Επετειακές εκδηλώσεις από το Αναγνωστήριο Αγιάσου

07/03/2014 - 19:08

Επετειακές εκδηλώσεις διοργανώνει το Αναγνωστήριο Αγιάσου, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου στις 27 Μαρτίου και της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.

Επετειακές εκδηλώσεις διοργανώνει το Αναγνωστήριο Αγιάσου, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου στις 27 Μαρτίου και της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.

Έτσι, στις 25 Μαρτίου στο πλαίσιο του καθιερωμένου τα τελευταία χρόνια κοινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου από το Αναγνωστήριο Αγιάσου και τα θεατρικά σωματεία της Μυτιλήνης (ΦΟΜ, «Άστεγοι», Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Λέσβου), η Πειραματική Σκηνή του Αναγνωστηρίου Αγιάσου θα παρουσιάσει στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης το μονόπρακτο «Σας αρέσει ο Μπραμς;» από την παράσταση «Μητριά Πατρίδα» που ανέβασε πέρσι με μεγάλη επιτυχία και με την οποία συμμετείχε στην 25η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου στη Σύρο.

Επίσης, ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου το βράδυ τα χορευτικά τμήματα του Αναγνωστηρίου όλων των ηλικιών (περί τα 120 μέλη) θα χορέψουν στο κινηματοθέατρό του παραδοσιακούς χορούς από το Βόρειο Αιγαίο, τη Θράκη και την Κρήτη, με τις αντίστοιχες στολές. Την οργανωτική ευθύνη της εκδήλωσης έχει ο χοροδιδάσκαλος Θύμιος Σαραντίδης.

Αλλά και…
Στις 29 Μαρτίου, στο θέατρό του στην Αγιάσο, θα παρουσιάσει θεατρική εκδήλωση δομημένη σε δύο μέρη. Στο α΄ μέρος θα τιμηθούν (όπως έχει καθιερωθεί να γίνεται κατά τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου) για την πολύχρονη προσφορά τους στο Ερασιτεχνικό Θέατρο και τον Πολιτισμό, οι παλαίμαχοι εν ζωή ερασιτέχνες του Αναγνωστηρίου Λευτέρης Καμπιρέλλης, Δημήτρης Καμαρός και Κατίνα Μαγλογιάννη.

Για την πολιτιστική τους δράση θα μιλήσουν μέλη του Αναγνωστηρίου. Στο β΄ μέρος προς τιμήν τους το Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι του Αναγνωστηρίου θα παρουσιάσει το δραματοποιημένο παραμύθι «Κάποτε ριζώνουν και τα λόγια», σε σκηνοθεσία της Ευγενίας Τσιχλιά και τεχνική στήριξη της Γιώτας Μαϊστρέλλη, υπεύθυνης του Τμήματος εκ μέρους τού Δ.Σ. του Αναγνωστηρίου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey