×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1

Τα Δηκτικά - β' μέρος

27/04/2012 - 20:59

Ποδηλατο...νέα

Συνεχίζει την παράδοση στα ονόματα που δίνει στις ποδηλατάδες της η ομάδα «Μυτιλήνη Bike Night», αφού προχτές καλούσε σε μια… νηστίσιμη ποδηλατάδα. Δεν ξέρουμε αν τελικά έγινε η βόλτα, αφού ο καιρός ήταν αρκετά άστατος, θα ήταν όμως μια πολύ καλή ευκαιρία για τους συμμετέχοντες ποδηλάτες να κάψουν τα όσα κατανάλωσαν τις ημέρες τού Πάσχα.

 

Ποδηλατο...νέα (2)

Και δυσάρεστα όμως συμβαίνουν στον κόσμο των ποδηλατών. Φαίνεται πως άγνωστοι έκλεψαν το ποδήλατο ενός μέλους της ομάδας και μάλιστα μέσα από την αποθήκη του σπιτιού του. Δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνονται κλοπές ποδηλάτου στη Μυτιλήνη, αφού, ειδικά όταν μπαίνει η άνοιξη και ανοίγει ο καιρός, διάφοροι βρίσκουν ευκαιρία να αρχίσουν τις… νυχτερινές εξορμήσεις σε αυλές και σπίτια όπου βρίσκονται δεμένα ποδήλατα.

Β.Χρ.

 

 

Για το «κίνημα της πατάτας»

Πολύς είναι ο κόσμος που ενδέχεται να χαρεί με το «κίνημα της πατάτας» που οργανώνεται στη Λέσβο. Αρκετοί πολίτες του νησιού έλεγαν καιρό τώρα πως πρέπει να «στηθεί» ένα αντίστοιχο κίνημα, ώστε να διευκολυνθούν και οι δύο πλευρές. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι και εκείνοι που πιστεύουν πως αν λειτουργήσει και στη Λέσβο, θα έχει μαζική συμμετοχή, ενώ θεωρούν πως εκτός από πατάτες θα πρέπει να διατεθούν και άλλα προϊόντα, με προτεραιότητα το λάδι.

Γ.Σαρ.

 

Βράχοι στο δρόμο

Οι μπόρες της Τετάρτης, εκτός από μικροπροβληματάκια σε περιοχές του νησιού, προκάλεσαν και κατολισθήσεις βράχων στο δρόμο Μυτιλήνης - Καλλονής. Μικροί βράχοι είχαν κατρακυλήσει μέσα στο δρόμο, δημιουργώντας ένα επικίνδυνο σκηνικό σε συνδυασμό με το βροχερό οδόστρωμα. Παρ’ όλα αυτά, ευτυχώς προβλήματα δε δημιουργήθηκαν και η κακοκαιρία φαίνεται πλέον πως απομακρύνθηκε για τα καλά.

Γ.Σαρ.

 

Και άλλοι «πουλάκηδες»

Όλο και περισσότεροι παρατηρητές πουλιών καταφτάνουν στο νησί, καθώς από αυτόν το μήνα και μετά αρχίζει η μεγάλη προσέλευσή τους. Οι κακοκαιρία των ημερών δεν πτόησε τους επισκέπτες και η βροχή δεν τους εμπόδισε να απολαύσουν το χόμπι τους και τα σπάνιας ομορφιάς πουλιά. Αν και λίγοι - για την ώρα -, αποτελούν μια πρώτη οικονομική ανάσα για τις επιχειρήσεις των περιοχών όπου διαμένουν, πράγμα απαραίτητο για τους καταστηματάρχες, που βίωσαν φέτος ίσως το δυσκολότερο χειμώνα τους επαγγελματικά.

Γ.Σαρ.

 

 

Αγοράζουν πετρέλαιο θέρμανσης

Μικρή παράταση στη διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης δόθηκε, έως το τέλος του μήνα. Πολλοί είναι εκείνοι που σπεύδουν να αγοράσουν τώρα πετρέλαιο θέρμανσης ώστε να αποφύγουν τις υψηλές τιμές που θα έρθουν τον Οκτώβριο. Οπότε και αναμένεται να αυξηθεί η τιμή του στο 1,4 ευρώ το λίτρο.

Κοινώς, τρέχουν για να σώσουν ό,τι μπορούν.

Ν.Μ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey