Δηκτικά

01/07/2012 - 05:56
Ακόμη μια καθιερωμένη εκδήλωση, λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου, έγινε στο Μιχαλέλλειο Γηροκομείο, όπου ο δήμαρχος Πλωμαρίου και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος, Δημήτρης Βαρβαγιάννης, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα.
… κι ευχές        (έχει φωτό δηκτικό Πλωμάρι )
Ακόμη μια καθιερωμένη εκδήλωση, λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου, έγινε στο Μιχαλέλλειο Γηροκομείο, όπου ο δήμαρχος Πλωμαρίου και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος, Δημήτρης Βαρβαγιάννης, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα.
Τις ευχές του δημάρχου για καλή παραμονή και υγεία στους 50 φιλοξενουμένους του γηροκομείου-υπόδειγμα ακολούθησαν οι ευχές όσων παραδοσιακά τιμούν και τίμησαν και φέτος την εκδήλωση, μεταξύ των οποίων ο βουλευτής Σπύρος Γαληνός, ο αντινομάρχης Θεόδωρος Βαλσαμίδης, ο νομαρχιακός σύμβουλος και τέως δήμαρχος Πλωμαρίου Μιχάλης Μαμάκος και τα στελέχη της δημοτικής αρχής Πλωμαρίου.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Με απολογισμό…
Για ακόμη μια χρονιά ανήμερα την Πρωτοχρονιά ο δήμαρχος Πολιχνίτου, Γιάννης Συκάς, έκανε τον απολογισμό του προηγούμενου έτους, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πολύκεντρο το πρωί της Παρασκευής.
Χαρακτηρίζοντας θετικό τον απολογισμό κι αυτής της χρονιάς, ο δήμαρχος ζήτησε απ’ τους συνδημότες του να συνδράμουν την προσπάθεια της δημοτικής αρχής, αφενός κάνοντας οικονομία στην κατανάλωση νερού και αφετέρου συμβάλλοντας με τον τρόπο τους στην καθαριότητα των χωριών του δήμου Πολιχνίτου.

Τελευταίο λάθος…
Με την εκπνοή του 2009, έγινε στο τελευταίο μας φύλλο και το τελευταίο λάθος. Ο δαίμων της σελιδοποίησης επέλεξε να συνοδεύσει το άρθρο του Ακίνδυνου Κελεπερτζή, καθηγητή Γεωχημείας και Περιβαλλοντικής Γεωχημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών και προέδρου του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, με τη φωτογραφία ενός άλλου καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών και διατελέσαντα προέδρου στο Μουσείο, του κ. Ευάγγελου Βελιτζέλου.
Με τόσες «κοινές» ιδιότητες ήταν να μην μπερδευτεί ο… δαίμων;
«Ε»

Είδαν Διαμαντοπούλου

Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται η ανακοίνωση - που ήδη έχει καθυστερήσει αρκετά - των νέων 13 περιφερειακών διευθυντών Εκπαίδευσης της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες την προηγούμενη Πέμπτη, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, κάποιοι εκ των 40 ενδιαφερομένων για τη θέση του περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου συναντήθηκαν με την υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.
Κι έκτοτε αναμένουν την απόφασή της, που όπως μας επεσήμανε ένας κύριος, καθηγητής, που συναντήθηκε με την κυρία υπουργό -«παραλίγο να αλλάξω το χρόνο στην Αθήνα», όπως ανέφερε-, θα εξαρτηθεί εκτός όλων των άλλων και απ’ τους συσχετισμούς μεταξύ καθηγητών - δασκάλων, αλλά και μεταξύ γυναικών - αντρών, αφού είναι γνωστή η εντολή του πρωθυπουργού να ισχυροποιηθεί στη διοίκηση το ασθενές φύλο.
Ειδικά για το Βόρειο Αιγαίο ενδεχομένως να υπάρξει, όπως τονίστηκε απ’ τον ίδιο, ακόμη μία παράμετρος που θα επηρεάσει την υπουργική επιλογή· από ποιο νησί θα είναι ο καινούργιος διευθυντής, μια και οι προηγούμενοι ήταν απ’ τη Λέσβο ξεσηκώνοντας Χιώτες και Σαμιώτες.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Τσάμπα ο κόπος

Η εκτενής ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης για την κατάθεση των αιτήσεων από τους βιοκαλλιεργητές, η σύσκεψη των μελετητών, η σύσκεψη στη νομαρχία, οι κόντρες και οι λεκτικές αψιμαχίες που είχαμε το προηγούμενο διάστημα, ήταν χωρίς κανένα νόημα. Στις 18 Δεκεμβρίου ο ΟΠΕΚΕΠΕ είπε ότι δε χρειάζεται να χολοσκάνε άδικα. Όλα τα παραπάνω θα είχαν αποφευχθεί αν είχε γίνει μια επικοινωνία με τον ΟΠΕΚΕΠΕ για το ζήτημα εγκαίρως. Αλλά δυστυχώς η τυπολατρία μιας μικρής ομάδας παραγόντων κάνει τα εύκολα δύσκολα χωρίς λόγο.
Ν.Μ.

Ας μην το δέσουμε κόμπο

Δεν είμαστε βέβαιοι ότι αυτά που έλεγε στο έγγραφό του ο ΟΠΕΚΕΠΕ στις 18 Δεκεμβρίου θα τα λέει και στις 18 Ιανουαρίου. Ο λόγος είναι ότι ο Οργανισμός από τον περασμένο Σεπτέμβρη είναι ακέφαλος και κανείς δε γνωρίζει ποιες θα είναι οι απόψεις της νέας διοίκησης, όποτε αυτή αναλάβει καθήκοντα.
Ν.Μ.

Μαθαίνουν στα παιδιά το λάδι

Συνάντηση συνεργασίας του ΣΕΔΗΚ με τους ειδικούς Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων και Ρεθύμνου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης στα Χανιά, με στόχο την ανάδειξη της περιβαλλοντικής, πολιτιστικής και υγιεινής αξίας της ελιάς και του ελαιολάδου στους μαθητές. Στόχος της συνάντησης, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΔΗΚ, κ. Μαρινάκης, ήταν η χάραξη σχεδίου δράσης για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της νεολαίας και την ανάπτυξη του ενδιαφέροντός της για την πολιτιστική και περιβαλλοντική σημασία της ελιάς και την υγιεινή αξία του ελαιολάδου.
Αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, όπου ο Σύνδεσμος που δημιούργησαν οι ελαιοκομικοί δήμοι του νησιού κάνει ουσιαστική δουλειά. Ζηλεύουμε τους Κρητικούς γιατί οι δημοτικοί άρχοντες της Λέσβου ούτε που συζητούν το ενδεχόμενο να δημιουργήσουν έναν αντίστοιχο φορέα.
Ν.Μ.

Κοσμοσυρροή

Το αδιαχώρητο έγινε την Κυριακή στον κινηματογράφο «Αρίονα» της Μυτιλήνης. Τόσο για την ταινία «Η κληρονόμος», όπου η Σμαράγδα Καρύδη γίνεται χωρίς να το περιμένει πρόεδρος σε ποδοσφαιρική ομάδα Α΄ Εθνικής, όσο και για την ταινία «Avatar». Για πρώτη φορά είδαμε στον κινηματογράφο να κάθονται θεατές στα σκαλοπάτια της αίθουσας για να δουν μια ελληνική ταινία που έβγαζε αβίαστα πολύ γέλιο.
Ν.Μ.

Δεν τα βρήκανε…

Αναβλήθηκε η παράσταση «Οι καταραμένοι ποιητές της πλατείας», που είχε προγραμματιστεί για σήμερα και αύριο το βράδυ στο café «Πανελλήνιον» και η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία στη Χίο, όπου παίχτηκε μέσα στο προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Όπως πληροφορηθήκαμε από την οργάνωση παραγωγής, ο λόγος της ακύρωσης ήταν ότι δε συμφώνησαν τα δύο μέρη - διοργανωτές και κατάστημα - ως προς τις διαπραγματεύσεις, ενώ πρόκειται να διερευνηθεί το ενδεχόμενο να γίνουν διαπραγματεύσεις με κάποιο νέο χώρο στην πόλη της Μυτιλήνης, προκειμένου η παράσταση τελικά να πραγματοποιηθεί.
Β.Χρ.

Μόνο… θερινό προς το παρόν

Παρ’ όλο που την περασμένη Παρασκευή εγκαινιάστηκε ουσιαστικά το Αρχοντικό Γεωργιάδη και για χειμερινό πολιτιστικό πρόγραμμα, όπως μας ενημέρωσε η προϊστάμενη της Διεύθυνσης Πολιτισμού της νομαρχίας, Αθηνά Σταθέλλη, προς το παρόν δεν προγραμματίζεται να ισχύσει πρόγραμμα κινηματογραφικών προβολών αντίστοιχων του θερινού σινεμά του Αρχοντικού, όπως έχει συζητηθεί κατά καιρούς.
Β.Χρ.

Γιατί εκεί… υποχρεωτικά;
Από πότε τα σήματα της Τροχαίας χρησιμοποιούνται για να σηματοδοτήσουν εισόδους καταστημάτων; Στην περιοχή της Καρύνης, υπάρχει πάνω στο δρόμο σήμα της Τροχαίας που υποδεικνύει υποχρεωτική πορεία δεξιά, ακριβώς πάνω στην είσοδο ενός από τα καταστήματα που βρίσκονται στην τοποθεσία. Μάλιστα, είναι πολύ εύκολο, ειδικά εάν είναι βράδυ, κάποιος οδηγός που δε γνωρίζει την εξέλιξη του δρόμου να επιχειρήσει να στρίψει και να οδηγηθεί σε ατύχημα, αφού δρόμος που να στρίβει… δεξιά δεν υπάρχει.
Β.Χρ.

Αλλαγές στο αεροδρόμιο

«Αέρας ανανέωσης» στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης όπου μόλις πριν λίγες ημέρες ολοκληρώθηκαν οι επισκευές στις τουαλέτες που φτιάχτηκαν ουσιαστικά από την αρχή, ενώ τοποθετήθηκε στην οροφή στης αίθουσας αναχωρήσεων και ένας πίνακας που δίνει κατευθύνσεις για τις υπηρεσίες του αεροδρομίου. Βέβαια, με την ευκαιρία της τοποθέτησης αυτού του πίνακα στην οροφή που ουσιαστικά αποτελεί ένα «νέο κομμάτι ψευδοροφής», φάνηκε η ανάγκη συνολικής αντικατάστασης της οροφής που είναι πολύ παλιά και τώρα πλέον δείχνει ακόμη παλιότερη.
Πελ.Γ.

Συνεχίζει τις προσπάθειες

Με κάθε μυστικότητα συνεχίζει βήμα-βήμα τις προσπάθειες ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Νίκος Σηφουνάκης, προκειμένου να δημιουργηθεί ο νέος αεροσταθμός που θα λύσει βέβαια συνολικά όλα τα προβλήματα και τις ελλείψεις που παρουσιάζει σήμερα το αεροδρόμιο Μυτιλήνης. Αυτό φάνηκε και στη χθεσινή δήλωση, στην οποία με αφορμή το διαγωνισμό για την επίγεια εξυπηρέτηση κάνει λόγο για τις προσπάθειες για το νέο αεροσταθμό και την πρόθεσή του να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, χωρίς όμως να μπαίνει σε λεπτομέρειες. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, που ήδη έχει δημοσιεύσει το «Ε», οι προσπάθειες προσανατολίζονται στην αλλαγή της θέσης του αεροσταθμού και αντί για «απέναντι» από το σημερινό αεροσταθμό γίνονται συζητήσεις να μετακινηθεί στην ανατολική πλευρά του αεροδρομίου.
Πελ.Γ.

Έμειναν με τη χαρά

Βιάστηκαν να χαρούν οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» μετά τις ανακοινώσεις της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για εξασφάλιση χρηματοδότησης για την κάλυψη των οφειλών, αφού - όπως στη συνέχεια προέκυψε - το ποσό που εξασφαλίστηκε καλύπτει μόνο ένα μέρος αυτών. Έτσι, ενώ περίμεναν ότι θα πληρώνονταν για όλες τις οφειλές από το Σεπτέμβριο μέχρι και το δώρο των Χριστουγέννων, θα πάρουν μόνο κάποιο έναντι. Το κυριότερο, όμως, είναι ότι έμειναν απλήρωτοι την Πρωτοχρονιά, αφού παρά το ότι η χρηματοδότηση ανακοινώθηκε παραμονές της αλλαγής του χρόνου… ακόμη περιμένουν την εκταμίευσή της.
Πελ.Γ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey