«Η Μυτιλήνη μια αγκαλιά»

01/07/2012 - 05:56
Την 1η Συνάντηση Συντοπίτικων Συλλόγων Μυτιλήνης με θέμα «Η Μυτιλήνη μια αγκαλιά» διοργανώνει, το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Απριλίου στις 8 το βράδυ, ο δήμος Μυτιλήνης, στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης.
Την 1η Συνάντηση Συντοπίτικων Συλλόγων Μυτιλήνης με θέμα «Η Μυτιλήνη μια αγκαλιά» διοργανώνει, το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Απριλίου στις 8 το βράδυ, ο δήμος Μυτιλήνης, στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης.

Πρόκειται για το τελικό αποτέλεσμα μιας προσπάθειας συνεργασίας μεταξύ του δήμου Μυτιλήνης και των συντοπίτικων συλλόγων από όλη την Ελλάδα που δραστηριοποιούνται στην πόλη, με σκοπό την ανάδειξη της δράσης τους, καθώς και των ιδιαίτερων πολιτιστικών χαρακτηριστικών και του πολιτισμικού πλούτου των περιοχών από τις οποίες κατάγονται τα μέλη τους.
Στην εκδήλωση, την καλλιτεχνική επιμέλεια της οποίας έχει αναλάβει η Πολιτιστική Παρέμβαση «Πάραλος», θα συμμετέχουν οι Σύλλογοι Μακεδόνων, Ηπειρωτών, Θεσσαλών, Αιτωλοακαρνάνων, Πελοποννησίων, Λημνιών, Κρητών και Κυπρίων του νησιού, με κύριο μέλημα την προώθηση της λαϊκής παράδοσης της χώρας. Το νόημα του τίτλου της 1ης αυτής συνάντησης είναι, εξάλλου, να αποδειχθεί ότι η Μυτιλήνη είναι ένας φιλόξενος τόπος, που έχει εντάξει ανθρώπους από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι ζουν και δημιουργούν στη Λέσβο.

Πολιτισμός από όλη την Ελλάδα
Ξεκινώντας από τις 8 το βράδυ του Σαββάτου, θα παρουσιάσουν την πορεία και το έργο τους οι συντοπίτικοι σύλλογοι από τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, την Πελοπόννησο και την Ήπειρο. Αντίστοιχα, την ίδια ώρα το βράδυ της Κυριακής θα παρουσιάσουν τη δράση τους οι Σύλλογοι της Λήμνου, της Κύπρου, της Αιτωλοακαρνανίας και της Κρήτης.
Και τις δύο μέρες, η παρουσίαση των συντοπίτικων συλλόγων θα πλαισιωθεί από την παράλληλη παρουσίαση της παράδοσης κάθε τόπου καταγωγής τους, από το χορευτικό και μουσικό σχήμα της «Παράλου».
«Διοργανώνουμε φέτος για πρώτη φορά αυτήν τη Συνάντηση, με τη συμμετοχή αρκετών συλλόγων, που θα μας παρουσιάσουν την ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα των πατρίδων τους, καθώς και το έργο τους», αναφέρει σχετικά με την επερχόμενη εκδήλωση ο δήμαρχος Μυτιλήνης, Νάσος Γιακαλής. «Το Δημοτικό μας Θέατρο θα πλημμυρίσει από τις δράσεις των Συλλόγων αυτών και το πλούσιο φωτογραφικό υλικό τους, σε μια αναδρομή της ιστορίας τους, η οποία θα πλαισιωθεί μουσικά και χορευτικά από τα δραστήρια μέλη της Πολιτιστικής Παρέμβασης “Πάραλος”, γεγονός που εγγυάται ένα απόλυτα επιτυχημένο διήμερο εκδηλώσεων, το οποίο σκοπεύουμε να καθιερώσουμε ως θεσμό στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας.»
Σημειώνεται ότι όλο το Σαββατοκύριακο, στο φουαγέ του Δημοτικού Θεάτρου θα υπάρχει έκθεση με φωτογραφικό υλικό τόσο από τους Συλλόγους όσο και από τις κατά τόπους νομαρχίες.
Η είσοδος στις εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη για το κοινό και τις δύο μέρες.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey