Ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις

01/07/2012 - 05:56
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και τα Πάρκα του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου επισκέφτηκαν, την περασμένη Παρασκευή, τουριστικοί πράκτορες, μέλη του Πανελληνίου Οργανισμού Τουριστικών Πρακτόρων HATTΑ, που βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες στη Λέσβο ώστε να γνωρίσουν το νησί.
Τουριστικοί πράκτορες από όλη την Ελλάδα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και τα Πάρκα του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου επισκέφτηκαν, την περασμένη Παρασκευή, τουριστικοί πράκτορες, μέλη του Πανελληνίου Οργανισμού Τουριστικών Πρακτόρων HATTΑ, που βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες στη Λέσβο ώστε να γνωρίσουν το νησί.


Κατά την παραμονή τους στο Μουσείο, οι τουριστικοί πράκτορες παρακολούθησαν αρχικά την ειδική παρουσίαση στην αίθουσα οπτικοακουστικών μέσων του Μουσείου. Μέσω αυτής ενημερώθηκαν για τη διαδικασία της απολίθωσης, την ηφαιστειακή δραστηριότητα στο βόρειο Αιγαίο, τη χλωρίδα και την πανίδα του απολιθωμένου δάσους και την ποικιλία των διαφόρων ειδών φυτικών απολιθωμάτων που έχουν ανακαλυφθεί.
Στη συνέχεια, περιηγήθηκαν στους μόνιμους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου και γνώρισαν την ιστορία δημιουργίας του απολιθωμένου δάσους και τα απολιθώματα που το συγκροτούν, καθώς και τη γεωλογική ιστορία της εξέλιξης του Αιγαίου, μέσα από τις μακέτες και τα εκθέματα του Μουσείου.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους, περιηγήθηκαν επίσης στο Πάρκο Σιγρίου και το Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους, όπου είδαν τα ευρήματα των ανασκαφών. Τέλος, παρέλαβαν ενημερωτικά έντυπα, οδηγό του Μουσείου και οδηγό περιήγησης στα υπαίθρια πάρκα του Απολιθωμένου Δάσους.
Σύμφωνα με το ίδιο το Μουσείο, με την ολοκλήρωση της επίσκεψής τους αναφέρθηκαν στις άριστες υπηρεσίες που προσφέρει ο φορέας και δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τη γνωριμία τους με το Απολιθωμένο Δάσος και τον τρόπο ανάδειξής του.


Και για την αντιμετώπιση των σεισμών


Μια σειρά εκδηλώσεων με θέμα «Σεισμοί: Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά το σεισμικό κίνδυνο» διοργανώνει, από το περασμένο Σάββατο 8 Οκτωβρίου έως και την Πέμπτη 20 του μήνα, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος RACCE, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα κατά των Φυσικών Καταστροφών, που γιορτάζεται στις 13 Οκτωβρίου.

Στόχος της Διεθνούς Ημέρας κατά των Φυσικών Καταστροφών είναι να συνειδητοποιήσουν όλοι τι μπορούν να κάνουν προκειμένου να μειώσουν τον κίνδυνο από τις φυσικές καταστροφές. Καθώς η χώρα μας είναι από τις πλέον σεισμογενείς στην Ευρώπη και το 70% του συνόλου της σεισμικής ενέργειας απελευθερώνεται κάθε χρόνο στο Αιγαίο, είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι πολίτες που ζουν στην περιοχή, τρόπους ώστε να αντιμετωπίζουν τους κινδύνους.
Στο πλαίσιο του εορτασμού, προγραμματίζονται παγκοσμίως ποικίλες δράσεις από παιδιά, νέους και πολίτες από όλο τον κόσμο, σχολεία και δίκτυα νέων, καθηγητές, δασκάλους και διάφορους άλλους ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς και επιστημονικές οργανώσεις.

Οι εκδηλώσεις του Μουσείου
Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιεί το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου έως τις 20 Οκτωβρίου, έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση των νέων και ιδιαίτερα των μαθητών, για τις φυσικές καταστροφές και ειδικά τους σεισμούς.
Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα γίνει παρουσίαση και διάλεξη με θέμα «Σεισμοί - Η Γη σε κίνηση: Ο μεγάλος σεισμός της Ιαπωνίας», καθώς και ξενάγηση και ενημέρωση στην περιοδική έκθεση «Σεισμοί και σεισμικός κίνδυνος στο Βόρειο Αιγαίο» και συζήτηση για τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τους σεισμούς. Επιπλέον, θα γίνει παρακολούθηση της λειτουργίας του Σεισμολογικού Σταθμού Σιγρίου και ενημέρωση για το διαδραστικό χάρτη ενεργούς σεισμικότητας της χώρας, καθώς και μια εκπαιδευτική δραστηριότητα που περιλαμβάνει προσομοίωση του σεισμού της Ιαπωνίας και άλλων μεγάλων καταστροφικών σεισμών, από όλο τον κόσμο, στη σεισμική τράπεζα του Μουσείου.
Τέλος, θα προβληθεί το ντοκυμαντέρ με θέμα «Μάρτιος 2011: Ο σεισμός και το τσουνάμι στην Ιαπωνία».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey