×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1

Τα Δηκτικά - β' μέρος

27/04/2012 - 21:27

Άλλη Γέραλη…

Μίνι εγκεφαλικό έπαθε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ μόλις στο ψηφοδέλτιο της Κοινωνικής Συμφωνίας που ανακοινώθηκε κεντρικά απ’ το κόμμα, είδε το όνομα της Μαρίας Γέραλη. Τελικά διαπιστώθηκε πως η υποψήφια βουλευτής δεν είναι η γνωστή συνδικαλίστρια του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, αλλά συνονόματή της ιδιωτική υπάλληλος απ’ την Εύβοια.

Κι έτσι, όχι μόνο το στέλεχος που λέγαμε, αλλά και πολλοί άλλοι απ’ το ΠΑΣΟΚ γλύτωσαν και τα εγκεφαλικά, και τα εμφράγματα, κι ό,τι άλλο προκαλούν τέτοιου μεγέθους εκπλήξεις δυο βδομάδες πριν τις εκλογές, αφού ουσιαστικά μόνος ντόπιος στο ψηφοδέλτιο παραμένει ο Αριστείδης Ταξείδης.

 

… κι άλλη στη Δράση                  

Λίγο πριν το ψηφοδέλτιο της Δράσης κατατεθεί στο Πρωτοδικείο, υπήρξε και δεύτερη υποψηφιότητα, στο Νομό Λέσβου, της καταγόμενης απ’ τη Μόρια Ασπασίας Φορμεντίνη. Η κ. Φορμεντίνη, με σπουδές στη Γαλλία και την Αθήνα, σήμερα δραστηριοποιείται ως σύμβουλος επικοινωνίας στους τομείς ναυτιλίας - ακτοπλοΐας, Μ.Μ.Ε. και θεατρικών παραγωγών και εργάζεται ως υπεύθυνη δημόσιων σχέσεων στη «ΝΕΛ Α.Ε.».

ΜΑΡ.ΠΛ.

 

Όχι άλλος θόρυβος…

Με επιστολή του στο «Ε», ο αναγνώστης μας Γιώργος Παπαδάκης θυμίζει πως τον Οκτώβριο του 2010 είχε γράψει στην εφημερίδα μας παραπονούμενος για την πρακτική τού τότε Δήμου Μυτιλήνης να συλλέγει τα απορρίμματα στην περιοχή της Κομνηνάκη (μια περιοχή όπου σε πολύ μικρή έκταση στεγάζει τρεις τουριστικές επιχειρήσεις) στις 4 τα ξημερώματα. Το αποτέλεσμα, ειδικά τα βράδια κάθε Παρασκευής, Σαββάτου και Κυριακής οπότε και αυξάνεται η κίνηση στα νυχτερινά μαγαζιά, είναι να αλέθονται εκατοντάδες γυάλινα μπουκάλια από τα απορρίμματα των μαγαζιών αυτών επί 10, 15, 20 λεπτά, ξεσηκώνοντας ολόκληρη την περιοχή και φυσικά παρενοχλώντας με το χειρότερο τρόπο τους ήδη λιγοστούς, λόγω της γενικότερης κατάστασης, πελάτες. «Η αντίδραση της τότε αρχής ήταν ομολογουμένως αμεσότατη και έδωσε λύση αλλάζοντας το ωράριο», επισημαίνει ο κ. Παπαδάκης.

 

… κατά του τουρισμού

«Τελικά, όμως, παρ’ όλο που άργησε, η κατάσταση επαναλαμβάνεται - όπως αναμενόταν, αφού τα ίδια και τα ίδια λέμε χρόνια τώρα», συνεχίζει ο ίδιος, τονίζοντας πως κατά την άποψή του «δεν είναι τόσο τραγικό ή δύσκολο να περνάνε από το συγκεκριμένο σημείο μια λογική ώρα, ούτε είναι παράλογο για ένα δήμο να προσέχει λίγο παραπάνω σε θέματα που άπτονται του τουρισμού. Όση ηχομόνωση και να έχουμε, όταν κάτω από τα παράθυρά σου αδειάζονται και αλέθονται πέντε - έξι μεγάλοι κάδοι γεμάτοι γυάλινα μπουκάλια, καταλαβαίνετε ότι δεν μπορεί να γίνει ανεχτό. Ευχαριστώ και ελπίζω να εισακουστώ εκ νέου.»

Εννοείται πως με τέτοιου είδους «αντικίνητρα» όπως ο χαρακτηριστικός θόρυβος απ’ το άλεσμα γυαλιών, το μόνο που μπορεί να εξασφαλίσει η πόλη, είναι… να αδειάσει από τουρίστες.

ΜΑΡ.ΠΛ.

 


Τον χαιρετούσαν…

Την ώρα της συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση των υποψηφίων της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ακούστηκε ο γνωστός θόρυβος απ’ την παραβίαση του εναέριου χώρου.

«Αν πρόκειται για τουρκικό αεροσκάφος, χαιρετίζουν την υποψηφιότητά μου», είπε ο Φωτής Ξύδας, συμφωνώντας με το σχετικό σχόλιο που του έκανε ο συνυποψήφιός του Νίκος Κατράνης.

 

… τον θέλουν

Πριν ξεκινήσει η παρουσίαση κι ενώ γινόταν γενική συζήτηση για το πόσο συχνά αδικούνται οι συνεπείς, ο Φωτής Ξύδας ανέφερε πως είναι ομοίως σύνηθες το φαινόμενο στην ελληνική πραγματικότητα να μην αναγνωρίζεται η προσφορά κάποιου, έστω και με ένα «ευχαριστώ». Σε αντίθεση, όπως συμπλήρωσε, με την τουρκική πρακτική.

Ως ένδειξη αυτής της διαφορετικής αντίληψης στη γείτονα χώρα, ο κ. Ξύδας έδειξε και την επιστολή που πριν λίγο είχε λάβει απ’ το Πανεπιστήμιο της Σμύρνης, το οποίο και του απηύθυνε την τιμητική πρόσκληση, τώρα που συνταξιοδοτήθηκε, να διδάξει στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων.

ΜΑΡ.ΠΛ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey