×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1

Τα Δηκτικά - γ' μέρος

27/04/2012 - 20:34

Κύριε Διευθυντά,

Πιο στέλεχος της δημοτικής αρχής Βουνάτσου πρότεινε σε διαδικασία τού ΠΑΣΟΚ, με τον προσδιορισμό ότι πρόκειται για «αξιοπρεπή υποψηφιότητα για την εκλογική περιφέρεια Λέσβου», αυτή του Παντελή Πατερέλλη;

Διαπορών Μυτιληνιός

 

Έρχονται αλλαγές

Η πιο τρανταχτή, για το προσωπικό, παρέμβαση της δημοτικής αρχής φαίνεται πως στην πράξη δεν «περπάτησε». Για αυτό και σχεδιάζονται άμεσα σοβαρές αλλαγές, έτσι ώστε να επιστρέψει ο καθείς στο αντικείμενο που γνωρίζει καλά. Παράλληλα, σχεδιάζονται και «μηχανισμοί αυξημένου ελέγχου», του συνόλου των υπηρεσιών, όπως τουλάχιστον λένε εκείνοι που εισηγούνται τη «νέα τάξη πραγμάτων» προκειμένου να λειτουργήσουν αποδοτικότερα οι δημοτικές υπηρεσίες.

Εδώ θα είμαστε και μετά το Πάσχα, να δούμε κατά πόσο και πώς «θα αναστηθεί» και ο Δήμος Λέσβου.

ΜΑΡ.ΠΛ.

 

Νόμιμο πλέον

«Όμοιες ή ομοειδείς δαπάνες δύνανται να εγγραφούν σε ξεχωριστές πιστώσεις, κατά Ειδικό Φορέα και Κωδικό (ΚΑΕ), στον εγκεκριμένο προϋπολογισμό της περιφέρειας ή του δήμου και να εκτελεστούν αυτοτελώς, εφόσον αφορούν σε διαφορετικές περιφερειακές ή δημοτικές ενότητες, αντιστοίχως», αναφέρει η παράγραφος 14 του άρθρου 6 του «Καλλικράτη ΙΙ», αλλάζοντας το καθεστώς που ίσχυε έως τώρα για προμήθειες και έργα. Όπως σχολίαζε ο αντιδήμαρχος Γιάννης Τσακίρης, με τα νέα δεδομένα θα μπορούν, για παράδειγμα, να γίνονται προμήθειες ανά δημοτική ενότητα σύμφωνα με τις ανάγκες της, δίχως να χρειάζεται να προηγηθεί μελέτη για το σύνολο των 13 δημοτικών ενοτήτων.

Μέχρι σήμερα, αν ήθελε το Πλωμάρι λάμπες, θα έπρεπε να αγοραστούν και για την Ερεσό, διαφορετικά υπήρχε ο κίνδυνος να εκληφθεί ως κατάτμηση η όποια προμήθεια γινόταν.

ΜΑΡ.ΠΛ.

 

Καμμία ένσταση

Και ο τελευταίος σκόπελος που θα μπορούσε να αποτρέψει την ανάθεση του μεγάλου έργου του οδικού άξονα Καλλονής - Σιγρίου, η υποβολή δηλαδή ενστάσεων επί του διαγωνισμού που έγινε στις 27 Μαρτίου, αποφεύχθηκε. Όπως ανέφερε, με ιδιαίτερη ανακούφιση, ο αντιδήμαρχος Ερεσού - Αντίσσης και μέλος της επιτροπής του διαγωνισμού, Αντώνης Κουμαράς, δεν υποβλήθηκε καμμία ένσταση, οπότε και θα προχωρήσει η διαδικασία συμβασιοποίησης του έργου.

ΜΑΡ.ΠΛ.

 

Κάλλιο αργά…

Μόλις την προηγούμενη βδομάδα εγκρίθηκε πίστωση ύψους 50.000 ευρώ για την πληρωμή της προβλεπόμενης αποζημίωσης των δημοτικών συμβούλων για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις το διάστημα από 1ης Ιανουαρίου 2011 έως και 30 Ιουνίου 2011.

Το χιλιάρικο που περίπου αναλογεί στον καθένα για τόσες πολύωρες συνεδριάσεις, τόση βενζίνη και κυρίως για τόση ψυχική ταλαιπωρία, είναι το ελάχιστο που παίρνουν, και μάλιστα με τόσο μεγάλη καθυστέρηση.

ΜΑΡ.ΠΛ.

 

Καθαρά τις γιορτές

Με ανακοίνωσή του, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ηλίας Κουνιαρέλλης, ζητά απ’ τους δημότες να επιδείξουν προσοχή στο θέμα των σκουπιδιών, τοποθετώντας τα απορρίμματα της καθημερινότητας στους κάδους, ώστε να διατηρηθούν η πόλη και τα χωριά καθαρά τις μέρες των γιορτών.

Με άλλο έγγραφό του προς όλες τις δημοτικές κοινότητες, ζητά να γίνει αποκομιδή σε κεντρικά σημεία Μεγάλη Παρασκευή και Μεγάλο Σάββατο, προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα με την καθαριότητα.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Κουνιαρέλλης, αν όλοι επιδείξουμε υπευθυνότητα, μπορεί το νησί - όσο δύσκολο και αν φαίνεται κάτι τέτοιο - να κάνει καθαρό Πάσχα. Μακάρι.

ΜΑΡ.ΠΛ.

 

Μάζεψαν μύρα 

Για τις ανάγκες των επιταφίων του Μολύβου, που παραδοσιακά στολίζονται με μύρα μαζεμένα από τις απόκρημνες πλαγιές των γύρω βουνών, δούλεψαν χθες Μεγάλη Πέμπτη, όπως και κάθε Μεγάλη Πέμπτη τα τελευταία χρόνια, οι Ναυτοπρόσκοποι του χωριού.

Και του χρόνου!

Α.Ω.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey