Τα Δηκτικά

01/07/2012 - 05:56

Στο Νοσοκομείο ο Άρης
Στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης νοσηλεύεται από το απόγευμα της Δευτέρας, σύμφωνα με πληροφορίες, ο διοικητής του ιδρύματος, Άρης Χατζηκομνηνός. Μια ξαφνική αδιαθεσία σε συνδυασμό με έντονη δυσφορία και αύξηση της πίεσης τις τελευταίες ημέρες, τον οδήγησαν στο Νοσοκομείο για προληπτικές εξετάσεις και θεραπεία.
Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία, ωστόσο κρίθηκε αναγκαίο από τους γιατρούς που τον παρακολουθούν να μείνει για νοσηλεία.
Εμείς του ευχόμαστε περαστικά.
Α.Ω.

Άλλη μια επισήμανση για το πάρκινγκ

Ίσως θεωρηθεί… «εμμονή» από κάποιους, αφού το σχολιάσαμε πριν κάποιο καιρό, ωστόσο αναγκαζόμαστε να το σχολιάσουμε και πάλι, καθώς συνεχίζεται το φαινόμενο με τα αυτοκίνητα που κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ παρκάρουν πάνω στην προκυμαία - στο κομμάτι της που βρίσκεται μπροστά από την πλατεία Σαπφούς. Το θετικό είναι, τουλάχιστον, ότι την Παρασκευή και το Σάββατο που μας πέρασαν, ο αριθμός των αυτοκινήτων που ήταν ανεβασμένα στο πεζοδρόμιο είχε μειωθεί σε σχέση με εκείνον που εμφανίστηκε μια εβδομάδα πριν. Τότε, εκτός από μεγάλα αυτοκίνητα και τζιπ - στα οποία αναφερόμασταν και σε προηγούμενο σχόλιο που είχαμε κάνει πριν λίγο καιρό -, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της Μυτιλήνης, στον πεζόδρομο είχαν ανέβει πλέον και κούρσες. Συνολικός αριθμός οχημάτων περί τα 15. Και οι πεζοί, για άλλη μια φορά… έψαχναν προκυμαία να περπατήσουν.

Μείωση προσωρινή;
Ελπίζουμε η μείωση αυτή του προηγούμενου Σαββατοκύριακου να μην ήταν τυχαία και να οφείλεται στο ότι ορισμένοι οδηγοί αυτοκινήτων έχουν αντιληφθεί πως είναι προβληματικό -και αντιαισθητικό- να παρκάρουν τα οχήματά τους πάνω στην προκυμαία της πόλης, ή στο ότι το Λιμενικό -όπως ενημερωθήκαμε- έχει αρχίζει πλέον να κόβει… πρόστιμα. Και πως δεν οφείλεται στο ότι το Σαββατοκύριακο που μόλις πέρασε, ο καιρός ήταν πολύ πιο καλός από αυτό που προηγήθηκε -αφού το κρύο οδηγεί και περισσότερο κόσμο στο να χρησιμοποιήσει το αυτοκίνητό του για τη νυχτερινή του έξοδο. Γιατί εάν ισχύει το τελευταίο, το φαινόμενο μάλλον θα εντείνεται, παρά θα μειώνεται από εδώ και πέρα… Εκτός αν καταλάβουν οι οδηγοί ότι το να παρκάρουν τα οχήματά τους στο σημείο αυτό - και μάλιστα μεγάλα οχήματα όπως τα τζιπ - προσβάλλει τους πεζούς συμπολίτες τους.
Β.Χρ.

Όλοι στα…

Το μεγάλο άγχος των στελεχών της Ν.Δ., μετά την ολοκλήρωση του έκτακτου Συνεδρίου και τον καθορισμό της διαδικασίας ανάδειξης του νέου προέδρου, είναι η συμμετοχή στις εκλογές. Το πώς θα υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στις εκλογές της 29ης Νοεμβρίου σε όλη την Ελλάδα.
Το υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να διευκολύνει τη διαδικασία των εκλογών, κατόπιν αιτήματος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απέστειλε επιστολή προς τους ΟΤΑ, ζητώντας τους να βοηθήσουν στο μέτρο των δυνατοτήτων τους στις εκλογές. Οι ΟΤΑ, λοιπόν, καλούνται να διαθέσουν καταστήματα ή και χώρους ΚΕΠ, όπως εδώ και καιρό είχε συζητηθεί και στη Λέσβο πως θα χρειαζόταν να γίνει, για να στηθούν κάλπες σε όλους τους δήμους ή τουλάχιστον στους περισσότερους. Σε τοπικό επίπεδο εξετάζεται το ενδεχόμενο όμοροι δήμοι, όπως η Γέρα και το Πλωμάρι για παράδειγμα, να εξυπηρετηθούν από μια κάλπη ώστε να μην επιβαρυνθεί ο μηχανισμός του κόμματος.
 
… ΚΕΠ
Μηχανισμός που στο παρελθόν, και μάλιστα σε καλύτερες εποχές για τη Ν.Δ., δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί και σε ευκολότερες διαδικασίες, όπως για παράδειγμα η εκλογή δημοτικής επιτροπής (π.χ. στην Αγιάσο).
Στη σχετική επιστολή, πάντως, του Γιάννη Ραγκούση - που σημειωτέον κοινοποιήθηκε ακόμη και προς τους ανύπαρκτους γενικούς γραμματείς των Περιφερειών - καλούνται νομάρχες και δήμαρχοι, σε συνεργασία με τους κατά τόπους υπευθύνους της Νέας Δημοκρατίας, να βοηθήσουν τη διενέργεια της εκλογής, διαθέτοντας εκτός από χώρους, και εκλογικό υλικό (κάλπες και παραβάν) που τυχόν θα τους ζητηθεί. Η Ν.Δ. δε, εγγυάται την τήρηση των όρων και προϋποθέσεων ασφάλειας και επιμέλειας που θα τεθούν, καθώς και την έγκαιρη παράδοση των χώρων, ώστε την επομένη των εκλογών να λειτουργήσουν απρόσκοπτα οι υπηρεσίες.
Οι καιροί αλλάζουν κι εκεί που ακόμη και στις εθνικές εκλογές ήταν άγνωστο αν θα έρθουν στα χέρια τα αντίπαλα στρατόπεδα, τώρα το ένα διευκολύνει το άλλο.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα…

Ξεκάθαρη διατύπωση των αρχών που θα διέπουν την εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου στο Αιγαίο, καθώς και το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του, ζητά ο βουλευτής Κυκλάδων κ. Γ. Βρούτσης με ερώτησή του προς τον υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων. Ο βουλευτής επισημαίνει ότι η εφαρμογή της συγκεκριμένης πολιτικής θα συμβάλει στη δημιουργία συνθηκών ίσης μεταχείρισης των πολιτών (ισοπολιτεία), αφού σήμερα το κόστος των θαλάσσιων συγκοινωνιών στην Ελλάδα είναι πολλαπλάσιο αυτού των χερσαίων, γεγονός που αναμφισβήτητα πλήττει σοβαρά την ισόρροπη ανάπτυξη των νησιών και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεών τους. Ο βουλευτής καλεί τον υπουργό να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με τις κυβερνητικές εξαγγελίες που αφορούν το πλαίσιο εφαρμογής του μεταφορικού ισοδύναμου στις εσωτερικές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, όπως αυτές διατυπώθηκαν από την ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή στη διάρκεια των προγραμματικών του δηλώσεων. Πιο συγκεκριμένα, ρωτά για το ποιες αρχές θα διέπουν την εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου στο Αιγαίο, πότε θα εφαρμοστεί, ποιο θα είναι το πρόσθετο κόστος της δαπάνης που θα προκύψει για τον κρατικό προϋπολογισμό και από πού προβλέπεται να καλυφθεί το πρόσθετο αυτό κόστος.
Οι απαντήσεις βέβαια ενδιαφέρουν άμεσα και το νησιωτικό νομό Λέσβου που έχει ομοίως με τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα ακούσει τις ίδιες εξαγγελίες για εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου στο αρχιπέλαγος. Εξαγγελίες που η κυβέρνηση οφείλει να κάνει πράξη, αποδεικνύοντας το ενδιαφέρον της για τη νησιωτική Ελλάδα.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Καλά Χριστούγεννα

Παλιά καραβάνα του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της αυτοδιοίκησης, δε θέλησε να σχολιάσει την καθυστέρηση που παρατηρείται στην επιλογή γενικών γραμματέων Περιφερειών.
Με σκωπτικό ύφος, όμως, που έκρυβε πολλά, παρατήρησε: «Γιατί να ανησυχούμε; Ακόμη δεν ήρθαν τα Χριστούγεννα».
ΜΑΡ.ΠΛ.

Θέμα ποιότητας

Ο μόνος που δεν έχει για τίποτα να ανησυχεί όσον αφορά στις συνενώσεις, αφού ούτως ή άλλως θα είναι ο κερδισμένος κάθε διοικητικής μεταρρύθμισης, είναι ο δήμος Μυτιλήνης. Ο δήμαρχος του οποίου, Νάσος Γιακαλής, ανέφερε σε σχετική συζήτηση πως «για μένα το όλο θέμα του “Καποδίστρια ΙΙ” δεν είναι χωροταξικό, ποιος θα πάει με ποιον. Είναι καθαρά θεσμικό κι αφορά τις αρμοδιότητες και τους πόρους που θα συνοδεύσουν τη μεταρρύθμιση.».
Αν είσαι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού, σαφώς και έχεις τη δυνατότητα να θέτεις τέτοια ποιοτικά ζητήματα στο διάλογο, όταν κάποιοι άλλοι δεν μπορούν ακόμη να χωνέψουν πως έχασαν την ευκαιρία να προχωρήσει επί της προηγούμενης κυβέρνησης το όλο σχέδιο. Οπότε κι έχασαν τη δυνατότητα να μείνουν σχεδόν μόνοι τους, για δεύτερη μάλιστα φορά.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Αναβολή στη δίκη Κεντέρη - Θάνου

Μπορεί να έχουν περάσει πέντε χρόνια από την υπόθεση Κεντέρη - Θάνου και τον αποκλεισμό τους από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας επειδή δεν παρουσιάστηκαν σε έλεγχο ντόπινγκ, όμως η δικαστική διερεύνηση δεν έχει ακόμη κλείσει και όπως φαίνεται έχει ακόμη μέλλον.
Χθες αναβλήθηκε για τις 22 Σεπτεμβρίου 2010 η δίκη του Κώστα Κεντέρη, της Κατερίνας Θάνου, αλλά και του προπονητή τους, Χρήστου Τζέκου, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, λόγω λήξης του ωραρίου του Δικαστηρίου. Να σημειωθεί ότι στην Ευελπίδων εμφανίστηκε χθες μόνο ο προπονητής κ. Τζέκος.
Οι δύο αθλητές και ο προπονητής τους κατηγορούνται για τα όσα έγιναν την παραμονή της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, όταν δεν παρουσιάστηκαν σε έλεγχο ντόπινγκ, επικαλούμενοι τροχαίο ατύχημα.
Στη δικογραφία περιλαμβάνονται αδικήματα που αφορούν σε παραβάσεις του νόμου περί ντόπινγκ, ψευδείς βεβαιώσεις και ηθικής αυτουργίας σε ψευδείς βεβαιώσεις, καθώς υπάρχει η υπόνοια ότι το τροχαίο που ανάγκασε τους αθλητές να μην υποβληθούν σε έλεγχο ντόπινγκ ήταν προμελετημένο.
Πελ.Γ.

Έκκληση για… συμμετοχή στους εμβολιασμούς

Έκκληση απηύθυνε το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης - σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της «Καθημερινής» - προς τους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας, αφενός μεν να εμβολιαστούν, αφετέρου δε να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε να ξεπεράσουν οι πολίτες τις φοβίες τους έναντι του πανδημικού εμβολίου. Και αυτό δεν είναι τυχαίο, αφού όπως τόνισε σε δηλώσεις του και στο «Ε» ο πρόεδρος της Επιτροπής Πανδημίας στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, κ. Ευθύμης Ζιώγας, στην πλειονότητά του το προσωπικό εμφανίζεται επιφυλακτικό απέναντι στο εμβόλιο. Αν όμως οι εργαζόμενοι στην υγεία είναι απρόθυμοι να εμβολιαστούν, τι θα γίνει με τους απλούς πολίτες;
Πελ.Γ.

Γιορτάζουν οι ασφαλισμένοι

Παγκόσμια Ημέρα Υπέρ της Ιδιωτικής Ασφάλισης σήμερα, ενώ ούτε δύο μήνες πριν ασφαλιστικές εταιρείες έκλειναν και οι αντιπρόσωποί τους - στη Λέσβο τουλάχιστον - προσπαθούσαν να εντάξουν τους χιλιάδες ασφαλισμένους σ’ αυτές πολίτες σε ασφαλιστικά προγράμματα άλλων εταιρειών. Με τη δημόσια ασφάλιση τι γίνεται; Αυτή δε φαίνεται να τη γιορτάζουμε κάποια μέρα του χρόνου. Όχι άδικα μάλλον…
Β.Χρ.

Φαύλος κύκλος

Πρόκειται για φαύλο κύκλο όμως, καθώς λόγω των άσχημων συνθηκών κάτω από τις οποίες ζουν, δεν είναι εύκολο να γίνουν δεκτοί σε κάποια εργασία. Οι ίδιοι υποστηρίζουν, πάντως, ότι εάν οι αρμόδιοι φορείς αναλάβουν να τους εξασφαλίσουν στέγη, θα μπορέσουν σταδιακά να πατήσουν στα πόδια τους, ώστε να καταστεί δυνατό πιο αξιοπρεπώς πλέον να βγουν στην αγορά εργασίας. Και να σταματήσουν να προκαλούν και δυσμενή σχόλια από τους συμπολίτες τους, που ενοχλούνται από την παρουσία των πρόχειρων καταλυμάτων των Ρομά στην περιοχή.
Β.Χρ.

Ποιο λεωφορείο;

Να χρησιμοποιούν περισσότερο το λεωφορείο ήταν η παρότρυνση που ο δήμος Μυτιλήνης έκανε στους κατοίκους της πόλης και των γύρω περιοχών, προκειμένου να αποσυμφορηθεί το κέντρο από τα αυτοκίνητα, που μη βρίσκοντας χώρο να παρκάρουν χρησιμοποιούν πεζοδρόμια και την προκυμαία της πόλης εν ώρα αιχμής, και όχι μόνο. Για να γίνει αυτό, ωστόσο, θα ήταν καλό να γίνουν προσπάθειες προς μια πληρέστερη παροχή υπηρεσιών δημοτικών συγκοινωνιών, αφού τα δρομολόγια για ορισμένες περιοχές εκτός κέντρου είναι αραιά ή σταματούν νωρίς, μη εξυπηρετώντας έτσι τους κατοίκους που θέλουν να κυκλοφορήσουν το βράδυ και αναγκάζοντάς τους να καταφεύγουν και πάλι στο Ι.Χ. τους ως λύση.
Β.Χρ.

Δεν υπέγραψαν

Συνάντηση μεταξύ των τυροκόμων και του κ. Βενετσάνου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα. Αλλά συμφωνία δεν υπογράφηκε.
Το πιθανότερο είναι πως κάτι τέτοιο θα γίνει την Τετάρτη, ή αργότερα. Ο λόγος είναι ότι οι τυροκόμοι ζητούν διασφαλίσεις πως τα χρήματα που θα δώσουν θα τους επιτρέψουν να λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα. Αν επιτευχθεί τελικά συμφωνία, θα είναι η πρώτη φορά που η πατέντα του κ. Βενετσάνου θα κριθεί σε πραγματικά παραγωγικά μεγέθη.
Ν.Μ.

Πληρώνει εξισωτική

Είδε κι αποείδε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή, και ξεκίνησε τις πληρωμές των επιδοτήσεων με την εξισωτική αποζημίωση του 2007 (εκκρεμότητες). Έτσι ανακοίνωσε, γιατί μέχρι να μπουν τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς, υπάρχει ακόμα αρκετός δρόμος.
Ν.Μ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey