×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1

Τα Δηκτικά - β' μέρος

27/04/2012 - 21:04

Συνέλευση για το νόμο

Γενική συνέλευση θα έχει αύριο στις 7 το απόγευμα το Σωματείο των Αγοραίων της Λέσβου, για να αποφασίσει πώς θα κινηθεί σχετικά με το νόμο για τα ταξί που έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις. Όπως είπε στο «Ε» ο πρόεδρος του Συλλόγου, Ανδρέας Αξής, μετά τη συνέλευση και αφού παρθούν αποφάσεις, θα είναι σε θέση να ανακοινώσει τη στάση που θα κρατήσει ο Σύλλογος.

Γ.Σαρ.

 

Τραπέζι για όλους

Τράπεζα αγάπης για όλη την Ενορία του Αγίου Νικολάου Αμπελικού διοργανώνεται σήμερα στις 8:00 το βράδυ από την εκκλησία του χωριού. Όπως μας είπε ο ιερέας του ναού, πατήρ Ευστράτιος Κακάμπουρας, εδώ και 10 χρόνια συνηθίζεται μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και του Πάσχα να διοργανώνεται ένα τραπέζι με φαγητά, στο οποίο είναι καλεσμένοι όλοι οι ενορίτες, ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας και γλώσσας.

Γ.Σαρ.

 

Οι εργάτες γης πληρώνονται με εργόσημο

Μόνο με εργόσημο πληρώνονται οι εργάτες γης, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΟΓΑ. Κι ο χρόνος ασφάλισής τους υπολογίζεται αποκλειστικά με βάση τις αμοιβές που έχουν λάβει με το εργόσημο.

Γι’ αυτό και όσοι εργάζονται ως εργάτες γης θα πρέπει, οπωσδήποτε, να ζητούν την πληρωμή τους αποκλειστικά με εργόσημο, ώστε να κατοχυρώνουν το δικαίωμά τους για ασφάλιση, περίθαλψη και σύνταξη από τον ΟΓΑ. Σε αντίθετη περίπτωση, δε θα δικαιούνται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από τον Οργανισμό.

Θυμίζουμε ότι το εργόσημο πληρώνεται σε τραπεζικό κατάστημα. Ο ΟΓΑ κρατάει το ποσοστό που αφορά στην ασφάλιση του εργαζομένου και το υπόλοιπο αποδίδεται στον εργαζόμενο.

Ν.Μ.

 

Συναντήσεις Επιμελητηρίων, αλλά…

Πολύ καλές είναι οι συναντήσεις του Επιμελητηρίου Λέσβου με τις διοικήσεις των επιμελητηρίων των τουρκικών παραλίων. Παρ’ όλα αυτά, θα πρέπει κάποια στιγμή το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου να κάνει μια αποτίμηση των αποτελεσμάτων αυτών των επαφών. Να εκτιμηθεί, δηλαδή, τι αποτελέσματα έχουν φέρει και ποιους νέους δρόμους έχουν ανοίξει, ώστε να γίνεται πιο αποτελεσματική δουλειά στις μελλοντικές επαφές, προς όφελος των αμοιβαίων επιχειρηματικών ανταλλαγών, που πρέπει να είναι και το ζητούμενο.

Ν.Μ.

 

ΕΤΑΛ: «Ελάτε να σας ενημερώσουμε»

Η ΕΤΑΛ με χθεσινή ανακοίνωσή της κάνει γνωστό ότι είναι έτοιμη να ενημερώσει τους υποψήφιους βουλευτές των κομμάτων για τα θέματα που απασχολούν τον τόπο μας και στα οποία έχει συμμετοχή η ΕΤΑΛ μέσω των αναπτυξιακών προγραμμάτων που χειρίζεται.

Ν.Μ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey