Τα Δηκτικά

01/07/2012 - 05:56

Ο Ζερδελής… έγινε Γιακαλής
Ο γνωστός «δαίμων» του τυπογραφείου «χτύπησε» ξανά και κατάφερε να «χρίσει» τον περιφερειάρχη Νάσο Γιακαλή… επικεφαλής του συνδυασμού «Ανανεωτική Κίνηση Γιατρών», αντί του υποψήφιου προέδρου Γιάννη Ζερδελή. Μπορεί και ο περιφερειάρχης Νάσος Γιακαλής να είναι γιατρός, καμμιά σχέση δεν έχει όμως με τα συνδικαλιστικά του Ιατρικού Συλλόγου.
Λάθος, λοιπόν, που, όπως εύκολα διαπιστώνει κανείς, έγινε επειδή ο δαίμονας έβαλε όχι το ποδάρι του, αλλά μπήκε ολόκληρος μέσα…
Σ.ΜΠΑ

Πολύτιμος συνεργάτης

Με απόφαση του δημάρχου Λέσβου Δημήτρη Βουνάτσου, το γραφείο του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, Γιάννη Βατού, θα υποστηρίζει ο γεωπόνος και υπάλληλος του Δήμου Λέσβου Αντώνης Μακρέλλης. Ο κ. Μακρέλλης, ήδη απ’ τη θητεία του πριν αρκετά χρόνια σε θέση ευθύνης στο Κληροδότημα Σημαντήρη, είναι γνωστό ότι διαθέτει πολύτιμη εμπειρία σε κοινοτικά προγράμματα, οπότε σίγουρα μπορεί να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια στο Δήμο.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Οδηγός για το λαβύρινθο

Έναν οδηγό με ερωτήσεις και απαντήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης εξέδωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Ελπίζουμε να βοηθήσει τους αγρότες που ενδιαφέρονται να κάνουν επενδύσεις, να βγουν από το λαβύρινθο στον οποίο έχουν μπλέξει.
Ν.Μ.

«Κεραμίδα» εκπαίδευσης

Στην Αθήνα βρισκόταν χθες η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης, Ματούλα Κοντέλλη, για τη σύσκεψη που είχαν προχθές οι περιφερειακοί διευθυντές Εκπαίδευσης με την υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου. Η ίδια υποστήριξε πως δε γνώριζε τίποτα για τις προθέσεις του Υπουργείου σχετικά με τα ολοήμερα δημοτικά σχολεία και πως ενημερώθηκε γι’ αυτές, όπως και οι ομόλογοί της, επί τόπου από τους αρμοδίους του Υπουργείου.

«Κεραμίδα» εκπαίδευσης (2)
Από την άλλη, χθες, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, Τασούλα Τσολερίδου, ενημέρωνε τους διευθυντές των σχολείων για τις εξελίξεις, τόσο όσον αφορά στο θέμα των ολοημέρων, όσο και για τις εγγραφές των μαθητών για τη νέα σχολική χρονιά. Και οι δύο διευθύντριες, πάντως, θα έχουν να διαχειριστούν άλλη μια «κεραμίδα» που έπεσε ξαφνικά στο χώρο της εκπαίδευσης.
Β.Χρ.

Προχειροδουλειές;

Απορρίφθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου η αίτηση χρηματοδότησης μέσω ένταξης στο ΕΣΠΑ, που είχε κάνει ο Δήμος Λέσβου, για την προμήθεια ειδικού εξοπλισμού που αφορούσε στον εκσυγχρονισμό πολιτιστικών του χώρων. Ο λόγος, εκτός άλλων, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση; Το Τεχνικό Δελτίο Πράξης ήταν ελλιπές, ενώ έλειπαν και διάφορα έντυπα που ήταν απαραίτητα. Στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, δε νομίζουμε πως υπάρχει περιθώριο για δουλειές που γίνονται πρόχειρα και έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά.
Β.Χρ.

Αριστοτέλης και Βιολογία

Τις γνώσεις του για τη βιοποικιλότητα και το έργο του Αριστοτέλη μοιράστηκε χθες με φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου ο καθηγητής Armand Leroi. Μιλώντας για το πώς ενσωματώθηκαν οι ιδέες του Αριστοτέλη στη Βιολογία, συνέδεσε το έργο του και με τη δική του δουλειά. Να θυμίσουμε πως ο κ. Leroi, που πέρυσι βρέθηκε και πάλι στη Λέσβο για τα γυρίσματα του ντοκυμαντέρ «Aristotle’s Lagoon», υποστηρίζει πως ο Αριστοτέλης είναι αυτός που θεμελίωσε τη Βιολογία και μάλιστα στην περιοχή της Καλλονής και της Αρχαίας Πύρρας.
Β.Χρ.

Ευτράπελα…

Θα περίμενε κανείς ένα τεχνικό πρόγραμμα που δουλευόταν τόσο καιρό, να μην έχει ασάφειες. Αλήθεια, τι έργο ακριβώς είναι η «Αστυνόμευση Παπάδου»; Ή το έργο «Κατασκευή κλουβιών και ζωοτροφές για την τοποθέτηση δυο στρουθοκαμήλων στην παιδική χαρά» γιατί να επιβαρύνει με 2.500 ευρώ τη ΣΑΤΑ των Νέων Κυδωνιών;
Κι ακόμη δε μελετήσαμε αναλυτικά το πολυσέλιδο σχέδιο με τα συνεχιζόμενα και τα προτεινόμενα, όπως τα δύο προαναφερθέντα έργα, για όλη την επικράτεια του Δήμου Λέσβου, γιατί ποιος ξέρει τι άλλα καινά δαιμόνια θα ανταμώσουμε.
ΜΑΡ.ΠΛ.


Από την προ «Καλλικράτη» εποχή, ή μάλλον πολύ παλιότερα…
Και ναι μεν οι εποχές άλλαξαν, οι συνήθειες όμως πολλών εξ ημών παραμένουν ίδιες.
ΦΩΤΟ: ΘΟΔΩΡΟΣ ΜΠΑΒΕΑΣ

Κακό δείγμα

Η απορριπτική απόφαση του Φώτη Χατζημιχάλη στην πρόταση του Δήμου Μυτιλήνης για ένταξη του έργου εξοπλισμού του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης και λοιπών πολιτιστικών χώρων δεν είναι μόνο μια απλή άρνηση. Η αιτιολόγηση που τη συνοδεύει δείχνει πως ο χειρισμός του όλου θέματος έγινε επιεικώς με «τσαπατσουλιά». Διότι ένας φορέας που διαθέτει υποστηρικτικό μηχανισμό με 65 μηχανικούς - πιο πολλούς και απ’ τα κεντρικά τού ΥΠΕΧΩΔΕ, όπως είπε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Παντελής Πατερέλλης -, αν μη τι άλλο οφείλει οι προτάσεις που καταθέτει να έχουν άψογα συμπληρωμένο τεχνικό δελτίο. Ειδικά σε εποχές κρίσης, όταν όλοι υποστηρίζουν πως το ΕΣΠΑ είναι ο μόνος ουσιαστικά πόρος για να εισρεύσει χρήμα για έργα, πόσο μάλλον για παρεμβάσεις στον πολιτισμό, είναι κρίμα να χάνονται έστω και προσωρινά ευκαιρίες επειδή μια πρόταση έγινε στο άρπα - κόλλα και γράφτηκε στο πόδι.
Κύριε Δήμαρχε, ίσως πρέπει να τραβήξετε εγκαίρως κάποια αυτιά, πριν τέτοιου είδους τσαπατσουλιές τραβήξουν το χαλί κάτω απ’ τα πόδια του Δήμου…
ΜΑΡ.ΠΛ.

Εργολάβων παρόντων

Ποιοι «καίγονταν» περισσότερο απ’ τον καθένα να αποκτήσει προϋπολογισμό ο Δήμος Λέσβου; Αυτοί φυσικά που έχουν να λαμβάνουν απ’ αυτόν, με πρώτους και καλύτερους τους εργολάβους, πολλοί εκ των οποίων παρακολούθησαν μεγάλο μέρος της συνεδρίασης.
Όπως μάλιστα κάποιοι παρατήρησαν θορυβημένοι, δεν είδαν στους σχετικούς πίνακες όλα τα έργα απ’ τα οποία περιμένουν να πληρωθούν. Θυμίζουμε ότι απ’ τα τέσσερα και βάλε εκατομμύρια ευρώ που έχουν να λαμβάνουν οι εργολήπτες απ’ το Δήμο Λέσβου, τα 2,9 προέρχονται απ’ το πρόγραμμα «Θησέας», για λογαριασμούς που έχουν κατατεθεί πριν τον Ιούλιο του 2010. Οπότε και είναι απολύτως δικαιολογημένη η συμμετοχή στη συνεδρίαση, όπως και η ανυπομονησία τους να πληρωθούν το γρηγορότερο δυνατόν.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Ανοίγει η Βιολογική Γεωργία

Εντός του Ιουνίου θα ανοίξει το πρόγραμμα Βιολογικής Γεωργίας και όλα τα υπόλοιπα αγροπεριβαλλοντικά προγράμματα, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης. Άντε να δούμε ποιος θα μπει στο πρόγραμμα από τη στιγμή που έχει απλήρωτους τους βιοκαλλιεργητές της Λέσβου επί δύο χρόνια.
Ν.Μ.

Πληρώνει η Βιολογική Κτηνοτροφία

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν οι πληρωμές του προγράμματος Βιολογικής Κτηνοτροφίας στη Λέσβο. Αυτό δηλώνουν στο «Ε» μελετητές γεωπόνοι, εκτιμώντας ότι αυτή την περίοδο υπάρχουν χρήματα για πληρωμές και πως αν είχαν σταλεί στον ΟΠΕΚΕΠΕ καταστάσεις πληρωμής και για τη Βιολογική Γεωργία, θα προχωρούσαν πολύ γρήγορα.
Ν.Μ.

Μια πρόταση για το Εφετείο

Με αφορμή όλη αυτήν τη συζήτηση που έχει ανοίξει για την εξεύρεση χώρου για τη στέγαση του Εφετείου, ο Γιώργος Παπαρίσβας σε επικοινωνία του με το «Ε» κατέθεσε πρόταση για αξιοποίηση κτηρίου ιδιοκτησίας του στην Επάνω Σκάλα, το οποίο μέχρι προσφάτως χρησιμοποιούσε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το οποίο διαθέτει και αμφιθέατρο. Την πρότασή του αυτή μάλιστα, όπως μας είπε, την έχει ήδη καταθέσει στο Δικηγορικό Σύλλογο, στο Πρωτοδικείο και σε άλλους φορείς.
Πελ.Γ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey