Τα Δηκτικά

01/07/2012 - 05:56

Ποδηλάτες, σπεύσατε…
Το σκαρίφημα της διαδρομής, που θα ακολουθήσει η 4η Ποδηλατάδα που θα γίνει την Κυριακή στη Γέρα. Όσοι πιστοί, προσέλθετε μετά των ποδηλάτων σας…
Β.Χρ.

Επικίνδυνες τρύπες
Πολλές επικίνδυνες τρύπες, ορισμένες από τις οποίες μάλιστα έχουν… πρασινίσει από χόρτα που έχουν τρυπήσει το οδόστρωμα, υπάρχουν στη διαδρομή από Παράκοιλα προς Ερεσό. Σε ορισμένα σημεία ο δρόμος γίνεται εξαιρετικά επικίνδυνος, αφού, ειδικά το βράδυ, ενδέχεται οι οδηγοί να μη δουν έγκαιρα το τι ακολουθεί στο οδόστρωμα μπροστά τους. Θα πρέπει οι αρμόδιοι να κάνουν κάτι και για αυτό, αφού, εκτός των ντόπιων που μπορεί και να γνωρίζουν τη διαδρομή, στην παγίδα θα πέσουν το καλοκαίρι και πολλοί επισκέπτες.
Β.Χρ.

Ανεκπλήρωτη επιθυμία

Η πρώην υπεύθυνη υπάλληλος της Δημοτικής Πινακοθήκης, Κλεονίκη Λογγίου, μας εξέφραζε, κάθε φορά που μιλούσαμε, την επιθυμία της να γίνει μια εκδήλωση που θα τιμούσε το Γιώργο και την Έλλη Πετρή, με συμμετοχή και όσων από τους ζωγράφους που εκτίθενται στην Πινακοθήκη είναι ακόμη εν ζωή. Τελικά η κ. Έλλη δε θα προλάβει κάτι τέτοιο, η δε κ. Λογγίου, που δεν εργάζεται πλέον στην Πινακοθήκη, ακόμη περιμένει να πληρωθεί τα δεδουλευμένα…
Β.Χρ.

Πάμε… κάμπινγκ

Το ότι το κάμπινγκ της Μήθυμνας πάει πολύ καλά από κίνηση φέτος μάς ανέφερε ο κ. Ταξείδης, που είναι υπεύθυνος της ΑΔΕΛ. Όπως μας είπε, αυτήν τη στιγμή υπάρχουν σ’ αυτό περίπου 30 σκηνές. Ο ίδιος αποδίδει το γεγονός στο ότι ο κόσμος επιδιώκει να κάνει φτηνές διακοπές. Να που έχει και ορισμένα καλά η οικονομική κρίση, τουλάχιστον για κάποιες μορφές τουρισμού.
Β.Χρ.

Ιπτάμενα σκουπίδια

Με σκουπίδια που… αιωρούνται παντού έχει γεμίσει η Μυτιλήνη από χθες που σηκώθηκε λίγο παραπάνω αέρας. Δεν είναι και πολύ ευχάριστο για όποιον περπατάει στους δρόμους της να προσπαθεί να αποφύγει «ιπτάμενες» σακούλες και χαρτιά.
Κάποιος θα πρέπει να αναλάβει να τα… προσγειώσει εκεί που πρέπει.
Β.Χρ.

«Κλείδωσαν» οι εκδηλώσεις

Μια σειρά από θέματα που αφορούσαν στο Λεσβιακό Καλοκαίρι θα συζητούσε χτες το απόγευμα στο συμβούλιο που θα έκανε, το αρμόδιο νομικό πρόσωπο του Δήμου Λέσβου. Αυτό που έσπευσε να ξεκαθαρίσει χθες ο κ. Αστυρακάκης, σε συνομιλία που είχαμε μαζί του, ήταν πως δεν τίθεται θέμα προσθήκης επιπλέον εκδηλώσεων, όπως έχει ακουστεί σύμφωνα με τον ίδιο από διάφορες πλευρές, αλλά πως το πρόγραμμα έχει «κλειδώσει» με την εκτύπωσή του. Μόνη εξαίρεση αποτελεί το θέμα της συναυλίας του Γιάννη Πλούταρχου, που συζητείται για τις 10 Αυγούστου, αφού υπήρχε αίτηση από πριν.
Β.Χρ.

Θα… «τσαντιρωθεί»

Αποφασισμένος μέχρι και να «τσαντιρωθεί» - όπως είπε χαρακτηριστικά - έξω από το γραφείο του υφυπουργού αρμόδιου για θέματα αυτοδιοίκησης δήλωσε ο δήμαρχος Δημήτρης Βουνάτσος, προκειμένου να πετύχει συνάντηση μαζί του για το δάνειο των πέντε εκατομμυρίων ευρώ που ζητά ο Δήμος από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Όπως τόνισε, αν δε ληφθεί το συγκεκριμένο δάνειο, τα προβλήματα για τη λειτουργία του Δήμου θα είναι τεράστια και θα πρέπει να γίνει δραματική μείωση των δαπανών.
Πελ.Γ.

Πού είναι η στολή;

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια η στολή του Ολυμπιονίκη Κώστα Κεντέρη που υπήρχε στο γραφείο του δημάρχου και είχε αγοραστεί σε δημοπρασία μετά την επιτυχία του στο Σύδνεϋ, δεν υπάρχει πλέον.
Στο χώρο έχουν γίνει κάποιες αλλαγές με νέα κάδρα και μικροέπιπλα, όμως είναι άγνωστο ποια είναι η τύχη της στολής. Η μετέπειτα δυσάρεστη εξέλιξη στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και η καταδικαστική απόφαση για το δηλωθέν τροχαίο, «έσβησαν» από το γραφείο του δημάρχου τις επιτυχίες που είχε κάνει ο Μυτιληνιός Ολυμπιονίκης;
Πελ.Γ.

Έλλειψη κατανόησης;

Το παράπονό του για τη στάση των Μ.Μ.Ε. απέναντί του εξέφρασε πολλές φορές στη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου ο δήμαρχος, Δημήτρης Βουνάτσος. Ο ίδιος κατηγόρησε ορισμένα Μ.Μ.Ε., όπως είπε, για «έλλειψη κατανόησης» για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στο ξεκίνημά του ο Δήμος, ενώ σε άλλο σημείο αναφέρθηκε και για τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που - όπως τόνισε - συγκαλείται δυο φορές το μήνα και συζητά 30 με 40 θέματα που αφορούν στο Δήμο. «Αυτό δεν το εκτίμησαν οι δημοσιογράφοι επαρκώς…» Η κριτική βέβαια που ασκείται έχει να κάνει με τις πολύωρες ανούσιες συζητήσεις που «πηγαίνουν πίσω» τη συζήτηση σοβαρών θεμάτων, κάτι που πάντως δε φαίνεται να βρίσκει λύση.
Πελ.Γ.

Κούρασαν οι… επαναλήψεις

Πλήρη απολογισμό των έξι πρώτων μηνών της θητείας του, με αναφορές σε έργα και στο χιλιοειπωμένο «Καλλικράτη»-«Κακοκράτη» - όπως τον χαρακτηρίζει ο ίδιος -, έκανε χθες στη συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Δημήτρης Βουνάτσος, ο οποίος κούρασε για άλλη μια φορά τους δημοσιογράφους, ενώ, κι αφού πλέον είχε σπαταληθεί πάνω από μια ώρα από τη συνέντευξη Τύπου, αναφέρθηκε μόνο για λίγα λεπτά στο μεγάλο ζήτημα των πυρκαγιών, καθώς και στο θέμα των εργοληπτών, που ήταν και τα βασικά θέματα της συνέντευξης. Πρέπει να γίνει αντιληπτό από το δήμαρχο ότι οι επαναλαμβανόμενες αναφορές στον «Καλλικράτη» δεν αποτελούν πλέον είδηση.
Εξάλλου, όλα αυτά τα γνώριζε όταν αποφάσισε να διεκδικήσει την εκλογή του στο Δήμο. Δεν μπορεί ν’ αποτελούν άλλοθι, γιατί οι πολίτες ζητούν λύσεις στα προβλήματα.
Πελ.Γ.


Μας την πέσανε...

Άλλαξε χέρια

Εν μέσω βαθιάς οικονομικής κρίσης συνεχίζουν ορισμένοι επώνυμοι και οικονομικά εύποροι Μυτιληνιοί να επενδύουν σε ακίνητα. Προς ένα εκατομμύριο ευρώ πουλήθηκαν τα γραφεία της πρώην «Ολυμπιακής» στην οδό Καβέτσου της Μυτιλήνης. Νέος ιδιοκτήτης του ακινήτου είναι γνωστός φαρμακοποιός της πόλης. Δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία αγοραπωλησία ακινήτου με υψηλό τίμημα που γίνεται στη Μυτιλήνη τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.
Φαίνεται πως η λύση του ακινήτου είναι για πολλούς Μυτιληνιούς η καλύτερη επένδυση για να εξασφαλίσουν τα χρήματά τους. Ακόμη κι αν διαπιστώνουν ότι αγοράζουν ένα ακίνητο πάνω από την τρέχουσα εμπορική αξία του.
Ν.Μ.

Θα διαλέξει στρατόπεδο;

Μέχρι σήμερα ο Αλέκος Γιαζιτζόγλου είχε καταφέρει να μην ταχθεί κατά του νομοσχεδίου για τους συνεταιρισμούς, αλλά και να έχει καλές σχέσεις με την πλειοψηφία τής ΠΑΣΕΓΕΣ. Βέβαια, πάντα συντασσόταν με τις αποφάσεις τού Δ.Σ. τής ΠΑΣΕΓΕΣ. Το επόμενο διάστημα θα κληθεί, όμως, να πάρει θέση. Θα πρέπει δηλαδή να επιλέξει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει πίσω του. Αν ταχθεί με την πλευρά της κυβέρνησης, θα έρθει σε αντιπαράθεση με ανθρώπους που συνεργάζεται χρόνια. Αν ταχθεί με την πλευρά τής ΠΑΣΕΓΕΣ, θα γίνει «μαύρο πρόβατο» για τον κομματικό μηχανισμό - κι είναι βέβαιο ότι δεν το θέλει.
Μένει να δούμε αν θα διαλέξει στρατόπεδο ή θα διαλέξει και πάλι τη λύση της σιωπηρής ουδετερότητας.
Ν.Μ.

Μαχητικοί οι Κυκλαδίτες

Να αναγνωριστεί η ιδιαιτερότητα των νησιών στην πράξη ζητούν οι Έμποροι των νησιών των Κυκλάδων σε ψήφισμά τους. Στα τέλη του Ιούνη, 13 εμπορικοί σύλλογοι του Νομού πραγματοποίησαν συνέδριο στην Αμοργό και στο ψήφισμά τους περιέγραψαν 12 κρίσιμα ζητήματα που απαιτούν άμεση αντιμετώπιση για να δουν καλύτερες μέρες τα νησιά των Κυκλάδων. Το πλαίσιο αυτό θα μπορούσε να αξιοποιηθεί από το σύνολο των νησιωτικών νομών της χώρας. Είναι καιρός οι έμποροι του Αιγαίου να διαμορφώσουν κοινή γραμμή για τα ζητήματα που τους απασχολούν, ίσως έτσι κάποιος να τους ακούσει στην Αθήνα.
Ν.Μ.

Να τον ακούσουμε

Ένας οικονομολόγος που υποστηρίζει ότι η οικονομική πολιτική που ακολουθεί η χώρα μάς οδηγεί ευθέως στην καταστροφή, είναι ο Δημήτρης Καζάκης, που θα βρεθεί την Πέμπτη στη Μυτιλήνη. Πέρα από το αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με αυτά που υποστηρίζει, οι θέσεις του έχουν πολιτικό και επιστημονικό ενδιαφέρον. Όσοι παρακολουθούν τις εξελίξεις στην επιστήμη της πολιτικής οικονομίας, έχουν έναν επιπλέον λόγο το βράδυ της Πέμπτης να βρεθούν στην πλατεία και να τον ακούσουν.
Ν.Μ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey