Τα Δηκτικά

01/07/2012 - 05:56
Όταν «η ομάδα» εμπνέει «καλλιτεχνικά»…
Όταν «η ομάδα» εμπνέει «καλλιτεχνικά»…

Ποια πλατεία;
Σε ένα ατέλειωτο πάρκινγκ, έχει μετατραπεί ο χώρος μπροστά από το ΙΚΑ Μυτιλήνης. Τα αυτοκίνητα παρκάρουν οπουδήποτε, ακόμη και μπροστά στο κτίριο του ΙΚΑ, κλείνοντας την είσοδο και την πρόσβαση σε αυτή οποιουδήποτε δεν μπορεί να κινηθεί εύκολα. Λίγο πιο πάνω, στο ύψος της πλατείας, τα στενά που την περιβάλλουν, έχουν στενέψει πολύ, λόγω των παρκαρισμένων αυτοκινήτων. Κατά τα άλλα, αυτό το πνιγμένο από αυτοκίνητα σημείο, είναι η «πλατεία» του ΙΚΑ...
Β. Χρ.


«Καληνύφτα» (1)
Μια ωραία βραδιά, χάρισαν στο κοινό της Μυτιλήνης και του Αρχοντικού Γεωργιάδη, προχθές το βράδυ με την πανσέληνο, οι αδελφές Βουγιουκλή. Με ένα κόκκινο φόρεμα η μία και ένα πράσινο η άλλη, και αρκετό χιούμορ, τραγούδησαν κομμάτια από διάφορες χώρες, αλλά και από διάφορες περιοχές και χρονικές περιόδους της Ελλάδας. Ωστόσο, το κοινό άκουσε για τρίτη μάλλον φορά, το γνωστό τραγούδι της Κάτω Ιταλίας «Καληνύφτα», ενώ υπήρξαν κι άλλα τραγούδια (όπως το ρομανικό «Ederlezi»), που είχαν επαναληφθεί και σε άλλες συναυλίες.

«Καληνύφτα» (2)

Γι’ αυτό, φυσικά, δεν ευθύνονται οι ίδιες οι ερμηνεύτριες. Φέτος το πρόγραμμα εκδηλώσεων της Νομαρχίας, περιλάμβανε εμφανίσεις αρκετών σχημάτων, που ερμήνευαν τραγούδια από άλλες χώρες ή και από όλον τον κόσμο. Ωστόσο, μάλλον ήθελε λίγη… φειδώ η επιλογή, καθώς από την προσπάθεια να προσφέρουν οι διοργανωτές, κάτι διαφορετικό από άποψη ακούσματος στο κοινό, «έχασαν» την ουσία, που ήταν η ποικιλομορφία των εκδηλώσεων. Με όλο το θάρρος, καλή η «Καληνύφτα», αλλά έχει κοντέψει να γίνει… το σουξέ του φετινού καλοκαιριού.
Β. Χρ.

Μικρή εστία

Μια μικρή φωτιά ξέσπασε χθες το πρωί, στην περιοχή του αεροδρομίου Μυτιλήνης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που είχαμε, επρόκειτο μόνο για ξερά χόρτα, ενώ η εστία ήταν μικρή και δεν προκαλούσε ανησυχία.
Β. Χρ.

Μαγική πόλη

Το τραγούδι «Μια πόλη μαγική» αφιέρωσε, για να την ευχαριστήσει, στην προϊστάμενη της Κ΄ ΕΠΚΑ, Όλγα Φιλανιώτου, ο Ηλίας Λιούγκος, κατά την προχθεσινή του συναυλία στον αρχαιολογικό χώρο της Θερμής. Ο ίδιος δήλωσε, εξάλλου, ιδιαίτερα συγκινημένος που τραγουδούσε μέσα στο συγκεκριμένο χώρο. Ο τίτλος του τραγουδιού, άλλωστε, θα μπορούσε να ταιριάζει άνετα στην προϊστορική πόλη, που προχθές την έλουζε και το φως της πανσελήνου.
Β. Χρ.

Συνεδριάζει το ΣΑΣ

Το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών συνεδριάζει τη Δευτέρα. Σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συνεδρίαση, όπου θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για τις άγονες γραμμές. Ελπίζουμε αυτή τη φορά να μην οδηγηθεί η συζήτηση σε αδιέξοδο.
Ν.Μ.

Ματιάσαμε τη μετοχή

Τι το θέλαμε να γράψουμε για αυξημένο όγκο συναλλαγών στη μετοχή της ΝΕΛ; Τις τρεις τελευταίες ημέρες, ο τζίρος της έχει πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Λες και τη ματιάσαμε. Εκείνο που μας κάνει εντύπωση, είναι ότι οι άλλοτε λαλίστατοι μικρομέτοχοι της ΝΕΛ, τώρα έχουν σιωπήσει. Δύο είναι οι πιθανοί λόγοι, ο πρώτος ότι «ξεφορτώθηκαν» τις μετοχές, κι ο δεύτερος ότι βρίσκονται σε καλοκαιρινές διακοπές, γι’ αυτό αδιαφορούν για τις εξελίξεις στο Χρηματιστήριο.
Ν.Μ.

Κλείνει το «Ατλάντικ Μυτιλήνης»

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι έτοιμο να κλείσει το «Ατλάντικ Μυτιλήνης». Χθες ανακοινώθηκαν στους εργαζομένους, και νέες απολύσεις κι είναι πλέον ζήτημα χρόνου να κλείσει το κατάστημα. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, ενδιαφέρον για τα καταστήματα του ομίλου «Ατλάντικ» στη Λέσβο, έχει δείξει ο όμιλος «Carrefour Μαρινόπουλος», που εδώ και χρόνια επιδιώκει να δημιουργήσει κατάστημα σούπερ μάρκετ στη Μυτιλήνη. Το κλείσιμο όμως του καταστήματος, είναι ευκαιρία να αξιοποιηθεί προκειμένου να απομακρυνθούν τα μεγάλα σούπερ μάρκετ από το κέντρο της Μυτιλήνης. Και αυτή η εξέλιξη δεν είναι ευκαταφρόνητη σε ό,τι αφορά την εικόνα του κέντρου της πόλης, που χρειάζεται ανάσες, για να γίνει καλύτερο.
Ν.Μ.

Έπιασε δουλειά η Αστυνομία

Αστυνομικοί το Σάββατο το μεσημέρι, έκαναν αυτοψία στο δρόμο των Ταξιαρχών, που έχει καταρρεύσει, ενώ πήραν και φωτογραφίες από το σημείο της κατάρρευσης. Είναι μία από τις λίγες φορές, που βλέπουμε αστυνομικούς να κάνουν τέτοιου τύπου εργασίες το Σάββατο. Προφανώς η πίεση που ασκήθηκε, έπιασε τόπο. Αναμένουμε να δούμε αποτελέσματα. Δηλαδή την ανακατασκευή του δρόμου.
Ν.Μ.


Γιατί αργεί…

Ούτε χθες, τουλάχιστον έως τις 7 το απόγευμα, που έκλεινε η ύλη του «Ε», η Ρηγίλλης ανακοίνωσε τη στήριξή της στην υποψηφιότητα του Άρη Χατζηκομνηνού, κι αυτό παρότι ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπεύθυνος αυτοδιοίκησης της ΝΔ, Βασίλης Μιχαλολιάκος, ήρθε σε επικοινωνία με τον τέως Δήμαρχο Μυτιλήνης ήδη απ’ το βράδυ της Δευτέρας. Ο κ. Μιχαλολιάκος φέρεται να ανέφερε στον κ. Χατζηκομνηνό ότι θα έχει τη στήριξη του κόμματος, αλλά και πως θα υπάρξει ανάλογη ανακοίνωση, δίχως όμως να διευκρινίσει το πότε θα δημοσιοποιηθεί.
Εικάζεται πως ένας απ’ τους λόγους για τους οποίους δεν δόθηκε χθες το χρίσμα, είναι το γεγονός ότι δεν έχουν «κλείσει» άλλοι δήμοι του βορείου Αιγαίου, αν και συνηθίζεται απ’ τη ΝΔ, όλες τις τελευταίες μέρες, να εκδίδονται ανακοινώσεις και μόνο για ένα δήμο μιας ευρύτερης περιφέρειας.

…το χρίσμα στον Άρη;
Άλλωστε προχθές το απόγευμα, υπήρξε ανάλογη ανακοίνωση για δήμους της Αττικής και της Μακεδονίας, χθες για άλλες περιοχές, ενώ γενικά το Γραφείο Τύπου της ΝΔ, απ’ το πρωί δεν σταμάτησε να εκδίδει δελτία για μια σειρά από θέματα της επικαιρότητας. Με αυτά τα δεδομένα, είναι προφανές ότι κάτι… εμποδίζει την ανακοίνωση και το μέγα ερώτημα είναι αν αυτό το κάτι ή οι κάποιοι «πετύχουν», πέραν της καθυστέρησης, και το στόχο τους, που φαίνεται να είναι η… μη στήριξη στον Άρη αλλά σε άλλο υποψήφιο Δήμαρχο Λέσβου.
Πάντως όλα τα θέματα που σχετίζονται με τις προσεχείς περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, θα εξεταστούν σήμερα Πέμπτη, σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος, που θα γίνει το απόγευμα υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά.
ΜΑΡ.ΠΛ.


Επιτυχίες από Λήμνο

Μεγάλη επιτυχία με εισαγωγή σε σχολές των ΑΕΙ και των ΤΕΙ, που έφτασε το 79%, από τους μαθητές των λυκείων της Μύρινας και του Μούδρου και του Αγίου Ευστρατίου. Μεταξύ των επιτυχόντων στα ΑΕΙ, και ο γιος της προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Λήμνου, Φωτεινής Στεφανιδάκη, Μάριος Κατσιούρας, ο οποίος πέρασε στη Σχολή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, όπου ήταν και η πρώτη του επιλογή. Ο Μάριος είχε βάλει ως στόχο την συγκεκριμένη σχολή και για το λόγο αυτό είχε σπουδάσει και τρεις ξένες γλώσσες. Ο γιος του προϊσταμένου του γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Μανώλη Ρόκκου, Γιώργος, πέρασε στο Τμήμα Πληροφορικής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο στην Κέρκυρα. Εξαιρετικά τα πήγε και ο γιος της συναδέλφου στο Ράδιο Λήμνος, Μαρίας Κατσάνου, Σπύρος Πλάντζος, ο οποίος εισήχθη στη Σχολή Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Καλές σπουδές!!!
Α. Σπυ.

Των αντιδημάρχων…
Μπορεί ακόμη να μην έχει ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με τις εκλογές, όμως ξεκαθάρισε τι θα σπουδάσουν οι κόρες τους. Ο λόγος για δύο αντιδημάρχους της Μυτιλήνης. Για τον Απόστολο Πατέστο, που η μεγάλη κόρη του, η Βασιλική, φεύγει για Αθήνα, για τη Φιλοσοφική του Καποδιστριακού, ενώ ο έτερος αντιδήμαρχος Παντελής Πατερέλλης με μεγάλη χαρά θα κουνήσει για δεύτερη χρονιά, το μαντήλι στην κόρη του Κλεοπάτρα, που εισάγεται στη Νομική Θράκης στην Κομοτηνή. Η Κλεοπάτρα πέρυσι είχε περάσει στο Παιδαγωγικό της Ρόδου, αλλά φέτος θέλησε να δοκιμάσει για δεύτερη φορά και τα κατάφερε να περάσει στη μεγάλη αγάπη της, τη Νομική.

…και της αντιπολίτευσης
Όμως στο Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης, θα πρέπει να κεράσουν ακόμη δύο σύμβουλοι, της παράταξης Χατζηκομνηνού, για τις επιτυχίες των παιδιών τους. Ο γιος του Γιώργου Παλαιολόγου, Ακίνδυνος, πέρασε στη Σχολή Μηχανικών Πληροφορικής στην Κοζάνη, ενώ η κόρη του Μιχάλη Παπαπαναγιώτου, Ελένη, εισάγεται στη Μυτιλήνη, στο Τμήμα Περιβάλλοντος.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Το μήλο κάτω απ’ τη μηλιά…

Είναι πολύ συχνό το φαινόμενο, τα παιδιά να ακολουθούν τη δουλειά του πατέρα τους, πόσο μάλλον, όταν πρόκειται για μια στρωμένη επιχείρηση, που θα ήταν κρίμα να κλείσει όταν με το καλό έρθει η ώρα της σύνταξης. Εν προκειμένω, ο γιος του Κώστα Σταυρινού -που έχει «γιάνει» με τα χεράκια του, κατά καιρούς το μισό «Ε»- ο Σταύρος, θα σπουδάσει φυσικοθεραπευτής, συνεχίζοντας το έργο του μπαμπά.
Το ίδιο έργο, του μπαμπά εργολάβου οικοδομών, θα συνεχίσει και θα προσπαθήσει να επεκτείνει, σπουδάζοντας στο Τμήμα Δομικών Εργων, ο Στρατής Βιόλατζης, γιος του Βαγγέλη, προέδρου του τοπικού διαμερίσματος Παναγιούδας. Ο Στρατής μετά από νέο σοβαρό ατύχημα που είχε πρόπερσι, κατάφερε, αν κι έχασε μια ολόκληρη χρονιά, όχι μόνο να επιστρέψει στα θρανία, αλλά και να περάσει στη σχολή που ήθελε.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey