπουργείο Οικονομικών, αλλά και ο πρωθυπουργός το Γενάρη, εισπράττοντας τη δέσμευση του κ. Σαχινίδη πως μπορεί να δώσει 300 εκατ. ευρώ επιπλέον, και μάλιστα η αύξηση αυτή θα φανεί στο δωδεκατημόριο Απριλίου που θα δοθεί τις επόμενες μέρες.

Παρά την προεκλογική υπόσχεση, η ΚΕΔΕ δηλώνει αμετακίνητη στο αίτημα διεκδίκησης 450 εκατ. ευρώ, όχι μόνο γιατί πρόκειται για κυβερνητική δέσμευση, αλλά γιατί τα χρήματα αυτά αποτελούν το ελάχιστο αναγκαίο ποσό για να μη διαλυθεί το τόσο απαραίτητο στις μέρες μας κοινωνικό πρόσωπο των δήμων.

ΜΑΡ.ΠΛ.

 

Δείχνει ενδιαφέρον

Όλη η Μυτιλήνη αναστατώθηκε χτες κατά τη διέλευση των οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τη βόρεια μέχρι και τη νότια έξοδό της. Μάλιστα, υπήρξαν και τηλέφωνα στην εφημερίδα, που ήθελαν να μάθουν τι έγινε. Αυτό δείχνει το ενδιαφέρον των κατοίκων για τα όποια περιστατικά, ακόμη και αν τελικά αποδεικνύεται πως αυτά ήταν - ευτυχώς - απλώς μια άσκηση ετοιμότητας.

Β.Χρ.

 

Λειτουργεί… εν μέρει

Εν μέρει συνεχίζει να λειτουργεί το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης στη Σκάλα Καλλονής, αφού ακόμη δεν έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ οι δύο περιβαλλοντολόγοι που περιμένει. Κοντεύει να κλείσει χρόνο η ιστορία αυτή και ελπίζουμε σύντομα να λήξει, γιατί θα είναι πολύ ωραίο μέσα στο καλοκαίρι να μπορούν οι επισκέπτες να φτάνουν μέχρι εκεί και να το βρίσκουν ανοιχτό.

Β.Χρ.

 

Αναζητείται ψυχραιμία

Χαμός γίνεται στη ΔΕΗ Μυτιλήνης, με πολίτες που ζητούν να κάνουν διακανονισμό για το λογαριασμό τους, τον οποίο δεν μπορούν να πληρώσουν ολόκληρο μεμιάς. Πάντως, τουλάχιστον χτες, που τα πράγματα ήταν σχετικά ήρεμα, οι υπάλληλοι ήταν ιδιαίτερα εξυπηρετικοί και με διάθεση να εξηγήσουν στον καθένα τις απορίες τους. Ελπίζουμε να συνεχίσουν να έχουν την ίδια ψυχραιμία και τους επόμενους μήνες, γιατί, απ’ όσο φαίνεται, οι καταναλωτές έχουν αρχίσει να τη… χάνουν!

Β.Χρ.

 

 

Αναμένεται κοσμοσυρροή

Πάρα πολύς κόσμος αναμένεται να βρεθεί το Σάββατο το πρωί στο χώρο του Κολυμβητηρίου Μυτιλήνης, ώστε να προμηθευτεί πατάτες σε χαμηλή τιμή. Κάτοικοι χωριών της Λέσβου ετοιμάζονται να μεταβούν στην πρωτεύουσα του νησιού, ενώ δέχονται και παραγγελίες από συγγενείς και φίλους, που ζητούν να φέρουν και σε εκείνους ένα 20κιλο τσουβάλι. Το εγχείρημα αναμένεται να έχει ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία και αν μη τι άλλο περιμένουμε και ελπίζουμε όλοι να συνεχιστεί με ίδια ή ακόμη και διαφορετικά προϊόντα, τόσο στη Μυτιλήνη, όσο και σε άλλες περιοχές της Λέσβου, ώστε να έχουν πρόσβαση και οι κάτοικοι απομακρυσμένων από την πόλη περιοχών.

Γ.Σαρ.

 

Ποια παιδική χαρά;

Σε άθλια κατάσταση είναι η παιδική χαρά στην περιοχή της Χρυσομαλλούσας που βρίσκεται απέναντι από γνωστό σούπερ μάρκετ. Εκεί συνυπάρχουν όλων των ειδών οι βρομιές και ψηλά χόρτα, που κάθε άλλο παρά παιδική χαρά θυμίζουν. Συν τοις άλλοις, τα σκουριασμένα όργανα είναι άκρως επικίνδυνα για τα παιδάκια που παίζουν εκεί. Καλό θα ήταν τώρα που έχει ανοίξει ο καιρός και οι γονείς πηγαίνουν τα παιδιά τους στις παιδικές χαρές, να διορθωθούν τα πράγματα από τους αρμοδίους, με καθαρισμό του χώρου, αλλά και συντήρηση των οργάνων. Όπως μας έλεγε αναγνώστρια της εφημερίδας και μητέρα, υπάρχει μεγάλος φόβος να αφήσεις το παιδί σου στη συγκεκριμένη παιδική χαρά, ενώ και τα παιδάκια από μόνα τους, αντικρίζοντας το αποκρουστικό θέμα, μόνο όρεξη για παιχνίδι δεν έχουν.

Γ.Σαρ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey