Τα Δηκτικά

01/07/2012 - 05:56

Άσκηση της ΕΛΑΣ
Δεν πρόκειται για κάποια μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για σύλληψη επικίνδυνου κακοποιού, αλλά για μια άσκηση τμημάτων της Αστυνομίας που έγινε στις παλιές αποθήκες της Αγροτικής Τράπεζας στον Καρά Τεπέ. Οι περαστικοί βέβαια που βρέθηκαν εκεί και είδαν τους αστυνομικούς με τα όπλα να «ζώνουν» την αποθήκη, έζησαν λίγο από αστυνομική ταινία… χωρίς όμως κακοποιούς.
Πελ.Γ.

Ας τον καθαρίσουν

Κάτι από σκουπιδότοπο αλλά και από… ζούγκλα συνεχίζει να θυμίζει ο δρόμος πίσω από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Στις δυο πλευρές του δρόμου υπάρχουν παντού σκόρπια σκουπίδια, ενώ τα άγρια χόρτα κοντεύουν να πνίξουν το δρόμο. Δεν είναι μεγάλη υπόθεση για το Δήμο να στείλει ένα συνεργείο να καθαρίσει το σημείο. Η εικόνα του όμως, τόσο καιρό τώρα, είναι απογοητευτική.
Πελ.Γ.

Βλάβες στα φανάρια

«Μεταδοτική ασθένεια» μοιάζει να έχει «χτυπήσει» τα φανάρια στο κέντρο της Μυτιλήνης, καθώς σε διάφορα σημεία παρουσιάζουν βλάβη. Χθες δε λειτουργούσαν κάποια από τα φανάρια στην Πλατεία Σαπφούς, αλλά και στην Πλατεία Αλυσίδας. Γίνονται, άραγε, οι αναγκαίες συντηρήσεις κάθε τόσο ή θα τα δούμε κάποια στιγμή ξαφνικά όλα μαζί να μη λειτουργούν;
Πελ.Γ.

Μεγάλη συμμετοχή

Ήταν ίσως η πρώτη φορά προχθές που η στάση εργασίας που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης είχε τόσο μεγάλη συμμετοχή. Οι υπηρεσίες και τα τμήματα του Νοσοκομείου άδειασαν και το προσωπικό ασφαλείας καλούνταν να εξυπηρετήσει όπως-όπως τον κόσμο. Οι περικοπές σε μισθούς και επιδόματα, τα «χαράτσια» αλλά και ο φόβος της εφεδρείας έχει κάνει το προσωπικό του Νοσοκομείου να είναι ανάστατο. Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, ότι εδώ και λίγες ημέρες παρουσιάζεται «κύμα» αιτήσεων για συνταξιοδότηση στο Βοστάνειο.
Πελ.Γ.

Στην αναμονή

Γιώργος Ορφανός, Γιώργος Εγγλέζος και Νίκος Αθανάσης προχθές πέρασαν όλο το πρωινό τους έξω από την αίθουσα του Πλημμελειοδικείου Μυτιλήνης. Περίμεναν υπομονετικά έως τις πρώτες απογευματινές ώρες την εκδίκαση της υπόθεσης Σαμιώτη - Στεφανιδάκη. Τελικά δόθηκε αναβολή, και έτσι θα χρειαστεί να επανέλθουν μετά από περίπου έξι μήνες.
Ν.Μ.

Κι ένα «μπράβο»…

Εκατοντάδες οι πολίτες που συρρέουν και στην Εφορία της Μυτιλήνης ψάχνοντας να βρουν μια άκρια στη λαίλαπα των χαρατσιών. Και για να λέμε του στραβού του δίκιο, δεν είναι πολλοί οι υπάλληλοι της Εφορίας στη Μυτιλήνη, για να εξυπηρετήσουν τόσο κόσμο. Κοντά σε αυτούς, και ένας υπάλληλος προχθές, στο τμήμα που κόβονται παράβολα στο δεύτερο όροφο, ο οποίος εξυπηρετούσε με το ένα χέρι έχοντας το δεύτερο κρεμασμένο λόγω μιας επικονδυλίτιδας που τον ταλαιπωρούσε, υπολογιστή ένεκα… Να λέμε και καμμιά καλή κουβέντα για τους δημοσίους υπαλλήλους, που τόσα και τόσα ακούν στις μέρες μας.
Σ.ΜΠΑ

«Βαρελόσκυλα»

Ένας αναγνώστης μας μάς τηλεφώνησε χτες για να μας συγχαρεί για το προχτεσινό μας δημοσίευμα για τα «βαρελόσκυλα». Όπως τόνισε, μάλιστα, έχει και ο ίδιος παρόμοια εμπειρία να μοιραστεί, από την περιοχή όπου μένει πάνω στο νησί. Τα συγχαρητήρια αξίζουν σε όσους είναι πραγματικά φιλόζωοι και το θέμα είναι όλη αυτή η ιστορία να έχει ένα αίσιο τέλος για τα ίδια τα ζώα.
Β.Χρ.

Αποφασισμένοι μαθητές

Πολύ αποφασισμένοι έδειχναν χτες οι μαθητές του 3ου Λυκείου Μυτιλήνης. Απ’ ό,τι καταλάβαμε, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τα βιβλία που λείπουν από τις τάξεις τους και δε σκοπεύουν να υποχωρήσουν μέχρι να τα πάρουν στα χέρια τους. Θέμα που απασχολεί και όλους τους άλλους συμμαθητές τους, εντός και εκτός Λέσβου, και που απ’ ό,τι φαίνεται θα κρατήσει καιρό ακόμη.
Β.Χρ.

Βιβλιοθήκη Μήθυμνας

Νέες δράσεις αναμένεται να ξεκινήσει για τη νέα χρονιά η Βιβλιοθήκη της Μήθυμνας. Δεν έχει καθοριστεί ακόμη κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα, αν όμως πραγματοποιηθούν εργαστήρια όπως πέρυσι, οι κάτοικοι του Μολύβου θα έχουν πολύ ωραίες ασχολίες να περάσουν το χειμώνα τους.
Β.Χρ.

Καιρός να αλλάξετε

Μία - μία οι μεγάλες εμπορικές αλυσίδες βάζουν πλώρη για μεγάλα καταστήματα στην πόλη της Μυτιλήνης και γύρω από αυτή. Το νομικό πλαίσιο τώρα πια είναι εξαιρετικά ευνοϊκό για αυτές. Πολύ σύντομα το σκηνικό στο χώρο του εμπορίου θα αλλάξει ριζικά, και στη Λέσβο και στα άλλα νησιά του Αιγαίου.
Η μάχη, λοιπόν, για να μην υπερβούν το όριο των 500 τ.μ. ή να μην ανοίξουν νέα πολυκαταστήματα και σούπερ μάρκετ είναι μάχη οπισθοφυλακών. Δε λέμε ότι δεν πρέπει να τη δώσουν αυτήν τη μάχη οι εμπορικοί σύλλογοι, αλλά ότι άλλη πρέπει να είναι η προτεραιότητά τους. Κατά την άποψή μας, μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες των εμπορικών συλλόγων τους, οι έμποροι πρέπει να συζητήσουν τις εναλλακτικές δυνατότητες που έχουν για να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητά τους. Είτε αλλάζοντας τα είδη που εμπορεύονται είτε διαφοροποιούμενοι από τις εμπορικές αλυσίδες. Σίγουρα πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα, αλλά κατά την άποψή μας δεν υπάρχει άλλη διέξοδος. Κι επιπλέον, πρέπει να πούμε ότι δεν είναι βέβαιο πως θα επιβιώσουν όλες οι μικρές εμπορικές επιχειρήσεις.
Ν.Μ.

Κινηθείτε

Γράφαμε προχθές σε σχόλιο ότι έχουν δίκιο οι Οικολόγοι να φοβούνται πως θα επαναληφθούν όσα συνέβαιναν τα προηγούμενα χρόνια στη λειτουργία των ελαιοτριβείων. Οι δύο τελευταίες δεκαετίες αυτό δείχνουν. Φίλοι ελαιοτριβείς μάς έλεγαν χθες ότι τα οικονομικά τους είναι τόσο ισχνά, που δεν μπορούν να κάνουν τις επενδύσεις που τους ζητούν. Παραδόξως, κανένας από αυτούς που επικοινώνησαν μαζί μας δεν είχε διαβάσει το τέλος του σχολίου, όπου παρακινούσαμε τα ιδιωτικά και τα συνεταιριστικά ελαιοτριβεία να αξιοποιήσουν τη μέθοδο που παρουσίασε πριν από έξι μήνες ο κ. Χαρτζουλάκης από το Ινστιτούτο Ελαίας και Υποτροπικών Φυτών των Χανίων. Μια εξαιρετικά απλή μέθοδο, πολύ φιλική στο περιβάλλον, που απαιτεί εξαιρετικά μικρή επένδυση. Ας αντιληφθούν οι φίλοι ελαιοτριβείς ότι κανείς δε θα τους δώσει έτοιμη λύση στο πιάτο.
Ν.Μ.

Πεθύμησαν το «Θεόφιλο»

Εδώ και καιρό έχουμε γράψει ότι κύριο μέλημα όλων των ακτοπλοϊκών εταιρειών είναι να μειώσουν τα έξοδά τους. Μέσα σε αυτό το κλίμα, η ΝΕΛ βάζει το «Μυτιλήνη» να εκτελεί δρομολόγια στη θέση τού «Ταξιάρχης» χωρίς να αντικαθιστά το πρώτο με άλλο πλοίο. Κάποιοι πιστεύουν ότι η ΝΕΛ θα βάλει στη θέση του «Μυτιλήνη» το «Θεόφιλος», αλλά προφανώς δε γνωρίζουν τα στοιχεία της επιβατικής κίνησης στη γραμμή Πειραιάς - Χίο - Μυτιλήνη. Γι’ αυτό τρέφουν φρούδες ελπίδες.
Ν.Μ.

Ανακάλεσαν…
Μετά τη συνάντηση που είχαν το απόγευμα της Πέμπτης με το γενικό γραμματέα Δημήτρη Χαλκιώτη και το δήμαρχο Λέσβου, ο πρόεδρος Κώστας Μουτζούρης και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Πλωμαρίου Παρασκευή Γερακίτη και Γρηγόρης Αντωνάκας ανακάλεσαν τις παραιτήσεις τους.
Όπως είπε ο Δημήτρης Βουνάτσος, σε επιστολή που του έστειλαν και δεν είχε δημοσιοποιηθεί έως και χθες το μεσημέρι στα μέσα ενημέρωσης, ανέφεραν ότι έμειναν ικανοποιημένοι απ’ το γεγονός ότι υιοθετήθηκε το ψήφισμά τους απ’ το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου, αλλά και απ’ τη δέσμευση του δημάρχου να ενημερώσει τους δημόσιους φορείς της περιοχής ότι θα τύχουν δωρεάν στέγασης σε δημοτικά ακίνητα.
Μάλιστα, ο κ. Βουνάτσος ανέφερε ότι η ίδια πρόταση θα γίνει για όλες τις δημόσιες υπηρεσίες που έχουν υποκαταστήματα ανά τη λεσβιακή ύπαιθρο και προβάλλουν το μίσθωμα ως πρόφαση-αιτία να τα κλείσουν.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey