Η ανάγκη του ανήκειν

01/07/2012 - 05:56
Σε αυτό το σημαντικό και εμπεριστατωμένο βιβλίο, η Αθηνά Μαρούδα - Χατζούλη ανακινεί και επεξεργάζεται τα πλέον καίρια ερωτήματα που διέπουν τις συλλογικές δυνάμεις και νοηματοδοτούν τα φαινόμενα των ομαδικών σχέσεων.
Αθηνά Μαρούδα - Χατζούλη
Ομαδικότητα και συγκρούσεις στις ομάδες
Μια ψυχοδυναμική προσέγγιση
Εκδόσεις Πολύτροπον
Αθήνα 2009, σελ. 235


Σε αυτό το σημαντικό και εμπεριστατωμένο βιβλίο, η Αθηνά Μαρούδα - Χατζούλη ανακινεί και επεξεργάζεται τα πλέον καίρια ερωτήματα που διέπουν τις συλλογικές δυνάμεις και νοηματοδοτούν τα φαινόμενα των ομαδικών σχέσεων.
Σε μια εποχή όπου καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες εκρηκτικών καταστάσεων και συγκρούσεων, συχνά βίαιων, η ανάλυση της συμπεριφοράς ατόμων και ομάδων μέσα από τις θεωρίες της Ομαδικής Ανάλυσης μας βοηθά να αντιληφθούμε ότι οι ασυνείδητες δυνάμεις παίζουν καθοριστικό ρόλο στη συμπεριφορά του ατόμου, αλλά και στην εκδήλωση δραματικών γεγονότων, φαινομένων καταστολής ή παράλογης ομαδικής συμπεριφοράς.
«[...] Το βιβλίο είναι πρωτότυπο, διότι εξετάζει κυρίως μια βασική ανάγκη του ανθρώπου από πολλές πλευρές και χρησιμοποιεί στοιχεία από παρεμφερείς επιστήμες, παρ’ όλο που η βασική θεώρηση εδράζεται σαφώς στην Ψυχανάλυση και στην Ομαδική Ανάλυση. Είναι ένα βιβλίο που απόλαυσα διαβάζοντάς το και το συνιστώ ανεπιφύλακτα στους σπουδαστές και μελε­τητές της Ψυχανάλυσης και κυρίως της Ομαδικής Ανάλυσης, αλλά και στο ευρύτερο αναγνωστικό κοινό...», σημειώνει στο οπισθόφυλλο ο Ματθαίος Γιωσαφάτ, ψυχίατρος - ψυχαναλυτής.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey