×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1

Τα Δηκτικά - α' μέρος

27/04/2012 - 21:03

Λακκούβες παντού

Όσο πάνε και πληθαίνουν οι λακκούβες, στους δρόμους και τα στενά της Μυτιλήνης. Για τα σημεία ορισμένων, μάλιστα, δεν υπάρχει καλή ορατότητα και γίνονται ακόμη πιο επικίνδυνες για τα διερχόμενα οχήματα, και καλό θα είναι κάποια στιγμή να αρχίσει να λαμβάνεται κάποια μέριμνα από τους αρμοδίους, καθώς έρχεται και το καλοκαιράκι και μαζί με αυτό και οι επισκέπτες της πόλης, που κινδυνεύουν να… πέσουν ξαφνικά σε κάποια τρύπα!

Β.Χρ.

 

Πολλές οι εκδηλώσεις

Πολλές είναι οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται το διάστημα αυτό από πολιτιστικούς συλλόγους της Λέσβου. Όλα δείχνουν πως οι τελευταίοι έχουν αρχίσει να συσπειρώνονται και να οργανώνονται όλο και περισσότερο, κι αυτό φαίνεται από τη δράση που αναπτύσσουν. Κάτι που αντανακλά και στους κατοίκους των διαφόρων χωριών, που βλέπουν τις περιοχές τους να ζωντανεύουν και πάλι.

Β.Χρ.

 

Λείπει το Χαμάμ

Το έχουμε συνηθίσει κλειστό, αλλά σίγουρα είναι πολλοί αυτοί που, κάθε φορά που περνούν από μπροστά του, σκέφτονται τι ωραία που θα ήταν αν λειτουργούσε όλο το χρόνο. Ο λόγος για το Τσαρσί Χαμάμ, που άνοιξε πριν λίγες μέρες για τη Βραδιά Ποίησης του Συλλόγου «Η Επάνω Σκάλα», αλλά κατά τα άλλα παραμένει αναξιοποίητο. Και είναι κρίμα, γιατί ο χώρος του είναι πραγματικά εντυπωσιακός και φιλόξενος.

Β.Χρ.

 

Χρειάζεται και χώρος πάρκινγκ

Πολύ ευχάριστο το ότι θα διαμορφωθεί προστατευτικό τοιχίο στο δρόμο της Επάνω Σκάλας που οδηγεί έξω από την πόλη. Οι αρμόδιοι, πάντως, καλό θα είναι να μεριμνήσουν και για την ύπαρξη χώρων στάθμευσης, είτε από τη μια είτε από την άλλη πλευρά του δρόμου, λαμβάνοντας υπόψη τους το συνωστισμό των αυτοκινήτων τους καλοκαιρινούς μήνες, κατά τις εκδηλώσεις στο Αρχοντικό Γεωργιάδη. Μέχρι τώρα οι ιδιοκτήτες τους τα πάρκαραν πάνω στα… βότσαλα σχεδόν. Αν μπει ο τοίχος, θα χρειαστεί επιπλέον χώρος για το σκοπό αυτό.

Β.Χρ.

 

Τα καλύτερα...

Τα καλύτερα λόγια έχουν να πουν για τη Μυτιλήνη και τη Λέσβο οι κάτοικοι της συμπρωτεύουσας. Τόσο αυτοί που την έχουν επισκεφτεί, όσο και άλλοι που απλώς μαθαίνουν πράγματα για το νησί από τα Μ.Μ.Ε., δηλώνουν εντυπωσιασμένοι από τη φυσική της ομορφιά, αλλά και από την εικόνα της πόλης της Μυτιλήνης. Καλό είναι να τα ακούμε αυτά, αλλά όχι να επαναπαυόμαστε, και να φροντίζουμε να διατηρούμε την εικόνα αυτή όσο πιο καλά γίνεται. Για να μη γίνει και η Μυτιλήνη μια πόλη που κάποια στιγμή οι κάτοικοί της θα νιώσουν ότι τους πνίγει.

Β.Χρ.

 

Στην τελική ευθεία

Συνάντηση με ανθρώπους της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου θα είχε χθες ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης, Θεόδωρος Στεργίου, προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο καλύτερης τιμής εισιτηρίου των φορτίων με τις πατάτες Νευροκοπίου που πρόκειται να έρθουν στο νησί. Παράλληλα, όπως είπε στο «Ε» ο κ. Στεργίου, χθες το βράδυ θα συνεδρίαζε η Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης και μεταξύ άλλων θεμάτων θα συζητούσε και για την οργάνωση της συγκεκριμένης δράσης, ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται και οι λεπτομέρειες.

Γ.Σαρ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey