Έκθεση αστροφωτογραφίας

01/07/2012 - 05:56
Εγκαινιάζεται αύριο Παρασκευή 5 Αυγούστου, στο Παντελίδειο Λήμνου, η έκθεση αστροφωτογραφίας του φωτογράφου Λουκά Χαψή με θέμα «Παρατηρητές του Χρόνου».
Από αύριο στο Παντελίδειο Λήμνου

Εγκαινιάζεται αύριο Παρασκευή 5 Αυγούστου, στο Παντελίδειο Λήμνου, η έκθεση αστροφωτογραφίας του φωτογράφου Λουκά Χαψή με θέμα «Παρατηρητές του Χρόνου». Τα εγκαίνια της έκθεσης, που θα διαρκέσει ως και το Σάββατο 20 του μήνα, θα πραγματοποιηθούν στις 9 το βράδυ.

Έχοντας στο ενεργητικό του σημαντικές δουλειές με πορτρέτα επωνύμων, δημιουργική και εμπορική φωτογραφία και αντίστοιχες δημοσιεύσεις στα πιο γνωστά περιοδικά και ειδικά έντυπα της Ελλάδας και του εξωτερικού, ο Λουκάς Χαψής εκπληρώνει τώρα το όνειρο ζωής να καταγράψει τις πιο εντυπωσιακές εκλείψεις ηλίου σε όλο τον κόσμο.
Με το φακό του, περιδιαβαίνει τον ουρανό και τα πιο αντιδιαμετρικά σημεία του πλανήτη, από την Αρούμπα ως τη Ζάμπια και από το Καστελόριζο ως την εξωτική Νήσο του Πάσχα. Και γίνεται παρατηρητής των αστρικών σωμάτων και των ουράνιων φαινομένων, που ξετυλίγονται μέσα στο χρόνο και αναζητούν την εικονική διατύπωσή τους.
Ειδικά για τη Νήσο του Πάσχα, ο ίδιος αναφέρει πως υπήρξε γι’ αυτόν μια μοναδική ευκαιρία αυτοσυγκέντρωσης και οργάνωσης υλικού. Έμεινε για πάνω από ένα μήνα, φωτογραφίζοντας όχι μόνο την έκλειψη, αλλά τραβώντας και πολλές αστροφωτογραφίες, με παρονομαστή τα Moai, τα εμβληματικά πέτρινα αγάλματα, κατάλοιπα του χαμένου πολυνησιακού πολιτισμού. Οι καλύτερες στιγμές από αυτή την αποστολή, περιλαμβάνονται στην έκθεση «Παρατηρητές του Χρόνου», στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey