Η Ηφαιστία ξαναζεί…

01/07/2012 - 05:56
Η επίσκεψη το προηγούμενο Σάββατο του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύου Νίκου Σηφουνάκη στον αρχαιολογικό χώρο και στο αρχαίο θέατρο της Ηφαιστίας, μαζί με το δήμαρχο Μούδρου, Κώστα Αδαμίδη, και την έφορο Αρχαιοτήτων Όλγα Φιλανιώτου, άνοιξε το δρόμο για τη λειτουργία του αρχαίου θεάτρου τους καλοκαιρινούς μήνες.
Τον Αύγουστο η πρώτη παράσταση στο αρχαίο θέατρο

Η επίσκεψη το προηγούμενο Σάββατο του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύου Νίκου Σηφουνάκη στον αρχαιολογικό χώρο και στο αρχαίο θέατρο της Ηφαιστίας, μαζί με το δήμαρχο Μούδρου, Κώστα Αδαμίδη, και την έφορο Αρχαιοτήτων Όλγα Φιλανιώτου, άνοιξε το δρόμο για τη λειτουργία του αρχαίου θεάτρου τους καλοκαιρινούς μήνες. Στην επίσκεψη συμμετείχε και ο σκηνοθέτης Σπύρος Ευαγγελάτος, όπου και συμφωνήθηκε η πρώτη παράσταση που θ’ ανέβει να είναι ο «Οιδίπους Τύραννος», ενώ η ίδια παράσταση θα ανέβει το καλοκαίρι και στην Επίδαυρο.

Η δημοτική αρχή Μούδρου θεωρεί πολύ σημαντικό το γεγονός να ανέβει η συγκεκριμένη παράσταση στο αναστηλωμένο αρχαίο θέατρο της Ηφαιστίας, στο οποίο από ό,τι διαπιστώθηκε χρειάζεται η κατάλληλη προετοιμασία, ενώ απαιτούνται να γίνουν ενέργειες άμεσες και ουσιαστικές. Αν όλα προχωρήσουν σύμφωνα με το σχεδιασμό που υπάρχει, στις 11 Αυγούστου θα ανοίξει για τους Λημνιούς και τους επισκέπτες ένα από τα σημαντικότερα αρχαία θέατρα της Ελλάδας, με εξίσου σημαντικό και τον αρχαιολογικό χώρο της Ηφαιστίας στην ευρύτερη περιοχή. Η συνεργασία του δήμου Μούδρου με το Εθνικό Θέατρο της Γαλλίας μετατίθεται για την επόμενη χρονιά, καθώς ο πρωτεργάτης αυτής της συνεργασίας και διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου αντιμετώπισε σημαντικά προβλήματα υγείας. Η επιθυμία τόσο του κ. Σηφουνάκη, όσο και του κ. Αδαμίδη, είναι μέσα στο ερχόμενο καλοκαίρι να δοθεί η πρώτη παράσταση και άμεσα ν’ ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος που οδηγεί από το Κοντοπούλι στον αρχαιολογικό χώρο.
Α.Σπυ

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey