Τα Δηκτικά

01/07/2012 - 05:56
Άλλαξε όψη η βόρεια παράκαμψη Μυτιλήνης, μετά το «ρετούς» που έγινε απ’ τις αρμόδιες νομαρχιακές υπηρεσίες. Κι εκτός της καθαριότητας, αποκαταστάθηκαν και τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, προβλήματα που ενέσκηψαν μετά την αφαίρεση - κλέψιμο 600 περίπου μέτρων καλωδίων.
Καθαρίστηκε…  
Άλλαξε όψη η βόρεια παράκαμψη Μυτιλήνης, μετά το «ρετούς» που έγινε απ’ τις αρμόδιες νομαρχιακές υπηρεσίες. Κι εκτός της καθαριότητας, αποκαταστάθηκαν και τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, προβλήματα που ενέσκηψαν μετά την αφαίρεση - κλέψιμο 600 περίπου μέτρων καλωδίων.
Άντε με το καλό να διατηρηθεί καθαρή και φωταγωγημένη…   
ΜΑΡ.ΠΛ.

Πληθώρα υποψηφιοτήτων

Τουλάχιστον πέντε συνδυασμοί συζητούνται ότι θα διεκδικήσουν το νέο Δήμο Λήμνου. Οι τρεις, με επικεφαλής τους Αντώνη Χατζηδιαμαντή, Δημήτρη Μαρινάκη και Σαράντη Πανταζή, έχουν ανακοινωθεί, ο τέταρτος με επικεφαλής τον Παναγιώτη Μαυροθαλασσίτη, αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, όπως και ο πέμπτος με στήριξη από την ΝΔ, με επικεφαλής το Δήμαρχο Μύρινας, Νάσο Σκαμάγκη. Αν και οι πέντε συνδυασμοί παραμείνουν μέχρι το τέλος, σε πλήρη ανάπτυξη, με τον κάθε συνδυασμό από 158 υποψηφίους, θα χρειαστούν συνολικά 790 υποψήφιοι από τη Λήμνο. Και όπως χαρακτηριστικά σχολίαζε παλιός αυτοδιοικητικός, «κάθε σπίτι θα έχει και το δικό του υποψήφιο», εκτός κι αν ποντάρουν σε μια καλή συνεργασία σε πιθανό δεύτερο γύρο ή προσδοκούν από τώρα σε περίοπτη θέση στην αντιπολίτευση! Πάντως, όπως και να διαμορφωθεί το προεκλογικό τοπίο, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον αλλά και προσέλευση υποψηφιοτήτων!
Α.Σπυ

Ιστορίες με λάδι (1)

Τις προηγούμενες ημέρες, κάναμε μια βόλτα στην Πέτρα και το Μόλυβο.
Σε πολλά καταστήματα που πουλάνε είδη δώρων, είδαμε καλλυντικά που διαφήμιζαν ότι περιέχουν ελαιόλαδο, σαπούνι με ελαιόλαδο, μικρές και μεγάλες συσκευασίες ελαιόλαδου και συσκευασίες δώρου με μπαχαρικά και ελαιόλαδο. Μόνο που τα ελαιόλαδα ήταν εκτεθειμένα στον ήλιο και τη ζέστη. Ό,τι ακριβώς χρειάζεται, για να γίνει ένα καλό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, βιομηχανικό πεντάρι τελευταίας διαλογής. Εκτός από το να πουλάμε λάδι, πρέπει να μάθουμε και πως πρέπει να το πουλάμε.
Ν.Μ.

Ιστορίες με λάδι (2)

Βλέποντας τις συσκευασίες δώρου με τα μπαχαρικά και το λάδι, χαρήκαμε. Επιτέλους κάποιος σκέφθηκε ότι η εποχή που πωλούνταν το λάδι με τον τενεκέ, έχει περάσει. Πιάνουμε μια συσκευασία δώρου για την δούμε καλύτερα. Τα μπαχαρικά ήταν κόλιαντρο, μαύρο και κόκκινο πιπέρι, κανέλα, μοσχοκάρυδο και άλλα, και το μικρό μπουκαλάκι του λαδιού που βρισκόταν στη μέση, έγραφε «Μυλοπόταμος». Δηλαδή στη Λέσβο, φθάσαμε να πουλάμε ελαιόλαδο από το «Μυλοπόταμο» της Κρήτης. Σε ποιους να δώσουμε τα συγχαρητήρια για αυτή την επιτυχία;
Ν.Μ.

Ούτε μια ανακοίνωση

Πληρώθηκαν ως και την προηγούμενη εβδομάδα, τέσσερις παρτίδες βιοκαλλιεργητών, από αυτές που είχε στείλει η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης εδώ και καιρό, στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Θετική η εξέλιξη. Γιατί πρόκειται για χρήματα, που οι παραγωγοί θα έπρεπε να τα είχαν πάρει πριν από ένα ως δύο χρόνια. Όμως επειδή υπάρχουν πολύ μεγάλες καθυστερήσεις, οι παραγωγοί είχαν χάσει το μπούσουλα, και καθώς δεν ήξεραν τι πληρώνονταν και για ποια χρονιά, έγινε το «έλα να δεις».
Όλα αυτά θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν το Υπουργείο ή η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης, έδινε στη δημοσιότητα τα ονόματα των παραγωγών που πληρώνονται κάθε φορά, το ποσό που λαμβάνουν και ποιο έτος εφαρμογής του προγράμματος αφορά η κάθε πληρωμή.
Ν.Μ.

Ούτε ΕΚΑΒ…

Την κωλυσιεργία του ΕΚΑΒ σε περιστατικό που έτυχε στον ίδιο, μας κατήγγειλε ο αναγνώστης μας, Στρατής Σπανός, συνταξιούχος ταξιτζής. Όπως μας εξήγησε, προχθές το πρωί γύρω στις 11, και ενώ βρισκόταν στην περιοχή των Λαδάδικων, ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, τον πάτησε, πέρασε πάνω από το πόδι του, σπάζοντας το πέλμα του. Σύμφωνα με τον ίδιο, παρόλο που ο κόσμος που μαζεύτηκε γύρω από το σημείο, ειδοποίησε το ΕΚΑΒ, αυτό δεν εμφανίστηκε για τρία τέταρτα της ώρας, οπότε και ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης με ταξί.

… ούτε Τροχαία
Αλλά και ο οδηγός του αυτοκινήτου που τον χτύπησε, έδειξε αρχικά αδιάφορη στάση, αφού με τη δικαιολογία ότι πάει «να παρκάρει», δεν επέστρεψε στο σημείο του ατυχήματος, παρά μόνο πήγε αργότερα στο νοσοκομείο, όπου μάλιστα -όπως ισχυρίζεται ο τραυματίας- του ζητούσε να υπογράψει μια υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχει καμία απαίτηση από τον ίδιο. Κι όλα αυτά, ενώ η Τροχαία δεν εμφανίστηκε, όπως λέει επίσης ο καταγγέλλων, στο σημείο του ατυχήματος. Όπως είναι αναμενόμενο, ο συνταξιούχος, που φέρει μάλιστα βηματοδότη, μιλούσε με μεγάλη απογοήτευση για τα αντανακλαστικά των αρμοδίων, αφού δύσκολα δικαιολογείται η τόσο μεγάλη τους καθυστέρηση σε σημείο εντός της πόλης. Αλήθεια τι θα συνέβαινε αν το ίδιο συμβάν είχε σημειωθεί σε κάποιο μακρινό απ’ την πόλη, χωριό;
Β. Χρ.

Γιατρός - μάλαμα

Το συνάδελφό τους, Λουκά Τσιχλή, συγχαίρουν τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου, αφού, όπως αναφέρουν σε σχετική τους ανακοίνωση, βρήκε και παρέδωσε πορτοφόλι με αρκετά χρήματα, πολύτιμα αντικείμενα και έγγραφα. Τέτοιες υποδειγματικές στάσεις αξίζει να δημοσιοποιούνται, όπως αξίζουν και τα εύσημα στον ειδικευόμενο ιατρό του Ακτινολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης που, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, τίμησε «το ρόλο του ως γιατρού και κοινωνικού παράγοντα».
Β. Χρ.

Χορεύοντας δίπλα στο κύμα

Μια ακόμη μιλόνγκα, διοργανώνει σήμερα το βράδυ στην πλαζ «Τσαμάκια», η ομάδα «TangoLesvos». Μπορεί να έχει δροσίσει κάπως τις τελευταίες μέρες, αλλά σίγουρα μια ακόμη βραδιά τάνγκο δίπλα στο κύμα -που μάλλον θα είναι και από τις τελευταίες για φέτος- θα δώσει διαφορετική κατάληξη στη μέρα όσων παραβρεθούν.
Β. Χρ.

Ούζο και μουσικές στη Νυφίδα

Τη γιορτή του ούζου, θα γιορτάσουν σήμερα το βράδυ, οι κάτοικοι της Νυφίδας, στα πλαίσια των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Πολιχνίτου. Μαζί τους θα είναι και ο Σόλων Λέκκας και μουσικοί, με παραδοσιακά, ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια, που θα συνοδέψουν τη βραδιά. Και φυσικά, άφθονο ούζο και τοπικές συνταγές και προϊόντα, που θα προσφέρονται στους παραβρισκόμενους.
Β. Χρ.

Γκάλοπ

Την ώρα που ο Νάσος Γιακαλής ανακοίνωνε την υποψηφιότητα του για τις περιφερειακές εκλογές, βρισκόταν σε εξέλιξη, γκάλοπ του ΠΑΣΟΚ, που διερευνούσε την αποδοχή τεσσάρων υποψηφιοτήτων για την περιφέρεια βορείου Αιγαίου, του Δημάρχου Μυτιλήνης, Νάσου Γιακαλή, του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Δημήτρη Χαλκιώτη, της βουλευτή Χίου, Ελπίδας Τσουρή και του τέως Υπουργού Αιγαίου, Αντώνη Κοτσακά. Εκτιμούμε πως αυτό σημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν αποκλείει την στήριξη Γιακαλή, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα. Αλλά έτσι κι αλλιώς, αυτό θα το μάθουμε σε λίγες μέρες.
Ν.Μ.

Σίγουρος για τις επιλογές του

Ευδιάθετος, εμφανώς αδυνατισμένος και σίγουρος για τις επιλογές του, εμφανίστηκε ο Νάσος Γιακαλής στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου. Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι ξέρει πολύ καλά τι κάνει και έχει σταθμίσει πλήρως τις κινήσεις του και τις επιπτώσεις που αυτές θα προκαλέσουν. Άλλωστε παλιά καραβάνα είναι και μόνο για επιπολαιότητα δεν μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς…
Ν.Μ.

Προεκλογικές αβρότητες

Από τους πρώτους που έμαθαν ότι ο Νάσος Γιακαλής θα κατεβεί στις περιφερειακές εκλογές, είναι ο αντίπαλος του στο Δήμο Μυτιλήνης, Άρης Χατζηκομνηνός. Οι δυο τους είχαν μια σύντομη φιλική συζήτηση και αντάλλαξαν ευχές. Άλλωστε απ’ ό,τι προκύπτει, δεν θα είναι αντίπαλοι στις εκλογές του Νοεμβρίου.
Ν.Μ.

Οικιστική πολιτική

Στη δραστική μείωση των προστίμων για τα υφιστάμενα αυθαίρετα, προσανατολίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Περιβάλλοντος προκειμένου να «πείσει» τους ιδιοκτήτες να τα δηλώσουν και να αντληθούν τα δημόσια έσοδα που προβλέπονται στο Mνημόνιο. Έτσι για άλλη μια φορά, οδηγούμαστε σε οικιστική πολιτική με βάση τις τρέχουσες ανάγκες και υποχρεώσεις. Τις συνέπειες αυτών των λαθών, θα τις βρίσκουμε μπροστά μας, για μια ζωή.
Ν.Μ.

Σήμερα κληρώνει

Πιστό στο ραντεβού του με τους υποψήφιους, και φέτος το Υπουργείο Παιδείας, μπαίνοντας στην τελευταία βδομάδα του Αυγούστου, ανακοινώνει σήμερα τα αποτελέσματα εισαγωγής των υποψηφίων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Αποτελέσματα που φέτος αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ευχάριστα, μια κι εκλείπει η βάση του 10, ανοίγοντας έτσι διάπλατα τις θύρες σε ΤΕΙ, αλλά και σε κάποια ΑΕΙ, με βαθμολογίες μερικές χιλιάδες μόρια κάτω των 10.000.     
Το Υπουργείο αναφέρει σε ανακοίνωσή του, πως οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν από νωρίς το πρωί να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω του ιστοτόπου <http://www.minedu.gov.gr/../../../../../../>, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους (ή ενδεκαψήφιο για αλλογενείς - αλλοδαπούς) και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο - Όνομα - Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).
Όπως κάθε χρόνο, το «Ε» θα έχει αύριο ειδικό αφιέρωμα με τα αποτελέσματα των Πανελληνίων για το νομό Λέσβου.
ΜΑΡ.ΠΛ.


Γιατί αργεί…
Ούτε χθες, τουλάχιστον έως τις 6 το απόγευμα, που έκλεινε η ύλη του «Ε», η Ρηγίλλης ανακοίνωσε τη στήριξή της στην υποψηφιότητα του Άρη Χατζηκομνηνού, κι αυτό παρότι ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπεύθυνος αυτοδιοίκησης της ΝΔ, Βασίλης Μιχαλολιάκος, ήρθε σε επικοινωνία με τον τέως δήμαρχο Μυτιλήνης ήδη απ’ το βράδυ της Δευτέρας. Ο κ. Μιχαλολιάκος φέρεται να ανέφερε στον κ. Χατζηκομνηνό ότι θα έχει τη στήριξη του κόμματος, αλλά και πως θα υπάρξει ανάλογη ανακοίνωση, δίχως όμως να διευκρινίσει το πότε θα δημοσιοποιηθεί.
Εικάζεται πως ένας απ’ τους λόγους για τους οποίους δεν δόθηκε χθες το χρίσμα, είναι το γεγονός ότι δεν έχουν «κλείσει» άλλοι δήμοι του βορείου Αιγαίου, αν και συνηθίζεται απ’ τη ΝΔ, όλες τις τελευταίες μέρες, να εκδίδονται ανακοινώσεις και μόνο για ένα δήμο μιας ευρύτερης περιφέρειας.

…το χρίσμα στον Άρη;
Άλλωστε χθες το απόγευμα, υπήρξε ανάλογη ανακοίνωση για δήμους της Αττικής και της Μακεδονίας, ενώ γενικά το Γραφείο Τύπου της ΝΔ, απ’ το πρωί δεν σταμάτησε να εκδίδει δελτία για μια σειρά από θέματα της επικαιρότητας. Με αυτά τα δεδομένα, είναι προφανές ότι κάτι… εμποδίζει την ανακοίνωση και το μέγα ερώτημα είναι αν αυτό το κάτι ή οι κάποιοι «πετύχουν», πέραν της καθυστέρησης, και το στόχο τους, που φαίνεται να είναι η… μη στήριξη στον Άρη αλλά σε άλλο υποψήφιο Δήμαρχο Λέσβου.
Πάντως όλα τα θέματα που σχετίζονται με τις προσεχείς περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, θα εξεταστούν αύριο Πέμπτη, σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος, που θα γίνει το απόγευμα υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey